30.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovMască pe primul clopoțel

Mască pe primul clopoțel

l Anul şcolar începe în condiţii speciale și la Brașov
l Festivitățile tradiționale la început de an au fost înlocuite cu reguli de siguranță sanitară, dar sunt școli care mai au pe cap și lucrări încă neterminate

- Advertisement -

Anul școlar începe azi în toate școlile, gradinițele și liceele din Brașov în condiții speciale dictate DE pandemie. Festivitățile tradiționale la început de an școlar au fost înlocuite cu reguli de siguranță, care țin de respectarea traseelor și fluxurilor de intrare și ieșire în unitățile de învățământ, de folosirea dezinfectantilor pentru păstrarea curățeniei și restrictiții de interacțiune. Peste toate acestea, există școli la care sunt încă deschise șantiere, spune viceprimarul Brașovului, Costel Mihai. El a precizat însă că acestea sunt bine delimitate de zonele unde se desfășoară cursurile și că au termene de finalizare relative apropiate.

Toate școlile sunt pregătite

„Toate şcolile sunt pregătite din punct de vedere tehnic, pentru a primi copiii. Pe lângă măsurile de creare a unor fluxuri de intrare şi ieşire, am pus la dispoziţia fiecărei unităţi de învăţământ, de la dezinfectanţi, la măşti de diferite dimensiuni”, a declarat viceprimarul Costel Mihai. Acesta spune că anul şcolar va începe în condiţiile dictate de criză, însă în siguranţă. Pe de altă parte, tocmai condiţiile crizei create de pandemie au făcut ca unele lucrări de reparaţii curente, reparaţii capitale sau igienizări să fie făcute mai repede, începând chiar din perioada în care copiii nu au mai venit la şcoală, la finele anului şcolar trecut. „Ne-am permis să începem mai repede aceste lucrări şi astfel am făcut igienizări, reparaţii curente, reparaţii capitale, spaţiile verzi, iar acolo unde acest lucru a fost solicitat, am făcut şi asfaltări în curtea şcolii”, a mai spus Costel Mihai.

- Advertisement -

Trei şcoli au şantier în clădire

Printre elevii care încep şcoala în unităţi proaspăt extinse se numără copiii de la Grădinița nr. 11 şi elevii de la Şcoala gimnazială nr. 19. La Grădiniţa 11 s-a făcut o extidere prin mansardarea actualei clădiri, ceea ce permite, în condiţii normale, încă 100 de locuri la cele 300 existente. De asemenea, Şcoala gimnazială nr. 19 a fost şi ea extinsă, cu încă un etaj, şi în acest caz, lucrările fiind finalizate în vacanţa de vară. Astfel, unitatea de învăţământ are acum încă  nouă săli de clasă noi, dintre care un laborator şi o sală multifuncţională de mai mari dimensiuni formată din două săli mai mici care pot fi despărţite, atunci când are loc o şedinţă cu mai mulţi participanţi.
La polul opus, trei instituţii de învăţământ vor începe şcoala cu şantierul în clădire. Este vorba despre Şcoala gimnazială nr. 2, Liceul „Andrei Mureşeanu” şi Colegiul Naţional Unirea. „În cazul Şcolii nr. 2, peste vară s-a lucrat la extinderea celor două corpuri. Acolo lucrările sunt finalizate complet, iar copiii pot veni în siguranţă la şcoală. Mai există însă corpul de legătură între cele două,  unde se lucrează în termen. Şantierul este însă complet izolat de zona în care vor fi elevii”, a explicat Costel Mihai. În ceea ce priveşte Colegiul Naţional „Unirea”, viceprimarul spune că şi aici, şantierul este bine izolat de zona în care se ţin cursuri şi că lucrările sunt în termen. La „Andrei Mureşeanu”, lucrările se vor termina în maximum două săptămâni, susţine edilul, deşi termenul contractual de finalizare era în luna ianuarie a anului viitor.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii