11.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLinie de tren din Gara Brașov la Aeroport, prin 2022

Linie de tren din Gara Brașov la Aeroport, prin 2022

CFR Infrastructură a semnat contractul pentru elaborarea Studiului de fezabilitate pentru proiectul căii ferate ce va lega Braşovul de Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav (AIBG).
Pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate, CFR Infrastructură va plăti 1.424.000 lei, cu tot cu TVA (1.200.000 lei, fără TVA), contractul fiind încheiat cu firma bucureşteană SC Baicons Impex SRL. Conform documentaţiei postate pe platforma electronică de achiziţii publice, consultantul din Bucureşti va colabora în realizarea documentaţiei cu  Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, cu SC Geo Serv SRL şi cu SC Electric Rail Project SRL. Documentaţia va trebui predată în termen de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor, după care CFR Infrastructură va putea lansa licitaţia de lucrări.
În baza acestui contract, consultantul din Bucureşti va trebui să pregătească documentaţia tehnică pentru legătura feroviară între Gara Braşov şi Aeroport, linia de cale ferată dezvoltându-se pe actualul traseu Braşov – Bartolomeu – Ghimbav, din care se va desprinde, la ieşirea din staţia Ghimbav, pe un traseu nou de aproximativ 2,5 km, până în dreptul aerogării. În cadrul acestui studiu de fezabilitate va fi analizată şi posibilitatea, într-o a doua etapă, a electrificării liniei de la Braşov la Aeroport, respectiv realizarea unui studiu de traseu care să racordeze această linie la viitorul terminal multimodal de la Feldioara. Consultantul va trebui să pregătească şi un studiu privind electrificarea traseului Braşov – Bartolomeu (– Ghimbav) – staţie Terminal AIBG – legătura cu magistrala 300, întocmit similar unui studiu de prefezabilitate.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române