32.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDoar prin programare telefonică: Donează viață!

Doar prin programare telefonică: Donează viață!

• Braşovenii pot obţine un bilet la UNTOLD sau NEVERSEA dacă donează sânge sau plasmă în acest weekend
Braşovenii au ocazia de a face o faptă bună şi de a obţine, în acelaşi timp, un bilet la următoarea ediţie a Festivalului UNTOLD sau a Festivalului NEVERSEA, donând sânge sau plasmă, în cazul foştilor pacienţi care au trecut cu bine de infectarea cu SARS-CoV-2. Sâmbătă, 5 septembrie și duminică, 6 septembrie, caravana mobilă BLOOD NETWORK se va afla în Brașov, la Centrul de Transfuzii din strada Doctor Victor Babeș, nr. 21, între orele 08.00-14.00.

- Advertisement -

Numărul donatorilor de plasmă este în creştere

Donarea de sânge în cadrul caravanei mobile se face doar prin programare telefonică, la numărul de telefon 0730.073.940, de luni până vineri, între 9:00 și 16:00. Programările pentru caravana mobilă de la Brașov se face până pe 4 septembrie la numărul de telefon menționat mai sus. Același lucru îl pot face și pacienții care s-au vindecat de COVID-19 și care doresc să doneze plasmă pentru a-i ajuta pe cei care se luptă cu virusul. De altel, se pare că la Braşov a crescut numărul celor care, trecând de infecţia cu SARS-CoV-2 au ales să doneze plasmă convalescentă. Dr. Camelia Roşu, coordonatorul Centrului de Transfuzii Sanguine Braşov, spune că săptămâna trecută au fost trei zile pline cu donatori, cu câte trei sau patru afereze pe zi, inclusiv sâmbăta.

În Braşov, prima donare de plasmă pentru tratarea COVID s-a făcut în luna mai

- Advertisement -

La Braşov, prima procedură de donare de plasmă convalescentă de la un pacient vinecat de COVID-19 s-a făcut, la Centrul de Transfuzii Sanguină, la data de 25 mai. Braşovul deţine un echipament de plasmafereză de ultimă generaţie, care a ajuns la sfârşitul lunii aprilie, la Centrul de Transfuzii Sanguine printr-un contract de sponsorizare de la firma BESMAX PHARMA DISTRIBUTION. Terapia cu plasma umană hiperimună de la convalescenți este considerată soluția cea mai promițătoare pentru perioada imediat următoare, până la crearea și validarea unui vaccin anti-COVID-19 și a unui tratament medical standard. Principiul de bază e cunoscut de peste un secol și a fost aplicat și în alte cazuri de infecții virale. Cei vindecați de COVID-19 dezvoltă anticorpi în sânge, care pot fi preluați împreună cu plasma lor și transferați în sângele pacienților aflați în stare critică, ajutându-i să lupte împotriva bolii.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE