29 C
Braşov
AcasăNationalMedicii de familie cer renunțarea la adeverințele medicale cerute de școli și...

Medicii de familie cer renunțarea la adeverințele medicale cerute de școli și grădinițe

Reprezentantele a două asociații de doctori de familie din România se declară preocupate de modul în care se va face întoarcerea elevilor în unitățile de învățământ, în actualele condiții de pandemie. Ele consideră că rămân probleme care ar trebui rezolvate, deși mai sunt doar câteva zile până la începerea școlii, potrivit Sinopsis. Președintele Asociației Medicilor de Fa­milie București-Ilfov, San­dra Alexiu, și președintele Asociației Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, consideră că ar trebui să se renunțe, în primul rând, la diversele adeverințe medicale cerute de școli și grădinițe, căci hârtiile acestea implică, pe lângă birocrație, și riscuri de îmbolnăvire în vizitele inutile ale părinților și copiilor la cabinetele medicale
Răspunzând unei întrebări a reporterului G4Media.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății a spus că până acum nu a fost luată în calcul o decizie prin care să se renunțe la aceste adeverințe.
Doctorii de familie vor fi primele cadre medicale apelate de părinți în caz de îmbolnăvire a copilului, de aceea ei subliniază că nu există protocoale clare și că le va fi greu să facă diferența între o gripă și formele medii și severe de Covid-19. Sandra Alexiu de la Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov propune ca, pe lângă vaccinarea antigripală, să fie cât mai accesibile anul acesta testele de gripă pentru a ajuta la un diagnostic rapid. Ca un bilanț al unei jumătăți de an de pandemie, cele două reprezentante ale asociațiilor de doctori de familie, consideră că frecventele schimbări legislative sau, mai grav, lacunele din deciziile politicienilor, i-au obligat pe medici să facă și muncă de juriști și au scăzut încrederea în sistemul de sănătate.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE