29 C
Braşov
AcasăCititoriSFAT EXPRES/ Flori care se plantează toamna

SFAT EXPRES/ Flori care se plantează toamna

Lalelele

- Advertisement -

Lalelele sunt unele dintre cele mai frumoase și mai așteptate flori ale primăverii. Bulbii de lalele se plantează în sol toamna, preferabil la finalul lunii septembrie până în luna noiembrie sau chiar decembrie, atâta timp cât pământul nu este înghețat. Este o plantă care, în condiții de viață nefavorabile, supraviețuiește în pământ prin organele subterane, fiind practic o plantă perenă.
Bulbii de lalea se plantează în gropi adânci de 10-12 cm, unde bulbul se așează cu discul în jos. Se recomandă ca fixarea bulbului să se realizeze într-un strat de 2-3 cm de pământ mărunțit la baza gropii, la distanța de 10-12 cm. Lalelele cresc foarte bine la umbră, însă le face bine și soarele, astfel ca poți planta bulbii aproape oriunde în grădină.

Narcisele

Narcisa este o floare cu aspect delicat, miros proaspăt, cu bulbi pereni, tunicate și rezistențe la ger. Narcisele înfloresc primăvara în martie-aprilie, dar sunt și varietăți ce își pot prelungi înflorirea până în luna mai.
Narcisele preferă zonele însorite sau parțial umbrite și nu suportă solurile grele, cu multă umezeală, unde bulbii pot putrezi. Bulbii de narcisă se recomandă a se planta mai devreme decât bulbii de lalele, pentru că pot forma ușor rădăcini la depozitare. Specialiștii din domeniu recomandă ca plantarea să se facă la o adâncime de 12-15 cm și o distanță de 5-10 cm.

- Advertisement -

Zambilele

Zambilele sunt flori ce înfloresc primăvara devreme, iar denumirea lor vine din grecescul Hyakinthos, însemnând piatră prețioasă, giuvaer. Bulbii de zambilă se plantează toamna, la fel ca și bulbii de lalele, la adâncimi de 12-15 cm, distanța între plante fiind de minim 10 cm.
Bulbii se vor așeza în groapa de plantare cu discul în jos. Adâncimea de plantare este influențată mult și de mărimea bulbilor.

Freziile

Bulbii de frezie se plantează toamna, înainte de venirea înghețului de iarnă. Freziile sunt flori cu un miros puternic, ușor de recunoscut. Pentru ca aceste flori să înflorească abundent primăvara este recomandat să plantați bulbii toamna, într-o zonă luminoasă. Aveți nevoie de un sol bine drenat, ușor, eventual cu un adaos de nisip și îngrășământ de grajd. Pentru ca operațiunea de plantare să aibă succes, specialiștii recomandă ca pământul să fie udat cu o zi sau două înainte și bine mărunțit. Pământul se udă din nou după ce floarea a fost plantată. Se recomandă ca plantarea bulbilor să se facă într-o zi noroasă.

Lăcrămioare

Pentru acești bulbi trebuie să găsiți un loc în care pământul este bine drenat. În cazul în care în urma unei ploi, apa nu se scurge în 5-6 ore, atunci solul respectiv nu se drenează bine. Pentru plantare este necesar să amestațipământul cu materiale organice pentru a asigura o bună drenare a apei. Turba, compostul, rumegușul sau îngrășământul natural descompus sunt o alegere potrivită pentru alcătuirea solului. Lăcrămioara se adaptează oricărui tip de sol, mai puțin unuia care reține apa pentru mult timp. Plantarea bulbilor de lăcrămioare trebuie să se facă într-un loc semi-umbros.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE