17.5 C
Braşov
AcasăSportEchipa națională: Mirel Rădoi a schimbat fața Naționalei României

Echipa națională: Mirel Rădoi a schimbat fața Naționalei României

l România a obținut o victorie mare contra Austriei, iar jocul tricolorilor arată bine sub comanda selecționerul Mirel Rădoi

- Advertisement -

Naționala României este lider în Liga Națiunilor după victoria de senzație, 3-2 pe terenul Austriei. Venirea lui Rădoi la cîrma primei reprezentantive a schimbat în bine jocul echipei. Cu mult tupeu și dezinvoltură, tricolorii au arătat că pot juca ofensiv chiar și pe terenul unei echipe puternice cum este cea a Austriei.

Strategia lui Rădoi

Mirel Rădoi a reacţionat la finalul victoriei obținute de România în Austria şi i-a felicitat pe jucători.„Am gândit în aceste zile că avem nevoie de jucători care să aducă ceva în plus, avem nevoie la nivel de intensitate, pentru că Austria are un ritm foarte ridicat de joc. Şi atunci aveam nevoie de jucători care pot să ducă atât acţiunile defensive, cât şi ceea ce înseamnă după aceea organizarea noastră ofensivă. Era clar că în momentul în care ne asumăm să facem presing, aveam nevoie de jucători care să aibă prospeţime.
Mă puneţi într-o situaţie delicată, să dezvălui ceea ce am discutat cu ei, dar oarecum ne-am gândit în această perioadă ca şi exerciţiile pe care le facem în timpul antrenamentului să fie de aşa natură încât să îşi folosească calităţile lor, dar oarecum să aibă o atmosferă destul de bună la nivel de grup.Avem o discuţie cu ei când vin la echipa naţională, le spunem ce vrem să lucrăm, după care, cu o seară înainte şi în ziua jocului, le arătăm organizarea defensivă-ofensivă şi atunci trebuie să fie mult mai mare impactul faţă de adversar, pentru că au şi lucrat deja ceea ce trebuie făcut. Cred că foarte multe lucruri au venit de la ei. Probabil am reuşit să creem o atmosferă destul de bună la nivel de grup, dar ca şi determinare/sacrificiu, lucrurile au venit de la ei. Din punctul meu de vedere, Austria este cea mai bună echipă a grupei. Dar asta nu înseamnă că, în momentul de faţă, pe noi nu ne obligă această poziţie să mergem la victorie cu orice adversar. Noi am reuşit să compensăm cu alte lucruri. Mă bucur că am reuşit să marcăm trei goluri în deplasare, am reuşit să terminăm într-un sistem 3-5-4-1 care nu a fost lucrat, doar la nivel de teorie, dar foarte mulţi deja jucau la echipa de club.Planul de joc pentru această partidă a fost mult mai uşor decât primul. De ce? Pentru că noi am reuşit de la vechiul staff să păstrăm organizarea la fazele ofensive şi tranziţia pozitivă. Şi atunci ne-a fost mult mai uşor pentru adversar în această seară, pentru că am păstrat de la Cosmin şi de la stafful lui aceste două lucruri, care ne-au şi ajutat.
Ca şi strategie, o gândeam dinainte de aceste două meciuri. Am gândit-o în cele trei luni de pandemie, o vom gândi în continuare. Într-adevăr, în această seară, au reuşit anumite cupluri să ne edificăm asupra lor, pentru că am gândit oarecum planul partidei să şi vedem anumiţi jucători, pe poziţii apropiate, cum se pot mobiliza, cum se pot ajuta reciproc. Pentru că, într-adevăr, avem anumiţi jucători care sunt foarte buni pe faza de atac, dar au probleme defensive, sau alţii sunt foarte buni defensivi şi nu aduc foarte mult aport ofensiv… Şi astă seară ne-am edificat oarecum. Asta nu înseamnă că la barajul cu Islanda vom vedea echipa din această seară. Asta depinde în continuare de evoluţiile  lor la echipele de club, de minutele pe care le vor avea şi, cel mai important, în momentul în care vor fi convocaţi, cum se vor prezenta la antrenamentele dinaintea meciului cu Islanda”, a spus Mirel Rădoi la finalul partidei.

- Advertisement -

Aplauze pentru Rădoi

Marius Șumudică l-a felicitat pe Rădoi, după succesul de la Klagenfurt. „Felicitări, aplauze pentru Mirel! Are personalitate, carismă, tot ce-i trebuie unui antrenor în momentul de față! Când am câștigat campionatul cu Astra, l-am avut adversar si i-am zis că va ajunge un mare antrenor!”, a spus Șumudică al DigiSport.

„Mirel Rădoi merită felicitat“

Și Ciprian Marica, fost coleg cu Rădoi la echipa națională, l-a felicitat pe selecționer pentru rezultatul din meciul cu Austria. „În această seară ne-am sacrificat, am muncit. Am văzut o echipă cu atitudine, cu încredere. Mirel Rădoi merită felicitat. Ascultați-mă, ce vă spun! E vorba și despre suprafața de joc, gazonul a fost foarte important. Echipa noastră națională are nevoie de o suprafață de joc bună pentru a putea juca”, a spus Ciprian Marica, la Pro Tv.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE