8.3 C
Braşov
AcasăCititoriEste bine să știți Ce vinuri luăm pentru petrecere

Este bine să știți Ce vinuri luăm pentru petrecere

Ideal este ca vinul să completeze mâncarea. Vinurile seci sunt vinuri care au un conţinut de zaharuri scăzut, în funcţie de soiul strugurilor, se asociază cu o muţţime de mâncăruri, însă nu se alătură niciodată deserturilor.
Iată 3 tipuri de vin sec şi câteva mâncăruri care vor scoate în evidenţă aromele lor.

Vin roşu sec – Merlot

Merlot este un vin roşu, iar în funcţie de terroir poate prezenta un corp mediu, corpolent sau chiar puternic, caracteristică ce îi oferă posibilitatea de a fi asociat cu o gamă largă de mâncăruri. Se potriveşte cu vînat, carne albă de pasăre sau carne roşie de porc, cu brânzeturi puternice, cu ierburi aromate precum rozmarin, oregano, salvie şi cu mâncăruri tradiţionale precum sarmalele. Merlot-ul este alegerea perfectă pentru pui la cuptor cu cimbru, spaghete Bolognese, tocană din carne de vită.

Vin roşu sec – Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este un vin roşu bogat în arome fructoase. Este un vin care se potriveşte cu mâncăruri cu arome îndrăzneţe, precum brânzeturi iuţi şi înţepătoare, vînat, ardei roşii picanţi, ceapă, usturoi etc. Pentru o cină care să impresonieze familia, prietenii sau colegii de muncă, încearcă un Cabernet Sauvignon alături de preparate precum coaste de porc la grătar, cotlet de miel cu rozmarin, miel la cuptor cu rozmarin, tocăniţă de vită sau porc.

Vin alb sec – Muscat Ottonel

Muscat Ottonel sec este un vin alb, aromat, cu tente fructoase şi vegetale, ideal pentru preparatele bucătăriei asiatice şi indiene. Este un vin care se asorteză cu fructele de mare, carnea de pasăre, brânzeturi proaspete, sărate şi acide, nuci şi alune precum şi cu ierburi proaspete precum busuioc, coriandru, mărar etc. Muscat Ottonel este o alegere perfectă pentru a fi servit la aperitive alături de platouri cu mezeluri crud-uscate sau alături de şuncă condimentată, ori asociat meniului principal din fructe de mare, somon, friptură de curcan.

sursă: www.sfaturiculinare.ro

Articolul precedentSPORT FLASH
Articolul următorBancul zilei
- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române