15.2 C
Braşov
AcasăInternationalO profesoară bolnavă de Covid a murit în timpul unui curs online,...

O profesoară bolnavă de Covid a murit în timpul unui curs online, în fața a 40 de studenți

40 de studenți urmăreau cursul online al Paolei De Simone despre istoria secolului XX, când profesoara a încetat la un moment dat să mai interacționeze. Când și-au dat seama că este în primejdie și că se chinuia să respire, studenții i-au cerut adresa pentru a chema o ambulanță, dar ea nu a mai răspuns, a declarat studenta Ana Breccia pentru Washington Post.
Paola De Simone avea de 46 de ani și preda la Universitatea din Buenos Aires. Ea a murit miercuri, la scurt timp după ce s-a prăbușit în timpul cursului online, potrivit Clarín, cel mai mare ziar din Argentina. Profesoara a postat pe rețeaua socială, săptămâna trecută, un mesaj în care spunea că are simptome de coronavirus care persistă de săptămâni întregi.
Studenții și colegii profesoarei au spus că nu a fost o surpriză pentru ei atunci când Paola a decis să țină lecții și după ce s-a îmbolnăvit. Silvina Sterin Pensel, jurnalistă argentiniană din New York și prietenă veche a Paolei, a mărturisit că acesta i-a spus într-o conversație că este capabilă să țină lecții și că „studenții mei au nevoie de mine”.
Ea a numit moartea lui De Simone un „memento trist al faptului că virusul este real”.
Argentina a raportat peste 450.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 9.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins, și este una dintre cele mai afectate țări din America Latină.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române