-2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovModificări pe linia 36 a RATBV. Traseul se extinde cu peste un...

Modificări pe linia 36 a RATBV. Traseul se extinde cu peste un kilometru

RATBV modifică de joi, 24 septembrie 2020, traseul liniei 36 (Livada Poștei – Independenței) care urmează să ajungă, pe ambele sensuri de circulație, până pe strada Ioan Socec. Astfel, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Livada Poștei, după plecarea din capătul de linie Independenței, autobuzele se vor deplasa pe Str. Argintului, până la intersecția cu Str. Ioan Socec, stradă ce va fi parcursă până la intersecția cu Str. 1 Decembrie, de unde se revine pe traseul actual spre Str. Independenței și Livada Poștei. Pe sensul de deplasare spre cap linie Independenței, autobuzele se vor deplasa pe Str. Aluminiului, vor intra pe Str. Ioan Socec și apoi pe Str. Argintului, până la intersecția cu Str. Bronzului, reluând traseul actual spre capătul de linie Independenței.           

Pentru îmbarcarea/debarcarea călătorilor vor fi amenajate patru stații de călători, după cum urmează:

  • Stația „Aluminiului”, pe strada Aluminiului, sensul spre capătul de linie Independenței, în vecinătatea magazinului Penny;
  • Stația „Ioan Socec”, pe strada 1 Decembrie 1918, sensul spre Livada Poștei, în vecinătatea intersecției cu Str. Ioan Socec;
  • Două stații (pereche) „Argintului”, pe ambele sensuri ale traseului, pe strada Argintului, în vecinătatea intersecției cu Str. Ioan Socec.

Extinderea traseului (1,25 km) presupune şi unele modificări ale orelor de plecare în cursă, însă nu va afecta semnificativ frecvențele de circulație ale autobuzelor liniei 36.

Tot de joi, 24 septembrie 2020, RATBV își extinde serviciile de transport public de călători în zona metropolitană Brașov prin înființarea și darea în exploatare a liniei 530, Brașov – Tărlungeni, cu traseu între zonele Gemenii, din Brașov și Pod Zizin, din Tărlungeni. Traseul exact al acestei rute va fi următorul:

  • dus: Gemenii (Brașov) – Str. Zizinului – DJ 103B – DJ 103A – Podul Zizin.
  • întors: Podul Zizin – DJ 103A – DJ 103B – Str. Zizinului (Brașov) – Gemenii (Brașov). 

    În ceea ce privește stațiile în care se vor realiza îmbarcarea și debarcarea călătorilor, autobuzele ce vor deservi viitorul traseu 530 vor opri în stațiile:

  • dus: Gemenii – Poligrafie – Romradiatoare – Carfil – Cernatului – Izvorului (Tărlungeni) – Intrare Cărpiniș – Primăria Tărlungeni – Podul Zizin;
  • întors: Podul Zizin – Primăria Tărlungeni – Intersecție Cărpiniș – Izvorului – Cernatului (Brașov) – Carfil – Romradiatoare – Poligrafie – Gemenii.

Lungimea traseului tur – retur este de 24,7 km, iar frecvența de succedare a autobuzelor este de 30 minute în intervalele orelor de vârf ale zilelor lucrătoare și de 60 minute în restul intervalelor și în zilele de week-end. Prețul unei călătorii cu autobuzele ce vor deservi linia 530 va fi de 5 lei, iar cel al unui abonament lunar de 170 de lei.

De asemenea, începând din data de 24 septembrie, RATBV va suplimenta semnificativ numărul de autobuze ce vor deservi traseele metropolitane Brașov – Codlea (220) și Brașov – Prejmer (520). Astfel, în ceea ce privește circulația spre municipiul Codlea a fost decisă suplimentarea numărului de autobuze în intervalele de vârf ale zilelor lucrătoare, astfel încât să se asigure o frecvență de succedare de 23 minute între orele 6:00 – 8:30 și 12:00 – 17:30. Cât despre linia 520, a fost luată măsura suplimentării numărului de vehicule și îmbunătățirea frecvenței de circulație atât în zilele lucrătoare, cât și în week-end. Frecvența de circulație va fi de 40 minute pe întreg intervalul de funcționare din zilele lucrătoare, cât și între orele 8:30 – 16:30 din zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale.

 

   

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE