13.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCreșele din Brașov se redeschid pe 14 septembrie, odată cu școlile

Creșele din Brașov se redeschid pe 14 septembrie, odată cu școlile

• Pentru a respecta normele de distanţare impuse, din cele 806 locuri în opt creşe publice din Braşov, vor fi dispinibile mai puţin de 600
Creșele din Brașov se deschid la 14 septembrie, în interiorul fiecărei unități urmând să fie impusă o distanțare de minim un metru între persoane, precizează viceprimarul Costel Mihai. Managerii creșelor erau pregătiți inclusiv de amenajări care să respecte distanțarea fizică de 1,5 metri, însă având în vedere că normele recent apărute nu prevăd ceva concret referitor la creșe, se vor lua în calcul măsurile stabilite pentru unitățile de învățământ preuniversitar.

- Advertisement -

Creșele vor respecta măsurile generale

Creșele trebuiau deschise la 1 septembrie, însă un ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, care să stabilească măsuri clare şi pentru activitatea acestor unităţi în perioada epidemiei, a întârziat să apară. „Într-un final, a fost emis mult așteptatul Ordin comun nr. 5487/1494/01.09.2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2 (care a apărut în urma adoptării O.U.G. nr.141/19.08.2020) . El nu prevede însă reglementări specifice şi pentru creșe, dar impune reglementări generale, specifice nivelului de învățământ preuniversitar, de educație timpurie. Ca de obicei, creșele, chiar dacă fac parte din sistemul de educație timpurie, au fost uitate din perspectiva reglementării deschiderii acestora. Cu toate acestea, am decis să le deschidem la aceeaşi dată cu toate celelalte unităţi de învăţământ, luând în considerare prevederile art. 3 și art. 4 din Ordin comun nr.5487/1494/01.09.2020, care impun niște termene, pentru evaluarea situației epidemiologice la nivel local, din partea Direcției de Sănătate Publică și a autorităților locale”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Nu există modificări în documentația medicală necesară la intrarea copiilor în colectivitate

- Advertisement -

Data de 14 septembrie, pentru deschiderea creşelor din subordinea Consiliului Local, le va oferi părinţilor şi aparţinătorilor timpul necesar pentru obținerea documentelor medicale pentru intrarea copiilor în colectivitate. Din punct de vedere al acestor documente nu există modificări faţă de anii anteriori, fiind necesare: avizul epidemiologic, adeverința medicală de intrare în colectivitate, eliberată de medicul de familie, pe baza analizelor medicale de exudat faringian și examen coproparazitologic. Pentru a respecta normele de distanţare impuse, din cele 806 locuri în opt creşe publice din Braşov, vor fi dispinibile mai puţin de 600. Nu este clar ce fac ceilalți peste 200 de copii care în mod normal veneau la creșă șiacum nu mai au loc și nici cum sunt selectați cei 600 care vor începe școala.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina