10.7 C
Braşov
AcasăNationalBiroul Electoral Central a respins solicitarea MAI de prelungire a votării după...

Biroul Electoral Central a respins solicitarea MAI de prelungire a votării după ora 21:00

Biroul Electoral Central (BEC) a respins duminică, cu doar două voturi favorabile, solicitarea MAI de prelungire a votării în secțiile unde sunt cozi, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul BEC.
Potrivit acestora, prelungirea votării a fost respinsă deoarece această posibilitate este prevăzută de legea 208 din 2015, care reglementează alegerile parlamentare, pe când alegerile locale sunt guvernate de legea 115 din 2015, act normativ care nu prevede posibilitatea prelungirii scrutinului. ,,Legea 115 prevede că votarea se închide la ora 21:00 și doar alegătorii aflați în sală sunt lăsați să mai voteze”, au explicat sursele G4Media.ro. Anterior, Ministerul de Interne (MAI) a cerut Biroului Electoral Central să prelungească votul în secțiile unde e coadă și să le permită să-și exercite votul tuturor cetățenilor care sunt în fața secțiilor de vot. Informația a fost confirmată de oficialii MAI pentru G4Media.ro.
Reamintim că la multe secții de vot din țară s-au format cozi din cauza măsurilor sanitare de prevenție, dar și că sunt secții unde prezența la vot este foarte slabă .

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina