7.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovProiecte electorale: Poiana se transformă în stațiune "all season"

Proiecte electorale: Poiana se transformă în stațiune „all season”

l Chiar în prag de alegeri, Consiliul Local vine cu o promisiune de extindere a oportunităților de agrement în Poiana Brașov

Consiliul Local vine cu un nou document care să pună într-o singură listă proiectele de dezvoltare gândite pentru Poiana Brașov, ca stațiune pentru toate sezoanele, nu doar pentru cel de iarnă. Planul Integrat de Dezvoltare a Activităților Turistice și de Agrement din Poiana Brașov conține toate obiectivele de investiții ale Municipalității în următorii trei ani, cu scopul de a crește numărul turiștilor care aleg Poiana Brașov pentru un sejur mai lung, nu doar pentru weekend, și pentru toate anotimpurile, nu doar iarna. Printre investițiile despre care deja s-a mai discutat este cea de extindere a domeniului schiabil către Râșnov, însă apar și ceva proiecte noi, cum sunt amenajarea unei tirolieze de 2000 de metri lungime.

Deocamdată, un document aprobat de Consiliul Local

Per total, acest plan cuprinde 11 proiecte de implementat pentru Poiana Brașov – deocamdată la nivel de document. Este vorba despre trei pentru sezonul de iarnă, respectiv extinderea domeniului schiabil cu încă 30 de hectare cu amenajare a încă 10 kilometri de pârtie, estimată la 32 de milioane de euro, transformarea părții joase a Poienii în zonă de schi fond, sporturi nordice, schi de tură și realizarea unor trasee de drumeții pe rachete de zăpadă și plimbări în natură, cu ghid pe zone care nu se intersectează cu pârtiile. Dacă de primele două proiecte se tot vorbește în ultimii ani, fără a se fi avansat prea mult în punerea lor în aplicare, cel de al treilea este oarecum inedit, însă el vizează punerea în valoare a fondului forestier și al zonelor care atrag turiști dornici de plimbare în Poiană.

Opt proiecte „de vară“ pentru Poiană

Alte opt proiecte vizează sezonul cald. Este vorba despre amenajarea unui domeniu de ciclism și mountain-bike prin construirea și operarea a 100 km de rute de mountain biking, realizarea unui Zip Line, adică a unui cablu de oțel suspendat, montat pe o pantă înclinată, care să funcționeze ca o tiroliană, deja cunoscută propunere a saniei de vară pe o pistă de coborâre de aproximativ 1.500 metri cu o diferență de nivel de 155 metri sau crearea unui teren de aventură la înălțime. Municipalitatea se gândește și la un „loc de joacă acvatic“, numit destul de pretențios în acest fel dacă ne gândim că el constă în amenajarea unui loc mai mare pentru copii, cu diferite tipuri de apă curgătoare și nu numai, pentru bălăceală. Un alt proiect de vară este cel al cartului montan, constând într/un transport în Poiană, care poate folosi, printre altele, și infrastructura de transport pe cablu existentă la telecabine, telegondolă. O variantă de lărgire a oportunităților de petrecere a timpului liber în Poiana Brașov sunt și traseele de pump track, care presupun formarea unor sărituri din pământ pe care copii și tinerii pot exersa mersul pe bicicletă și săriturile. De asemenea, amenajarea unui spațiu de joacă în pădure, pentru copii, este o variantă de proiect pentru Poiana Brașov. Municipalitatea ia în calcul instalarea unui spațiu de joacă sau a unui traseu de aventură prin pădure cu stații de joacă realizate din materiale naturale (lemn, piatră, sfoară etc.), cu instalarea de mobilier de grădină, bănci și mese, în apropierea echipamentului de joacă.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române