3.4 C
Braşov
AcasăEconomicSTUDIU:Pâinea neambalată rămâne contamintă după contactul cu SARS-CoV-2

STUDIU:Pâinea neambalată rămâne contamintă după contactul cu SARS-CoV-2

Un studiu realizat de cercetatorii din cadrul Universității București arată că virusul SARS-CoV-2 rămâne ore bune detectabil pe păine. Cercetatorii se așteptau ca acesta să fie distrus de procesele chimice din pâine, dar, spre surprinderea lor, virusul a fost detectat ore bune după contaminare. La studiu au mai participat Institutul Național de Boli Infectioase „Prof. dr. Matei Bals” și Institutul de Virusologie „Stefan S. Nicolau”.
In România, spre deosebire de alte țări, mai mult de jumătate din pâinea vândută este neambalată. În România se produce zilnic o cantitate de aproximativ 4.000 de tone de pâine. Prin urmare, clienții pot să puna mana direct pe produse și să aleagă ce pâine vor sau să renunâe la ea; evident ca cei care sunt infectați vor contamina cu virus activ pâinea fără să știe.

Studiul arată, de asemenea, că virusul nu poate să străbata ambalajul. Astfel, s-a constatat că, desi virusul a fost detectat pe ambalaj in intervalele măsurate, nu a fost detectat ți pe fata interioară a ambalajului. Deci, după ambalare, pâinea nu mai poate fi contaminată. Studiul Universității București propune, astfel, o soluâie simplă și anume ambalarea pâinii.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE