-2 C
Braşov
AcasăSportPrimul eșec: ACS SR Brașov. Defensiva a fost punctul nevralgic în meciul...

Primul eșec: ACS SR Brașov. Defensiva a fost punctul nevralgic în meciul cu Odorheiu Secuiesc

Autor: Adi MARICA

l Brașovenii au suferit prima înfrângere din acest campionat, chiar în duelul cu fostul antrenor

ACS SR Brașov s-a duelat sâmbătă, pe Tineretului, cu AFC Odorheiu Secuiesc. Cum era de așteptat, meciul a fost unul încrîncenat, jucătorii ambelor echipe au jucat cu multă determinare, asta și pentru că pe banca oaspeților stătea Florin Stîngă, fostul antrenor al brașovenilor timp de doi ani și jumătate. Față de meciul câștigat la Râșnov, Liviu Nicolae a făcut trei schimbări în primul 11, astfel că Rența, Răchișan și Fekete au fost titulari. Rența a fost blocat la fazele fixe din atac, Fekete a început bine, dar apoi s-a stins, iar Răchișan a adus un plus prin faptul că a scos adversari din joc, a scos penaltiul și a făcut o risipă uriașă de energie. De cealaltă parte, echipa lui Stîngă este formată din jucători din zona Harghitei, doar brașovenii Stoian, fostul jucător al SR-ului și Turcu, atacant împrumutat de Colțea Brașov, fiind cunoscuți de iubitorii fotbalului brașovean.

Două minute de coșmar

Harghitenii au început tare, iar Căucă a avut o intervenție de senzație la capul lui Turcu. Brașovenii au reacționat printr-o fază identică, cap Cenk, dar portarul Moroz a reușit să respingă. Au urmat două ocazii ale oaspeților, venite după nesincronizări în defensivă, iar Suto nu a găsit spațiul porții din poziție centrală. Elevii lui Liviu Nicolae au preluat controlul jocului, iar Horia Popa, Cenk, în două rânduri, și portarul Căucă din lovitură liberă, nu au găsit drumul spre gol. Dominarea brașovenilor s-a concretizat pe tabelă în minutul 37, când Răchișan a fost faultat în careu, iar Horia Popa a transformat fără emoții. Surprinzător, în debutul părții secunde, brașovenii au avut o cădere inexplicabilă în joc, iar harghitenii au întors scorul în doar două minute! Mai întâi, Mîndru a deviat nefericit în poarta lui Căucă, iar imediat, Turcu a profitat de o gafă a experimentatului Moraru. Până la final, brașovenii au atăcat, ocazii au fost, dar Burnete, Cenk, Mircescu și Iordache nu au reușit să înscrie. Primul eșec în acest sezon pentru ACS SR Brașov, prima victorie pentru Stîngă în campionat pe banca harghitenilor.

Liviu Nicolae: „Acesta este fotbalul“

La final, antrenorul Liviu Nicolae a apreciat efotul jucătorilor care au luptat până la final. „Mă aşteptam la un meci greu, cu un adversar dificil. Îmi pare rău că am pierdut, din cauza unor greşeli personale. Apreciez, în schimb, efortul băieţilor şi faptul că s-au luptat şi au încercat până în final să câştige acest joc. Acesta este fotbalul. Vom continua drumul pe care am pornit şi vom face tot ce ţine de noi să ne îndeplinim obiectivele”, a spus Liviu Nicolae.
Hora Popa:

„Să ne gândim că a fost un accident“

Căpitanul Horia Popa, cu un joc bun în prima parte, dar șters în repriza secundă, spune că greșelile din defensivă au costat scump. „E un rezultat foarte prost. Am avut meciul în mână, am intrat cu 1-0 la pauză, pe fondul unui joc bun al nostru. După pauză au fost nişte greşeli care ne-au costat. Din păcate, primul meci acasă după o lungă aşteptare a fost un eşec. Mi-aș fi dorit mult să mă bucur după această partidă. Ne-am pus mari speranţe în acest duel. Trebuie să rămânem cu capul sus, să ne gândim că a fost un accident. Am demonstrat că avem o echipă valoroasă în primele partide”, a spus Horia Popa.

AC SR Brașov – AFC Odorheiul Secuiesc 1-2 (1-0)

Au marcat: H. Popa (37- pen) / Mîndru (54- autogol), Turcu (55)

ACS SR Brașov: Căucă – Răducan (76 Iordache), Rența, Mîndru, Dobrean (85 Păduraru – Moraru (61 Burlacu) – H. Popa (85 Mircescu), Fekete, Răchișan – Burnete (85 Sandu), Cenk
Antrenori: Liviu Nicolae, Ioan Naghi
AFC Odorheiul Secuiesc :Moroz – Marjcza, Stoian, Berkeczi, Țepeș – Vekas (46 Barta), Sütö, Mitra (72 Iakab), R. Balint, Szfarli – Turcu.
Antrenor: Florin Stîngă

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE