19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovProiecte în pădure: Bike-park-ul din Postăvarul, construit în colaborare cu o firmă...

Proiecte în pădure: Bike-park-ul din Postăvarul, construit în colaborare cu o firmă americană

l Valoarea estimată a contractului este de 1,112 milioane lei fără TVA, iar termenul de execuţie, de 20 de luni de la atribuirea contractului şi emiterea ordinului de începere

- Advertisement -

O firmă din Brașov și una din Statele Unite vor să amenajeze, împreună,  bike-park-ul din Postăvarul. La 7 septembrie, data limită de depunere a ofertelor, singura care a depus toată documentația necesară licitației a fost firma Trail Bros SRL Brașov care are ca terț susținător, compania americană Momentum Trail Concepts. Valoarea estimată a contractului este de 1,112 milioane lei fără TVA, iar termenul de execuţie, de 20 de luni de la atribuirea contractului şi emiterea ordinului de începere.

La final, 20 de kilometri de trasee de mountain-bike

TrailBros SRL este aceeași firmă care amenajează în această perioadă și cele trei trasee de mountain-bike din Postăvarul, în cadrul proiectului derulat de Asociația NH Bike, în parteneriat cu Primăria Brașov. Lucrarea este una mai complexă decât cea pe care TrailBros o derulează în prezent în Postăvaru, spun reprezentanţii Municipalităţii, însă este de aşteptat ca aportul companiei americane, care are mare experienţă în domeniu, să fie unul consistent. Investiţia presupune amenajarea a trei trasee, de diferite grade de dificultate şi lungimi pentru coborârea cu bicicleta din Masivul Postăvarul, în zona pădurii. Traseele de coborâre care vor fi amenajate în Postăvarul, în cadrul acestui proiect, alături de cele amenajate de NH Bike ar putea face din Poiana Braşov cea mai bună opțiune de petrecere a timpului liber, atât pentru brașoveni, cât și pentru turiștii îndrăgostiți de acest sport. Când ambele proiecte vor fi gata, în Postăvarul vor fi peste 20 de kilometri de trasee de mountain-bike.

- Advertisement -

Trei trasee cu diferite grade de dificultate

În acest proiect, câştigătorul contractului va trebui să amenajeze trei trasee, unul dificil, unul de dificultate medie şi unul de dificultate mică. Cel mai dificil dintre cele trei va avea o lungime de 3.141,60 m şi face legătura între staţia superioară a telegondolei şi staţiile inferioare ale telegondolei şi telecabinei Kanzel. Acesta se desprinde spre dreapta din drumul ce face legătura între staţia superioară a telegondolei şi pârtia Lupului, la 6 m în aval de staţia superioară a teleschiului Ruia, merge aproximativ paralel cu acesta, după care intră în pădure. Traseul de biciclete se prezintă sinuos, fiind alcătuit din 189 curbe circulare cu raze cuprinse 3 m şi 25 m, a căror lungime cumulată de 1.940,41m, reprezintă 62% din lungimea totală a pistei. Curbele cu raze mici vor fi amenajate cu supraînălţare (contrapantă), iar cele cu raze mari se vor amenaja ca în aliniament. Din punctul de vedere al vizibilităţii, elementele geometrice ale traseului, condiţiile topografice şi vegetaţia permit asigurarea unei distanţe medii de vizibilitate de 15 m. Traseul 2, este unul uşor, cu o lungime de 4.070,60 metri, va fi amenajat între staţia superioară a teleschului Ruia şi staţia inferioară a telegondolei. După intersecţia cu axul telescaunului 6CLD, traseul îşi schimbă orientarea şi continuă printr-o succesiune de serpentine orientate pe direcţie nord-vestică, în afara şi interiorul pădurii până în jurul km 3+670, unde intră pe traseul drumului Albastru şi continuă până la staţia inferioară a telegondolei.  Din punct de vedere al amenajării în plan, traseul pistei a doua de biciclete se prezintă sinuos, fiind alcătuit din 199 de curbe circulare, cu raze cuprinse 3 m şi 20 m, a căror lungime cumulată de 2.315,39 m, reprezintă 57% din lungimea totală a pistei. Cel de al treilea traseu va fi unul de dificultate medie, 3.936,16 metri, între staţia superioară a teleschiului şi  este cel mai îndepărtat traseu din cele trei trasee. Acesta se suprapune pe primii 130 m peste traseul 2, după care se desprinde spre stânga și continuă în interiorul pădurii, după care traversează drumul existent și reintră în pădure continuând cu un traseu sinuos. Din această lungime, 395,35 m sunt aranjați în lungul pârtiei Lupului, pe partea stângă a acesteia. Traseul pistei de biciclete se prezintă mai puțin sinuos decât celelalte două trasee, fiind alcătuit din 150 curbe circulare cu raze cuprinse 4 m şi 33 m, a căror lungime cumulată, de 2.004,51 m, reprezintă 51% din lungimea totală a pistei.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina