Salată de creier de boeuf
Ingrediente: 1 creier de viţel sau de porc, 100 ml ulei sau unt, suc de lămâie (otet), piper, o felie de franzelă, salată verde, măsline, ceapă.
Mod de preparare: Se spală creierul, se curăţă de pieliţă şi se fierbe în apă cu sare şi cu puţin oţet. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se răcească. Se pune într-un castron, se adaugă miezul de pâine înmuiat în lapte, se adugă untul sau uleiul, se sărează şi se piperează. Se pune suc de lămîie sau oţet, după gust. Se amestecă bine până se formează o pastă omogenă. Se toacă ceapa mărunt, dar nu se încorporează în salată decât în momentul servirii. Se pune pe un platou şi se garniseşte cu măsline şi frunze de salată verde. Mod de servire Se serveşte după 10 – 15 minute de la preparare, bine răcită.