13 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Zacuscă cu dovlecel

Ingrediente: 7 kg. gogoşari, 2 kg. vinete, 1 kg. ceapă, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr. bulion
Mod de preparare: Gogoşarii şi vinetele se coc, se decojesc şi se ţin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun într-un vas mare (10 l). Ceapa se taie mărunt şi se dă uşor prin ulei încins, dar să nu se rumenească. Peste ceapa se pune şi dovlecelul dat pe răzătoare. Se lasă pe foc până se înmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul în vasul mare şi se amestecă totul. Se adaugă şi sucul de roşii obţinut din bulion dizolvat cu 2 litri apă. În sucul de roşii se pune o lingură de sare şi două de zahăr. Se pune totul la fiert până se înmoaie bine legumele. După aceea se pune la borcane, se închide ermetic şi se sterilizează.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 24 septembrie
- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române