-5.9 C
Braşov
AcasăSportMeciurile turului 1: ACS SR Brașov, Cetate Râșnov și Olimpic Zărnești,...

Meciurile turului 1: ACS SR Brașov, Cetate Râșnov și Olimpic Zărnești, start în Cupa României

Autor: Adi Marica

l ACS SR Brașov va juca la Tg. Secuiesc, iar Cetate Râșnov se va deplasa la Zărnești pentru duelul cu echipa lui Mihai Stere l Ambele meciuri vor începe la ora 16.30

După aproape 6 luni de pauză, echipele brașovene reiau meciurile oficiale. Până la debutul campionatului Ligii a 3-a, care va avea loc sâmbătă, astăzi sunt programate meciurile contând pentru turul 1 al fazei naționale a Cupei României. Trei echipe brașovene vor juca în turul 1, este vorba de formațiile de Liga a 3-a, ACS SR Brașov și Cetate Râșnov, dar și Olimpic Zărnești (Liga 4), desemnată de AJF Brașov ca reprezentantă a Brașovului în Cupa României.

Liviu Nicolae debutează la Tg. Secuiesc

După o vară agitată lucrurile se mișcă în bine la ACS SR Brașov. Cu un nou manager general, Ciprian Jurubescu, dar și cu un antrenor cu mare potențial, Liviu Nicolae, lotul brașovenilor a fost remaniat masiv. Chiar dacă au plecat mai mulți jucători importanți, cei din conducerea clubului au completat lotul cu jucători de la Colțea, dar și cu câțiva jucători experimentați ca Moraru, Vagner sau Poenaru. Obiectivul echipei este un parcurs cât mai lung în Cupa României, iar primul hop va fi la Tg. Secuiesc, cu echipa locală, KSE. Chiar dacă a avut la dispoziție foarte puțin timp pentru pregătirea echipei, Liviu Nicolae este încrezător că poate avea un debut fericit. „Sunt încrezător înaintea acestui prim meci oficial din acest sezon. În această perioadă scurtă de când suntem împreună băieţii au arătat că îşi doresc mult, au fost receptivi. Cu siguranţă, vor da totul pe teren pentru a avea un start reuşit. Îmi doresc să ne calificăm în faza următoare. Cupa României reprezintă unul dintre obiectivele clubului nostru şi vom face tot ce ţine de noi pentru a ne impune la Tg. Secuiesc”. Partida de la Tg. Secuiesc va fi transmisă în direct pe canalul de youtube Steagu’TV.

Colonie de brașoveni la Tg. Secuiesc

La covăsneni este o adevărată legiune de brașoveni: Bunduc, Răzvan Damian, Ema Popa, Vasiloi, Plumb, Farkas sau Babeiu. Atacantul Ema Popa, fost jucător la ACS SR Brașov, spune că șansele de a merge mai departe sunt egale. „Eu spun că șansele de calificare sunt egale, 50-50%. Un factor important va fi cel fizic, pentru că venim după o pauză destul de lungă. Mă ne așteptăm la un meci echilibrat în care diferența poate fi făcută de determinarea jucătorilor“, a spus Popa.

Mihai Stere: „Rivalitate va fi doar pe teren“

Un meci extrem de interesant se va disputa la Zărnești între echipa locală de Liga 4 pregătită de Mihai Stere și Cetate Râșnov. „Este un meci de Cupă, care poate fi decis în minutul 1, în minutul 90, în prelungiri sau după lovituri de departajare. Ținând cont că Cetate Râșnov este o echipă de Liga a 3-a, este clar că au prima șansă la calificare. Important este să jucăm un fotbal plăcut ochiului. Rivalitate va fi doar pe teren, unde mă aștept la un meci disputat“, a spus Mihai Stere, care a reușit un transfer important în această vară, cel al fundașului Constantin Albu. Este vorba de revenire a lui Albu la Zărnești după un an în care a jucat la Corona Brașov.

Dîrvăreanu surprinde

De cealaltă parte, antrenorul râșnovenilor, Florin Dîrvăreanu, spune că va folosi meciul de la Zărnești ca unul de pregărire pentru jocul din campionat de sâmbătă cu ACS SR Brașov. „Pentru mine meciul cu Olimpic Zărnești va fi unul de pregătire pentru debutul campionatului, cu ACS SR Brașov. Chiar dacă nu punem accent pe Cupa Ronmâniei ținând cont că nu avem un lot numeros, eu sper ca jucătorii să pună în practică ce am lucrat în ultima perioadă“, a spus Dîrvăreanu. Echipele câștigătoare în urma meciurilor primului tur vor participa în cel de-al doilea tur al Cupei României, programat să se dispute în data de 23 septembrie 2020.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE