-2.8 C
Braşov
Acasă Cititori Rețeta zilei

Rețeta zilei

Pere în sos de vin

Ingrediente: 4 pere mari coapte aproximativ 150 g fiecare, sucul de la o lămâie, 4 linguri de zahăr, 500 ml. vin alb, frunze de mentă.
Mod de preparare: Se decojesc perele, dar nu li se îndepărtează codiţa. Perele se stropesc imediat cu suc de lămâie, să nu se înnegrească. Vinul se dă în fiert cu zahăr şi se lasă sa fiarbă 5 minute. Se introduc înăuntru perele şi se înăbuşă aproximativ 15 minute până se înmoaie. Perele se scot din sos şi se aşază pe 4 farfurii. Se lasă să fiarbă sosul de vin până ce se obţine un sirop, care se toarnă peste pere, înainte de servire. Mod de servire Se ornează perele cu mentă si se servesc alături de biscuiţi sau fursecuri.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 4 septembrie

Cele mai populare

Dinamovistul Magaye Gueye, petrecere în jacuzzi, într-un hotel din Poiana Brașov, cu două femei

Atacantul francez al lui Dinamo, Magaye Gueye, n-a evoluat în meciul de miercuri cu FC Hermannstadt, dar a petrecut, în Poiana Brașov, în compania...

45,5% dintre profesorii și învățătorii brașoveni vor să se vaccineze anti COVID

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a finalizat statistica personalului din învățământul preuniversitar care își exprimă disponibilitatea privind vaccinarea anti COVID-19 Urmare a solicitării Ministerului Educației,...

Protest pe schiuri, în Poiana Brașov

„ Tăiați pensiile speciale, nu pădurile! ”, este sloganul sub care va avea loc mâine în Poiana Brașov un protest pe schiuri. Comunitatea Declic...

Școlile se redeschid din 8 februarie

l În cazul învăţământului universitar, decizia se va lua la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri,...

COMENTARII RECENTE

Murdărie mai repede decat curatenie on Zile de iarnă: Cum se curăță zăpada în Brașov
tudor dimulescu on S-a întâmplat la 21 decembrie