4.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovMulte semne de întrebare/ Creşele se deschid de la 1 septembrie

Multe semne de întrebare/ Creşele se deschid de la 1 septembrie

• Pentru siguranţa copiilor şi a angajaţilor vor fi disponibile mai puţin de 500 de locuri, din cele 807 locuri din creșele brașovene
După o vacanță prelungită, creșele din Brașov ar trebui să se redeschidă din data de 1 septembrie. Cu toate acestea, chiar dacă mai sunt câteva zile, nu sunt puse la punct toate detaliile, autoritățile locale așteptând în continuare emiterea unui act normativ de la București. Destule incertitudini există şi în ceea ce priveşte condiţiile de redeschidere a grădiniţelor şi a şcolilor. Municipalitatea fiind în continuare în aşteptarea unor documente emise de Guvern în acest sens.

La creşe vor fi disponibile doar 467 din 807 locuri

Deşi nu se cunosc prea multe detalii despre modul în care se va desfăşura activitatae creşelor, viceprimarul Costel Mihai spune încă de pe acum că, pentru siguranţa copiilor şi a angajaţilor nu vor putea fi folosite toate cele 807 locuri din cele opt creșe. „Vom putea asigura doar 467 de locuri, prin condițiile impuse. Acesta este și motivul pentru care, încă din luna iulie, Consiliul Local Brașov a aprobat o hotărâre prin care au fost stabilite criteriile de evaluare a dosarelor de înscriere a copiilor în creșe, astfel încât această procedură să fie una obiectivă”, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov.
Primăria aşteaptă clarificări de la ministerul de resort, pentru grădiniţe şi şcoli.

Incertitudini și la deschiderea școlilor

Incertitudine există şi în ceea ce priveşte redeschiderea grădiniţelor şi a unităţilor de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, în noul an şcolar. Situaţia este şi aici neclară, în lipsa unor acte normative emise de ministerul de resors. Viceprimarul Costel Mihai afirmă însă că în acest moment „semnalele dinspre Ministerul Educației sunt că școlile și grădinițele vor fi deschise”. „Noi am făcut şi în acest caz toate demersurile către Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar al Județului Brașov solicitând să ne fie transmise normele metodologice, astfel încât să putem face achizițiile necesare pentru a putea începe activitatea în școli în condițiile impuse”. Reamintim că, pentru a putea face achizițiile necesare deschiderii școlilor și grădinițelor au fost prevăzute sumele necesare în bugetul local. În funcție de situație, municipalitatea brașoveană ia în calcul achiziția unor tablete sau laptopuri (pentru cursurile online), dar și a unor structuri modulare, în care să poată fi amenajate săli de clasă, dacă decizia de la nivel central va fi că trebuie redus numărul de elevi dintr-o sală de clasă.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române