10 C
Braşov
AcasăNationalMesajul Președintelui/ Iohannis: Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii....

Mesajul Președintelui/ Iohannis: Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii. E exclus

l Astfel de informații reprezintă „o prostie PSD-istă aruncată în spațiul public”

Președintele Klaus Iohannis a exclus, ieri, posibilitatea unor tăieri de salarii și pensii, în contextul bugetului pentru anul viitor, susținând că astfel de informații reprezintă „o prostie PSD-istă aruncată în spațiul public”. „Nu s-a vehiculat niciodată o tăiere de pensii sau de salarii. Asta e o prostie PSD-istă aruncată în spațiul public. E clar însă că bugetul trebuie construit cu mare grijă. Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii, e exclus așa ceva. Economia a cunoscut un recul semnificativ în trimestrul doi, care a trecut, și își revine. Noi ne pregătim pentru ani de creștere, nu de reducere”, a declarat șeful statului, miercuri, într-o conferință de presă.

Practici electorale toxice din partea PSD

În ceea ce privește majorarea pensiilor și alocațiilor, Iohannis a spus că el și premierul Orban și-au dorit o creștere mai mare, însă „atât s-a putut”. „E regretabil că PSD nu a înțeles nimic de aici și continuă să dea impresia unor persoane că s-ar fi putut mai mult. Nu s-ar fi putut. Aceste încercări ale PSD sunt pur și simplu jalnice, e o abordare populistă, care nu le face cinste. Este destul de clar că mai mult decât s-a decis acum prin rectificare nu e posibil în acest an. Nu am vrut pandemia, nu am vrut criza economică, dar trebuie să gestionăm treburile publice astfel încât să funcționeze. O abordare responsabilă e cea mai sănătoasă pentru fiecare român”, a precizat el. Președintele Klaus Iohannis avertizează și în privința unor practici electorale toxice, dând ca exemplu crearea de false aşteptări în rândul electoratului, care sunt imposibil de susţinut economic. Șeful statului face un apel la „decență politică”, în condițiile în care a început deja campania pentru alegerile locale, un scrutin care, consideră Klaus Iohannis, nu mai putea fi amânat.

„Alegeţi în cunoştinţă de cauză!”

Klaus Iohannis spune că PSD este „campionul populismului fără acoperire” și a avut inițiative „demagogice” în parlament, aluzie la faptul de a lega măsura creșterii pensiilor cu 40 la sută de ordonanța pentru rectificarea bugetară. „Alegerile locale au fost deja amânate o dată din cauza epidemiei. Acum sunt luate măsuri pentru ca cetăţenii care vin la vot să fie protejaţi. Nu ştim cât va dura pandemia şi de aceea alegerile locale nu mai pot fi amânate pe timp nedefinit”, a explicat Klaus Iohannis. „Campionul populismului fără acoperire este PSD. Fac, de aceea, un apel la decenţă politică. Crearea de false aşteptări imposibil de susţinut economic sau contestarea unor măsuri sanitare care îşi dovedesc eficienţa sunt practici electorale toxice, care fac rău oamenilor”, a spus Klaus Iohnannis înainte de a adresa un apel către electorat: „Dragi români, în această campanie electorală informaţi-vă! Alegeţi în cunoştinţă de cauză!”

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române