4.1 C
Braşov
AcasăSportAlex Benga, convins de Laszlo Balint să semneze cu UTA Arad

Alex Benga, convins de Laszlo Balint să semneze cu UTA Arad

• Fundașul central brașovean va continua să joace în Liga I
Brașoveanul Alexandru Benga va continua în Liga I la UTA Arad, echipă antrenată de Laszlo Balint. Benga (31 de ani) a început fotbalul la FC Brașov , după care a mai jucat în zonă, la FC Săcele și Forex Brașov. A trecut, pentru doi ani, la Petrolul Ploiești, iar între 2011 și 2013 a jucat la Oțelul Galați. În 2013-2014 a trecut în Bulgaria, la Botev Plovdiv (ulterior și la Septemvri Sofia), apoi a evoluat în Azerbaidjan, la Qabala FK, în Cipru, la Ermis Aradippou, Polonia, la Sandecja Nowy Sacz. Brașoveanul mai îmbrăcat tricoul celor de la Juventus București, iar ultimul campionat a fost component al Chindiei Târgoviște.

„Un proiect antrenant“

Alex Benga spune că a fost atras de proiectul propus de Bătrâna Doamnă. „În primul rând, sunt foarte fericit că am ajuns la UTA. Este un proiect sportiv serios, antrenant, provocator, sunt foarte fericit că voi lua parte la această provocare. Sper să avem rezultate bune, să îndeplinim obiectivele clubului, că asta este cel mai important, să creăm o echipă puternică și să ne mulțumim suporterii. Pentru că, se știe în toată țara că UTA are niște suporteri minunați, fanatici, care susțin echipa. E o plăcere să joci în meciuri de genul UTA-Petrolul sau UTA – Craiova, deci e o plăcere față de alte echipe care nu au atât de mulți suporteri. Să joci pe un stadion nou este un lucru foarte foarte, foarte frumos, pentru că una este să joci pe stadioane vechi sau care au o infrastructură care lasă de dorit și alta este să joci pe un stadion nou. Să dea Dumnezeu să trecem peste această pandemie și suporterii să înceapă să vină la stadion, eu cred că vom fi o echipă redutabilă. Eu zic că vom face lucruri foarte frumoase în acest sezon, pentru că știu filozofia lui Mister și mai știu că aici este un grup puternic, jucători cu caractere puternice”, a spus brașoveanul citat de SportArad.

Balint: „Benga va fi un plus important“

Antrenorul Laszlo Balint a insistat pentru aducerea lui Benga la Arad. „Mă bucur și pentru venirea lui Alex, pentru că am avut discuții de mai multă vreme cu el. Ne făcusem obiectivele de la momentul respectiv împreună, deși nimic nu era decis atâta timp cât noi eram angrenați în acel playoff pentru promovare, iar Alex era cu Chindia în lupta pentru evitarea retrogradării. Ne bucurăm că până la urmă atât noi cât și Alex am terminat sezonul precedent cu fruntea sus. Și acum o spun cu sinceritate, mă bucur foarte mult că Alex ni s-a alăturat pentru că, pe lângă faptul că are o calitate certă din punct de vedere sportiv, sunt convins că va fi un plus important și pentru ce ne dorim în vestiar, pentru acel spirit de care v-am pomenit deseori”, a spus tehnicianul arădenilor despre noul său elev.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române