19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovMai puțină presiune pe bugetul local: Braşovul predă proiectul Sălii Polivalente către...

Mai puțină presiune pe bugetul local: Braşovul predă proiectul Sălii Polivalente către Compania Naţională de Investiţii

• Consiliul Local Braşov a aprobat ieri, într-o şedinţă de îndată, predarea terenului pe care se va construi complexul sportiv multifuncțional de la Bartolomeu
Consiliul Local Braşov a aprobat ieri, într-o şedinţă de îndată, predarea către Compania Naţională de Investiţii a terenului pe care se va construi Sala Polivalentă de la Bartolomeu – Municipal. Cu această ocazie a atras atenţia şi noua valoare a investiţiei, de peste 404,5 milioane lei, în condiţiile în care anul trecut, în noiembrie, valoarea era de aproape 280 de milioane lei. Decizia de predare a amplasamentului şi a proiectului, către CNI a fost transmisă la Bucureşti, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei încă de ieri, imediat după şedinţă.

- Advertisement -

Şedinţă de îndată la Consiliul Local, pentru hotărârile de predare a proiectului

Primarul George Scripcaru spune că a convocat şedinţa de îndată astfel încât hotărârile de predare să fie fie trimise cât mai repede la Bucureşti, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. „Am stat ieri (miercuri, n.n) până seara târziu pentru verifica, încă o dată indicatorii tehnico- economici, unde este inclusă și contribuția noastră. Aceste două hotărâri vor fi trimise la București, pentru a fi analizate, împreună cu celelalte documente existente la dosar. Ulterior va fi aprobată o hotărâre de Guvern privind preluarea investiției de către Compania Națională de Investiții. Este un proiect important pentru Brașov, dar și unul cu o valoare mare, astfel că preluarea lui va reduce foarte mult presiunea pe bugetul local”, a explicat primarul în ședința de plen, ce s-a desfășurat în regim de videoconferință.

150 de milioane în plus faţă de indicatorii tehnico-economici din noiembrie

- Advertisement -

Conform hotărârii de Con­siliu Local de ieri, Municipalitatea predă către Minister, la Compania Naţională de Investiţii „CNI” S.A, în baza de protocol, şase amplasamente terenuri, în suprafaţă totală de 12.9704 mp situate în zona fostului Stadion Municipal. Amplasamentul este viabilizat, conform documentelor urbanistice. În acest proiect, Primăria Braşov va finanţa racordările la utilităţi ale terenului, iar Compania Naţională de Investiţii, construcţia propriu-zisă. Complexul multifuncţional – Sala polivalentă va beneficia de finanațare de la bugetul de stat, dacă şi CNI va fi de accord să dea un document similar, de preluare. Valoarea investiţiei este estimată la 404,556 milioane lei (83,518 milioane euro), conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi acum de Consiliul Local Braşov. Din această sumă, partea de construcţie şi montaj costă 254,539 milioane lei (52,548 milioane euro). Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai investiției, aprobați în luna noiembrie a anului trecut, de către Consiliul Local Brașov, viitorul complex sportiv multifuncțional de la Bartolomeu era estimat la 279.675.330 de lei, inclusiv TVA.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina