-3.8 C
Braşov
AcasăCititoriSFAT EXPRES: Secrete de viaţă lungă

SFAT EXPRES: Secrete de viaţă lungă

Speranţa de viaţă a întregii planete este în creştere. Iată ce ar trebui să faci pentru a cunoaşte longevitatea și a te bucura de viața ta liniștită.

Nu trăi în izolare

Rata deceselor este de două ori mai mare pentru majoritatea persoanelor care se izolează de lume, în comparaţie cu cele care au legături sociale puternice. Prietenii te pot ajuta realmente să trăieşti mai mult.

Consumă potasiu

Adăugarea de potasiu în alimentaţie poate reduce tensiunea, în timp ce regimul sărac în în potasiu poate creşte tensiunea. Consumul unei banane pe zi asigură cele 400 de miligrame suplimentare de potasiu necesare pentru a micşora cu 40% şansele de a suferi un accident cerebral fatal.

Consumă crudităţi

Potrivit studiilor, riscul de a face cancer la stomac se dublează sau chiar se triplează dacă nu consumi zilnic fructe sau legume, iar crudităţile sunt cele mai recomandate. Ronţăie, aşadar, fructe şi legume crude.

Se poartă cuprul

Cuprul este un supliment esenţial pentru reducerea deteriorării ţesuturilor corpului asociată îmbătrânirii şi este, de asemenea, non-alergic. Multe persoane, mai ales din rândul celor care suferă de artrită, poartă brăţări din cupru, pentru absorbirea elementului în piele.

Curiozitatea prelungeşte viaţa

Cu cât eşti mai curios, cu atât este mai probabil să trăieşti mai mult, spun oamenii de ştiinţă, care au descoperit că persoanele curioase trăiesc în general cu 30% mai mult decât celelalte.

Exemplul Okinawa

Locuitorii din Okinawa trăiesc mai mult decât orice altă comunitate de pe planetă. Secretele lor includ consumul de cantităţi mari de produse din soia, peşte, plus că se opresc din mâncat înainte de a se simţi complet sătui şi fac exerciţii fizice.

(sursă: sfaturileparintilor.ro)

Articolul precedentSPORT FLASH
Articolul următor10 beneficii ale echinaceei
- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE