18 C
Braşov
AcasăNationalRocada mică: Șeful Poliției Române și-a dat demisia

Rocada mică: Șeful Poliției Române și-a dat demisia

• Eduard Mirițescu e noul șef interimar al Poliției Române după retragerea chestorului Liviu Vasilescu
Liviu Vasilescu a anunțat aseară că se retrage de la conducerea Poliției Române. Anunțul are loc în contextul scandalului generat de întâlnirea șefului IGPR cu membri ai clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. Vasilescu a acuzat un atac mediatic concertat asupra Poliţiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne și a justificat demisia sa ca pe un gest făcut pentru ,,liniștea“ țării. Eduard Mirițescu e noul șef interimar al Poliției Române după demisia chestorului Liviu Vasilescu, au declarat pentru G4Media.ro surse din instituție. Mirițescu a fost șeful poliției din Prahova și în prezent este adjunct al șefului Poliției Naționale. El a fost șeful de cabinet al lui Bogdan Despescu, actual secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

- Advertisement -

Vasilescu iese teatral din scenă

„Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliţiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care era nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor.
Aș vrea să le mulțumesc acestor eroi ai zilei, pentru rezultatele obținute si să le transmit că, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de Poliție mai mult din fața televizorului decât din teren sunt onorat că sunt colegul lor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Și totdeauna mi-au plăcut și surprizele. În același cadru, vă rog să îmi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector șef al Poliției Române, să rămân ofițer de Poliție și să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredințate“.

Scandalul legat de întâlnirea cu membri ai clanului Duduianu

- Advertisement -

Anunțul are loc în contextul scandalului generat de întâlnirea șefului IGPR cu membri ai clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării.
Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost înjunghiat mortal în dimineaţa zilei de 4 august, într-un conflict izbucnit la finalul unei partide de barbut. Principalul suspect, Gheorghe Richard Emanuel, membru al clanului Rinu, a fost reținut. Trupul neînsuflețit al lui Emi Pian a fost ținut o săptămână în casa familiei, timp în care sute de oameni au venit la priveghi fără a respecta normele sanitare, iar polițiștii au supravegheat din stradă, în toată această perioadă.
Ulterior, Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, a susținut că a avut o întâlnire, în noaptea de 8 spre 9 august, într-o biserică din București, cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, pentru a negocia condițiile de înmormântare. Adevărul a publicat imagini făcute pe timp de noapte, care confirmă versiunea relatată de Elvis Pian.

Vasilescu a susținut că „a fost o acțiune oficială a Poliției Române“

Joi, 27 august, șeful Poliției Române a avut prima reacție în acest scandal, el susținând o declarație de presă după ce cu o zi în urmă Klaus Iohannis ceruse clarificări publice. Atunci, Vasilescu a confirmat întâlnirea pe care a avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. El a susținut că a fost o acțiune oficială a Poliției Române și „cea mai eficientă acțiune legală”, pentru a preveni producerea unor incidente violente și răspândirea infecției cu coronavirus: „Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, dialogul, convingerea, nu direct pistolul”, spunea Vasilescu.

IGPR spune că „și-a făcut datoria în mod eficient“

Sâmbătă, Poliția Română a transmis „clarificări ale unor întrebări apărute în spațiul public”, susținând, din nou, că IGPR „a procedat legal, corect, conform tuturor normelor în vigoare, care nu sunt aplicate în cazuri de criză doar în țara noastră, ci și pe plan internațional”. IGPR mai susținea că clanurile nu au apărut în acest an și că de-a lungul timpului au fost organizate ample operațiuni de destructurare a acestora, iar liderii lor principali, uneori chiar aparținând unor generații consecutive, au fost închiși în penitenciare în mod repetat. Răspunzând celor care au cerut demisia șefului Poliției Române, Liviu Vasilescu, IGPR susține că acesta „și-a făcut datoria în mod eficient”, rezolvând în cinci ore „o problemă complicată, „conform regulilor scrise sau cutumiale ale instituției”.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE