-2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDupă alegeri, vremea se răcește și la Brașov

După alegeri, vremea se răcește și la Brașov

Vremea va rămâne caldă doar pentru câteva zile în cea mai mare parte a teritoriului, însă începând din weekend tendinţa va fi de răcire și vin și ploile, arată prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 21 septembrie – 4 octombrie, publicată azi de Administraţia Naţională de Meteorologie, relatează Agerpres.
În Transilvania, până în 25 septembrie, media regională a valorilor maxime va fi de 24 – 26 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Ulterior se va răci, chiar accentuat în perioada 28 – 30 septembrie, când media temperaturilor maxime va fi de 17 – 18 grade. Pentru primele zile ale lunii octombrie sunt estimate maxime uşor mai ridicate, în medie de 20 – 21 de grade. Nopţile vor fi răcoroase la începutul intervalului, cu o medie regională a temperaturilor minime de 7 – 8 grade, dar cu valori mult mai scăzute în depresiuni, însă până spre finalul săptămânii se va ajunge la o medie de 12 – 14 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului sunt prognozate medii ale temperaturilor minime de 6 – 8 grade. În intervalul 25 – 28 septembrie vor fi ploi pe arii extinse, iar probabilitatea pentru cantităţi de apă mai însemnate va fi ridicată.
La munte, în perioada 21 – 26 septembrie, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul zonei între 16 şi 18 grade şi minime tot mai ridicate, ce se vor apropia de 10 grade. Vremea se va răci după acest interval, iar pentru finalul lunii sunt prognozate maxime, în medie de 10 grade şi minime de 2 – 4 grade. În primele zile ale lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemna o creştere a valorilor maxime spre 14 grade şi minime în medie de 4 – 6 grade. Se vor semnala și ploi, pe arii mai extinse în perioada 26 – 29 septembrie, când şi cantităţile de apă vor fi local însemnate cantitativ.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE