-3.2 C
Braşov
AcasăSportChiar înaintea meciului direct: Verdict dur al FRF pentru ACS SR...

Chiar înaintea meciului direct: Verdict dur al FRF pentru ACS SR Brașov în cazul Stîngă

Autor: Adi MARICA

Meciul de sâmbătă dintre ACS SR Brașov și AFC Odorheiu Secuiesc se anunță unul extrem de încins, mai ales după sancțiunea dictată de Comisia de Disciplină a FRF în litigiul dintre Florin Stîngă și ACS SR Brașov. Deși oficialii clubului brașovean au solicitat suspendarea cauzei, verdictul Comisiei a fost unul favorabil lui Florin Stîngă.

Amendă și termen pentru plata drepturilor financiare către Stîngă

Astfel, FRF a sancționat clubul brașovean cu o amendă de 3000 de lei și a acordat un termen de cinci zile pentru plata drepturilor financiare solicitate de către actualul antrenor al celor de la AFC Odorheiu Secuiesc. „Conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, sancționează debitorul ACS SR Municipal Brașov cu penalitate de 3000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată față de creditorul Stângă Florin – Cornel Comisia a acordat termen în data de 14.10.2020, ora 15.00, dată la care debitorul ACS SR Municipal Brașov să prezinte dovada plății față de creditorul Stângă Florin –Cornel conform Hotărârii nr. 4/CL/13.02.2020 rămasă definitivă prin nerecurare, pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea“, este decizia Comisiei publicate pe site-ul FRF.

Liviu Nicolae: „Nu este un duel cu Stîngă, ci cu Odorheiu Secuiesc“

Referitor la meciul propriu zis, programat sâmbătă, de la ora 14.00, pe Stadionul Tineretului, elevii lui Liviu Nicolae au făcut miercuri un antrenament pe Tineretului, iar astăzi, Horia Popa și compania vor face ultima ședință de pregătire dinaintea meciului cu AFC Odorheiu Secuiesc, tot pe legendara arenă barșoveană. Cu un moral excelent după debutul fulminant de sezon, calificarea în turul doi al Cupei României în fața celor de la KSE Tg. Secuiesc, dar și debutul cu dreprul în campionat, 2-1, în deplasare, cu Cetate Râșnov, Horia Popa și compania nu concep decât varianta victoriei. „Pentru noi, începutul de campionat este unul echilibrat. Întâlnim formaţii cu experienţă la nivelul Ligii 3. Am multe informaţii despre gruparea din Odorheiu Secuiesc. Sunt detalii care pot face diferenţa în acest meci, dar noi trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut. Echipa din Odorheiu Secuiesc este una foarte bine clădită fizic, agresivă, una care depune mult efort. Va trebui să combatem aceste lucruri pozitive ale lor. Pentru mine nu este un duel cu Florin Stângă, ci este doar un joc de fotbal între SR Braşov şi Odorheiu Secuiesc”, a spus Liviu Nicolae, care nu va putea conta în meciul de sâmbătă pe serviciile fundașului Radu Marinescu.

Cu Stoian și Turcu, dar fără Negotei

De cealată parte, cei de la Odorheiu Secuiesc au început sezonul cu o victorie în Cupă, însă în campionat elevii lui Stîngă au pornit cu un eșec, 0-1, pe teren propriu, cu CSO Plopeni. Stîngă are și trei brașoveni în lot, doi transferați chiar de la ACS SR Brașov, Stoian și Negotei, iar Turcu este împrumutat de la Colțea. Florin Stîngă nu a dorit să prefațeze acest meci, probabil pentru a nu inflama și mai mult situația tensionată de litigiul pe care îl are cu ACS SR Brașov.

Optimism în tabăra harghitenilor

În schimb, team-managerul celor de la AFC Odorheiu Secuiesc, Laszlo Zsolt, are așteptări mari de la meciul de la Brașov. „Venim la Brașov să câștigăm. Avem o atmosferă bună, suntem cu banii la zi către jucători, astfel că mă aștept ca ei să dea totul pe teren“, a declarat oficialul echipei harghitene. Acesta a precizat că brașoveanul Raul Negotei s-a operat ieri la genunchi și că va sta circa 4 săptămâni departe de gazon.

Programul etapei a 2-a din C5:

Vineri, ora 17.00
ACS Kids Tâmpa Braşov – ACS Olimpic Cetate Râşnov (stadionul ICIM)
Sâmbătă, ora 14.00
ACS SR Braşov – AFC Odorheiu Secuiesc (stadionul Tineretului)
Sâmbătă, ora 17.00
Astra 2 – CSO Plopeni
KSE Târgu Secuiesc – Sepsi OSK 2
CS Blejoi – CSM Corona Braşov

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE