0.8 C
Braşov
AcasăNationalDe la 1 octombrie, DAS primește cereri pentru încălzirea locuinței

De la 1 octombrie, DAS primește cereri pentru încălzirea locuinței

l Cererea tip poate fi descărcată de pe site-ul Direcției de Asistență Socială

Începând cu 1 octombrie 2020, Direcţia de Asistență Socială Brașvo (DAS) va distribui cererile de declarație pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței, pe timp de iarnă. Tot de la această data DAS va primi dosarele cu documentele necesare acordării ajutorului. Cererea tip poate fi descărcată de pe site-ul Direcției de Asistență Socială, accesând link-ul http://www.dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei. Tot de aici pot fi preluate informații despre cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei; actele necesare în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei sau bunurile care exclud acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei.

Ajutorul se acordă pe toată perioada sezonului rece

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru întregul sezonul de iarnă în perioada 01 noiembrie 2020 – 31 martie 2021 sau pentru o fracțiune din această perioadă în funcție de data depunerii documentației. Consumatorii vulnerabili care îndeplinesc condițiile sunt așteptați să-și depună solicitările în vederea accesării ajutorului pentru a evita și remedia eventuale situații care ar putea conduce la prejudicierea drepturilor lor. Cererea va fi însoțită de documente care dovedesc venitul solicitantului sau al familei și copii după documentele de identitate. Cererile pot fi depuse lunar, atunci când apar modificări în veniturile familieri sau ale persoanei solicitante.

Cine beneficiază de ajutorul de încălzire a locuinței?

Conform legii, consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor şi 1082 lei în cazul persoanelor singure. De asemenea, consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri primesc ajutor pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 750 lei. Orice modificare privind numărul de membri sau venitul realizat se comunică printr-o nouă cerere care va avea atașate actele care justifică solicitarea de modificare.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE