0.2 C
Braşov
AcasăNationalStudiu: Brașovul, în topul e-guvernării

Studiu: Brașovul, în topul e-guvernării

Autor: Mihaela PARGHEL

l Brașovul, este pe locul trei într-un top al e-guvernării, realizat de Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj Napoca

Brașovul, este pe locul trei într-un top al e-guvernării, realizat de Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj Napoca, care a evaluat modul în care interacționează electronic administrațiile publice locale cu cetățenii, la nivel de municipii și orașe. Cadrele didactice, masteranzii și studenții de la această facultate au evaluat serviciile electronice oferite cetățenilor de administrațiile publice din 326 de localități.

Punctaje mai mici la Ergonomie şi Conţinut

Evaluarea s-a făcut pe baza 47 de indicatori, împărțiți în cinci categorii, fiecare cu o anumită pondere în nota finală, respectiv Ergonomie (15%), Conținut (25%), Servicii online (25%), Participare și implicarea cetățenilor (20%) și Securitatea și protecția datelor personale (15%). În urma evaluării serviciilor on-line, în principal servicii front-office, oferite cetățenilor și companiilor, Brașovul s-a clasat pe locul 3 între orașele și municipiile din România, cu un punctaj de 87,62 de puncte, dintr-un total de 100. Primele două locuri au fost ocupate de Cluj-Napoca, cu 92,58 puncte, și Sibiu, cu 87,85 puncte, diferența între cele 3 fiind făcută la la categoriile: „Conținut” și „Ergonomie”. Punctajul la celelalte 3 categorii, „Participarea și implicarea cetățenilor”, „Securitate și protecția datelor personale” și „Servicii online” este identic.

E-guvernare pe platforma brasovcity.ro

În ultimii ani, municipalitatea și-a dezvoltat tot mai mult serviciile electronice oferite cetățenilor, astfel încât, în această perioadă de restricții privind interacțiune directă, reușește să acopere, electronic, multe dintre serviciile de informare sau eliberare de documente. Portalul Primăriei Brașov este www.brasovcity.ro, iar secțiunea „Servicii Cetățeni“ reunește instrumentele prin care cetățenii pot obține informații și documente on-line, sau efectua plăți de la diverse servicii ale Primăriei sau aflate în subordinea Consiliului Local.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE