19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUnitatea Medico-Socială de la Sânpetru preia secţia de Psihiatrie

Unitatea Medico-Socială de la Sânpetru preia secţia de Psihiatrie

• Mutarea secţiei de psihiatrie din pavilionul de pe str.Eminescu din Brașov era programată pentru această vară,însă restricţiile legate de pandemie au oprit demersurile
Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie de la Sânpetru, care într-un viitor apropiat va găzdui actuala secție de psihiatrie de pe strada Eminescu, a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, va fi modernizată și eficientizată energetic în vederea acestei schimbări. Lucrările sunt în plină desfășurare sub execuția asocierii formate din SC Romfit Grup SRL – SC HAR & H SRL, valoarea contractului fiind de 10.169.722,86 lei (inclusiv TVA).
Mutarea secţiei de psihiatrie la Sânpetru era programată pentru această vară, însă restricţiile legate de situaţia de urgenţă şi apoi de situaţia de alertă au oprit orice mişcare importantă în sistemul medical din judeţul Braşov.

- Advertisement -

„La final vom avea o clădire complet modernizată şi utilată”

Potrivit administratorului public al județului Brașov, Daniel Gligoraș, modernizarea clădirilor de la Sânpetru este în grafic, până în prezent fiind executate 80% din lucrările de rezistenţă cuprinse în proiect, 40% din lucrările de arhitectură, 60% din lucrările la instalaţiile electrice şi 60% din lucrările la instalaţiile de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat. Practic, stadiul fizic general de realizare a lucrărilor incluse în proiect este de 60%. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 15 luni, contractul fiind semnat în 21 augst 2019, astfel că până la finele anului în curs, proiectul trebuie încheiat. „Am vizitat şantierul şi am avut o discuţie şi cu constructorul, care ne-a explicat că montarea echipamentelor şi înaintarea lucrărilor sunt strict condiţionate de deschiderea de noi fronturi de lucru, fapt care deja s-a întâmplat. Cel mai important aspect este că la finalul acestui şantier vom avea o clădire complet modernizată şi utilată, care va asigura condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii de asistenţă socială şi medicală”, a spus administratorul public Daniel Gligoraş.

Clădirea unităţii de la Sânpetru are patru pavilioane

- Advertisement -

Clădirea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Sânpetru este una de tip pavilionar, fiind alcătuită din cinci corpuri alipite, cu înălțimi și funcțiuni diferite. Este vorba despre un cămin, un corp de legătură, blocul alimentar, pavilionul administrativ şi sala festivă. Cel mai mare avans în lucările de construcţii se înregistrează la sala de festivităţi. Aici s-au executat desfaceri de pardoseli şi de tencuieli exterioare, demontarea tâmplăriei şi a elementelor adiacente, cămăşuirea fundaţiei şi a faţadei, refacerea plăcii care asigură suportul pardoselii, consolidarea planşeului, compartimentări interioare, montajul tubulaturilor şi racordurilor, pregătirea montării obiectelor sanitare, realizarea instalaţiilor electrice, montarea instalaţiilor de încălzire în pardoseală şi pregătirea acoperişului pentru montarea învelitorii. În ceea ce priveşte situaţia celorlalte patru corpuri de clădire, executantul a decopertat faţadele pentru montarea plasei, a început cămăşuirea fundaţiilor, a desfăcut acoperişul şi a realizat astereala, a executat instalaţia de hidranţi şi a început lucrările la instalaţiile electrice, de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat.

CJ lucrează la definitivarea listei de proiecte pentru fonduri europene în 2021 – 2027

Proiectul „Reparații capitale, modernizare și eficientizarea energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”, elaborat de Consiliul Județean Brașov în anul 2017, a fost aprobat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, contractul de finanțare fiind semnat în martie 2018. După mai multe încercări eşuate de a angaja un constructor, contarctul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat anul trecut. Pentru ciclul bugetar 2021 – 2027, CJ pregăteşte, de asemenea, o listă de proiecte din domeniul sănătăţii, care să atragă fonduri europene. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a menţionat că „lucrăm la definitivarea listei proiectelor pentru care administraţia judeţeană îşi propune să acceseze fonduri europene, în cadrul perioadei de programare 2021 – 2027. După succesul pe care l-am avut în actualul mandat, când am reuşit să atragem fonduri nerambursabile pe toate axele de finanţare şi pe toate domeniile pe care am fost eligibili, suntem încrezători că vom continua să scriem proiecte eligibile şi să fim campionii Regiunii Centru la atragerea banilor europeni”.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina