-3.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPartidul Ecologist dispare din Consiliul Judeţean Braşov

Partidul Ecologist dispare din Consiliul Judeţean Braşov

Încă de dinaintea pornirii alegerilor se ştie că din Consiliul Judeţean va dispărea o formaţiune politică ce este acum reprezentată. Este vorba despre Partidul Ecologist Român, care nu a reuşit să treacă de rigorile Biroului Electoral Judeţean, în ceea ce priveşte semnăturile de susţinere pentru candidaţii propuşi pentru Deliberativul judeţean. Astfel, PER nu va avea nici listă de candidaţi la CJ şi nici candidat pentru funcţia de preşedinte, deşi iniţial l-a propus pe Ion Sorici.

274 de semnături anulate la BEJ

Biroul Electoral Judeţean a constatat că listele de susținători ale PER Braşov nu au fost întocmite cu respectarea prevederilor legale, din numărul total pe peste 2700 de semnături, 274 fiind anulate. Membrii Biroului Electoral Județean au costatat că de pe liste lipseau fie localitatea de unde au fost adunare semnăturile, fie adresele complete ale semnatarilor, data nașterii sau cetățenia. Mai mulți cetățeni care semnaseră pentru susținerea PER aveau acte de identitate eronat scrise. Printre deficiențele constatate se numără inclusiv semnături similare și liste în copie. BEJ a constatat, de asemenea, că în cazul a 7 persoane, anul nașterii trecut pe listă este 2020. În alte 4 cazuri, semnatarii erau minori. În final, din 2754 de semnături depusi, Biroul Electoral Județean a constatat că sunt valide doar 2480, astfel că nu este îndeplinit numărul minim de 2596, necesar pentru validarea listei de candidați a PER.

O prezenţă „exotică” în Consiliul Judeţean

Astfel, Partidul Ecologist Român va dispărea din Consiliul Județean Brașov, după ce în ultimul mandat a avut 3 locuri în Legislativul județului. De altfel, PER nu s-a remarcat în această perioadă decât în anii electorali, fiind, pe parcursul mandatului 2016-2020, mai degrabă o prezenţă „exotică”. În 2016 a obținut 3 mandate, pe care s-au „certat” mai mulţi „ecologişti”. De exemplu, primul pe lista din 2016, Ionel Goidescu (trecut între timp pe la PRU şi mai noi, la ADN) nu a fost validat de la început de către forul deliberativ judeţean, după ce fusese exclus din partid de liderul organizaţiei judeţene. Ulterior, el şi-a recâştigat mandatul, chiar dacă trecuse între timp pe la PRU. De asemenea, Mariana Sebeni Comşa a rămas şi ea fără sprijinul politic, însă tot în instanţă şi-a menţinut locul în plenul Consiliului Judeţean. Al treilea mandat, al lui Nicolae Postolache, a fost unul liniştit din toate punctele de vedere… Tot consilier judeţean a fost pentru o perioadă în acest mandat şi Ionel Spinean, care i-a cedat mandatul lui Ionel Goidescu, atunci când acesta a venit cu decizia instanţei.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE