5.8 C
Braşov
AcasăStiri Brasov15 minori, găsiți muncind la stâne din Brașov

15 minori, găsiți muncind la stâne din Brașov

În urma incidentelor violente de la sfârșitul lunii iunie-începutul lunii iulie a.c., Instituția Prefectului Județul Brașov a luat decizia de a controla activitățile derulate în stânele de la nivelul județului Brașov, în sistem de comisie mixtă.
Într-o primă etapă, reprezentanții IPJ Brașov și IJJ Brașov au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor care muncesc la stâne. Astfel, IPJ Brașov a derulat 320 controale la nivelul stânelor din județ, fiind identificați proprietarii acestora, precum și lucrătorii sezonieri. În urma verificării datelor astfel obținute în toate bazele operative nu au fost identificate situații deosebite.
La rândul lor, angajații IJJ Brașov au desfășurat o serie de activități de control în așezările păstorești localizate în zona de responsabilitate a posturilor montane, fiind verificate un număr de 52 stâne, în zonele Poiana Brașov, Bran, Moieciu, Zărnești, Râșnov, Predeal, Vama Buzăului și Sâmbăta de Sus.
Astfel, DGASPC Brașov a identificat 15 minori care se aflau la stânele controlate, pentru care au fost inițiate demersuri specifice în vederea verificării situației acestora, prin intermediul primăriilor, inclusiv pentru a se stabili modul în care părinții își îndeplinesc obligațiile părintești.
În urma controalelor efectuate de ITM Brașov s-a acordat o amendă contravențională proprietarilor unei stâne de pe raza comunei Bunești, urmând ca verificările să continue și în perioada următoare.
În plus, pentru a preveni producerea de noi incidente cu caracter contravențional sau penal la nivelul stânelor din județ, membrii comisiei au stabilit că se impune derularea unei campanii de informare, cu sprijinul primăriilor, care să se adreseze proprietarilor așezărilor păstorești, prin care să le fie aduse la cunoștință aspecte legate de respectarea legislației aplicabile acestui domeniu de activitate.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române