3.4 C
Braşov
AcasăEconomicPrin Ghișeul.ro: Românii pot achita online și taxele pentru permisul auto, certificatul...

Prin Ghișeul.ro: Românii pot achita online și taxele pentru permisul auto, certificatul de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie

Plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat ieri Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR). De asemenea, plățile pentru autorizațiile de circulație provizorie și pentru certificatul de înmatriculare, realizate de persoanele fizice sau juridice, pot fi achitate prin ghișeul virtual – rapid, sigur, fără cozi sau comisioane, spune ADR.
Adăugarea acestor servicii în platforma administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) este rezultatul interconectării sistemelor informatice ale Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) și ale Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).
„De la crearea Autorității pentru Digitalizarea României, peste 50 de noi tipuri de servicii publice au fost integrate în platforma www.ghiseul.ro, fiind accesibile la un click distanță. Astăzi, am făcut încă un pas către interoperabilitatea instituțiilor publice. Vă îndemn să fiți responsabili și să folosiți aceste mijloace online de plată. Vă protejați de riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19 și economisiți timp prețios. Interconectând instituțiile publice, digitalizăm România și transformăm cozile în click-uri”, a precizat vicepreședintele ADR, Octavian Oprea. Potrivit autorității, în total, pe www.ghiseul.ro pot fi achitate acum peste 300 de tipuri de plăți.

De ce e preferabil să plătești taxa de permis prin Ghișeul.ro?

Dacă este să citim printre rânduri, cei care solicită eliberarea unui permis de conducere sau a unui certificat de înmatriculare nu vor mai avea nevoie să facă dovada plății la ghișeu. Acest lucru se va putea verifica de acum încolo online, bazele de date ale instituțiilor implicate fiind interconectate. Guvernul a adoptat pe 14 august o hotărâre de Guvern care stabilea cadrul legal pentru a permite plățile online în cazul acestor taxe. Poate părea stupid, dar până la data intrării în vigoare a noului act normativ, legislația permitea numai plățile către bugetul consolidat al statului, nu și către anumite instituții care emit documentele respective

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE