10 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎn lipsa unei oferte de nerefuzat: Licitaţia pentru modernizarea Colegiului „Baiulescu” a...

În lipsa unei oferte de nerefuzat: Licitaţia pentru modernizarea Colegiului „Baiulescu” a fost anulată

Autor: Mihaela PARGHEL

l Valoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a Colegiului Tehnic „Maria Baiulescu” este estimată la suma de 11,206 milioane lei

Lansată în luna martie, licitația pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic „Maria Baiulescu” din Brașov se anunța una promițătoare, din punct de vedere al găsirii unui constructor bun, având în vedere că au fost depuse patru oferte. Totuși, niciuna dintre companii nu a îndeplinit toate cerințele stabilite de Primăria Brașov, astfel că după ce dosarele au fost analizate timp de câteva luni, procedura a fost anulată. Anunțul de anulare a fost publicat pe platforma electronică de achiziții publice în data de 11 septembrie, motivul fiind că  „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”. 

Contract de peste 11 milioane de lei

Valoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a Colegiului Tehnic „Maria Baiulescu” este estimată la suma de 11,206 milioane lei, cu tot cu TVA. Pentru acest proiect, municipalitatea brașoveană a obținut o finanțare europeană, astfel că şi cerinţele impuse sunt stricte. La licitația pentru reabilitarea liceului brașovean s-au înscris Asocierea Eren Cons (lider) – Danina Star SRL (firme din Braşov) Asocierea Atlant Building (lider) – SC Rozini SRL (firme din Braşov); Asocierea SC Center Akces Comserv SRL (lider) – Oopy Arhitectura SRL şi Asocierea Energo Construcţii Civile şi Industriale (lider) – THI Concept. La finalul lunii aprilie, când au fost deschise ofertele, primarul Brașovului, George Scripcaru, s-a declarat mulțumit de această concurență, considerând că în acest mod va crește calitatea lucrărilor. Doar că acum, licitaţia va trebui să fie reluată, pentru că niciun dosar de ofertare nu a fost conform sau acceptabil.

Lucrările vor ţine liceul în şantier pentru 23 de luni

Prin acest proiect de reabilitare şi modernizare, la cele două corpuri ale liceului sunt prevăzute a se realiza lucrări de eliminare a umezelii din ziduri și de oprire a infiltrațiilor de apă. De asemenea, vor fi refăcute instalațiile interioare, sălile de clasă și celelalte spații vor fi recompartimentate, iar clădirile vor fi eficientizate energetic. Modernizarea Colegiului Tehnic „Maria Baiulescu” trebuie finalizată în termen de 23 de luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor de proiectare.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române