13 C
Braşov
AcasăSportTrei puncte la Blejoi: ACS SR Brașov. Horia Popa, Răchișan și Căucă,...

Trei puncte la Blejoi: ACS SR Brașov. Horia Popa, Răchișan și Căucă, artizanii victoriei cu CSO Plopeni

Autor: Adi MARICA

l Elevii lui Liviu Nicolae au obținut trei puncte mari la Blejoi, în meciul cu CSO Plopeni

ACS SR Brașov s-a întors cu trei puncte mari de la Blejoi din meciul cu CSO Plopeni. Elevii lui Liviu Nicolae au câștigat cu 2-1 un meci în care Horia Popa, Ștefan Răchișan și portarul Bogdan Căucă au contribuit decisiv la obțienerea victorie. Meciul a început cu o intervenție a lui Căucă la șutul lui șase metri a lui Ciobanu. Brașovenii au lovit prin Horia Popa, după o cursă de senzație a lui Răchițan pe partea stângă, pasă ideală în fața porții, iar căpitanul stegarilor l-a învins pentru prima oară pe portatul Marinică (17). Brașovenii au solicitat un penalty la un fault în careu asupra lui Sandu, cu Răchișan tot în rol de servant, dar arbitrul Alexandru Despina a lăsat jocul să continue. Imediat, prahovenii au reușit egalarea prin Dumitrașcu cu un șut de la circa 15 metri la care Căucă nu a mai putut interveni. În debutul părții secunde, portarul Marinică nu a găsit mingea la un duel aerian cu Cenk, dar l-a boxat pe atacntul brașovean, astfel că centralul a acordat penalty, transformat cu siguranță de Horia Popa. Cei de la Plopeni s-au năpustit în atac, dar Căucă a fost în zi mare, iar momentul psihologic al meciului avea să fie în minutul 73, când Răchișan a luat o acțiune pe cont propriu, oprit cu prețul unui fault grosolan de Trică. Fundașul gazdelor avea să fie eliminat cu un roșu direct, iar la cabine l-a urmat și Ciobanu pentru injurii aduse arbitrului. Surprinzător, deși brașovenii au avut superioritate numerică până la final, cei d de la Plopeni au presat, însă fără efect pe tabelă. Trei puncte la Blejoi, iar elevii lui Liviu Nicolae au urcat pe locul 3 în C5, iar etapa viitoare vor juca,cel mai probabil, vineri, pe terenul celor de la Astra II.

„Băieții au rezistat pe final“

Tehnicianul Liviu Nicolae s-a declarat mulțumit de rezultatul meciului de la Blejoi. „O victorie importantă pentru noi. Am început foarte bine meciul şi am marcat repede. Apoi au făcut din nou câteva greşeli pe momentul nostru de posesie. Mă mulţumeşte rezultatul, atitudinea băieţilor şi faptul că s-au sacrificat şi au dat totul pentru această victorie. Pe final am jucat cu doi oameni în plus, dar am fost supuşi unei presiuni şi e un alt plus că băieţii au rezistat. Au fost din nou momente mai puţin bune, pe care trebuie să le eliminăm. Ne lipseşte perioada precompetiţională şi trebuie să corectăm toate problemele în meciurile oficiale”.

Iulius Mărgărit acuză arbitrajul

La finalul meciului, antrenorul prahovenilor, Iulius Mărgărit a acuzat arbitrajul, dar a apreciat fair-play-ul de care au dat dovadă brașovenii. Mai mult, Mărgărit o vede pe ACS SR Brașov o candidată serioasă la promovare.„A fost un meci pe care nu ar fi trebuit să-l pierdem, însă am avut un arbitraj total ostil. Nu am nimic de reproșat echipei oaspete, ba chiar apreciez fair-play-ul de care au dat dovadă jucătorii, antrenorii, oficialii și suporterii brașoveni care au fost la meci. Nu am putut conta în acest meci pe doi titulari și se vede că nu jucăm pe terenul nostru. Pe cei de la ACS SR Brașov îi văd implicați în lupta pentru promovare, iar noi cred că ne putem atinge obiectivul, acela de a rămâne în Liga 3“, a spus Mărgărit.

CSO Plopeni – ACS SR Brașov 1-2 (1-1)

Au marcat: Dumitrașcu 35 / H. Popa 17; 54 (pen).
CSO Plopeni: Marinică – Niţă, Rusu, Trică, Cheşnoiu – Yaya, Marinescu – Vlad, Huza, Dumitraşcu – Ciobanu, Horia Nicolae și Țînțaru
Antrenor: Iulius Mărgărit
Cartonașe roșii: Trică și Ciobanu (73)
ACS SR Brașov: Căucă – Boricean (76 Răducan), Renţa, Moraru, Iordache (76 Dobrean) – Burlacu, Fekete – Răchișan (76 Păduraru), Sandu (57 Burnete), Horia Popa – Cenk (69 Mîndru). Antrenor: Liviu Nicolae

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române