19.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎncă una: Licitație pentru construirea celei de a zecea creșe din...

Încă una: Licitație pentru construirea celei de a zecea creșe din Brașov

Autor: Mihaela PARGHEL

- Advertisement -

l Terenul pe care va fi amplasată creșa are o suprafață de 3.176 mp și este situat în intravilanul municipiului, pe strada Turnului nr. 5

Municipalitatea lansează licitația pentru proiectarea și construirea noii creșe din zona Tractorul – Coresi. Documentația de achiziție a fost transmisă în data 9 septembrie 2020, către Agenția Națională de Achiziții Publice, în vederea verificării, înainte de publicarea anunțului în SICAP, a declarat viceprimarul Brașovului Costel Mihai (foto). Aceasta va fi a zecea creșă din oraș, după cele opt existente în prezent, și o a noua care este în curs de construire deja, pe strada Apollo din Astra, cu posibilitatea de a fi finalizată chiar din acest an.

Construcția trebuie realizată în 18 luni

- Advertisement -

Valoarea estimată a contractului de proiectare și execuție a noii creșe dn Tractorul-Coresi este de 8.155.973,67 lei fără TVA, respectiv 9.705.608,67 lei cu TVA inclus, iar perioada de implementare, 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (3 luni pentru proiectare și 15 luni pentru execuție). Creșa va aduce peste 60 de locuri noi, spune viceprimarul Costel Mihai. „Mă bucur că am ajuns în acest stadiu, în care lansăm licitația pentru proiectarea și execuția încă unei creșe în Brașov, cu atât mai mult cu cât Analiza de situație pe serviciile acordate copiilor de vârste mici – un document realizat împreună cu specialiști și oameni implicați în domeniu, arată o nevoie stringentă pe această categorie de educație timpurie. Noua creșă ce va deservi zona Tractorul – Coresi va fi o clădire specială, în regim Demisol+Parter+Etaj, cu o capacitate de minim 64 de locuri şi va cuprinde dotările necesare pentru cinci grupe de copii cu vârsta cuprinsă între 3 luni şi 3 ani”, a declarant viceprimarul Costel Mihai. Locurile respective vor fi repatizate în două grupe mari (o grupă fiind constituită din 15 copii), două grupe mijlocii (o grupă fiind constituită din 12 copii) și o grupă mică (o grupă fiind constituită din 10 copii).

Creșa se ridică pe un teren donat de dezvoltatorul imobiliar

Terenul pe care va fi amplasată creșa are o suprafață de 3.176 mp și este situat în intravilanul municipiului Brașov, pe strada Turnului nr. 5. El a fost donat de un dezvoltator imobiliar din zonă. Unitatea va avea o amprentă la sol de 780 mp, suprafață desfășurată de 1.802 mp și suprafață utilă de 1.546 mp. Creşa va avea o arhitectură modernă şi o cromatică adaptată zonei respective. Faţada va fi izolată cu vată minerală, pentru un consum energetic redus şi finisată decorativ cu cărămidă tip Klinker şi placare cu lemn Trespa. De asemenea, va exista o curte cu funcţiuni pentru copii cu vârste de 1-3 ani. „Sperăm ca odată cu această construcţie să rezolvăm măcar o parte din solicitările venite din această zonă a oraşului. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, în vecinătatea acestei creșe avem în plan şi amenajarea unei grădiniţe, pentru a avea ambele tipuri de unităţi de educaţie timpurie necesare unui cartier în continuă extindere, cum este Tractorul. În continuare avem un deficit în ceea ce privește unitățile de educație timpurie- creșe și grădinițe – însă căutăm să identificăm soluții pentru a le acoperi. Avem deja în lucru, într-un stadiu foarte avansat, cea de a noua creșă din Braşov, pe str. Apollo, iar creșa de pe str. Tudor Vladimirescu vine de acum cu un plus de locuri, prin extindere. Avem în vedere şi o creşă pentru cartierul Bartolomeu-Avantgarden, care are acelaşi specific ca şi Tractorul-Coresi, fiind o zonă în continua dezvoltare. Şi aici, construcţia se va face tot pe un teren donat de dezvoltatorul imobiliar. De altfel, mă bucur că aceşti investitori au înţeles că împreună cu autoritatea locală pot oferi condiţii mai bune de trai celor care aleg să cumpere o locuinţă în noile cartiere”, a încheiat viceprimarul Costel Mihai.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina