15.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSuma pentru bugetarea participativă a fost „ajustată” la 2,240 milioane lei

Suma pentru bugetarea participativă a fost „ajustată” la 2,240 milioane lei

Primăria Braşov pune la bătaie peste 2 milioane de lei pentru punerea în aplicare a celor opt proiecte de bugetare participativă care au primit voturile cetăţenilor la procedura din acest an. La şedinţa de vineri, Consiliul Local aprobat o rectificare prin care pune la dispoziţia celor opt proiecte suma totală de 2,240 mlioane lei, cu 240.000 de lei în plus faţă de suma iniţială. Din cele opt proiecte, două au valorea maximă de bugetare, de 100.000 de euro (484.000 de lei). Este vorba despre „Sportul înseamnă integrare” – un proiect care îşi propune adaptarea sălii de sport a fostului Liceu Astra, situat lângă Direcţia de Asistenţă Socială Braşov, pentru persoane cu dizabilităţi care doresc să facă mişcare şi „City Tree”, care presupune plantarea unor muşchi care să funcţioneze ca niste „copaci artificiali” şi să purifice aerul, în zonele aglomerate din oraş.

- Advertisement -

Mai multe proiecte cu nivel maxim de bugetare

O sumă mare, de 93.000 de euro (311.000 lei), va fi acordată şi pentru implementarea proiectului „Salvatori pentru oraşul nostru”, prin care SMURD şi 30 de boluntari vor primi echipamene de protecţie. Proiectul de realizare a unui gard viu pe Calea Bucureşti şi bulevardul Saturn, principalele căi de acces rutier din cartierul Astra, va primi 50.000 de euro (227.000 lei), la fel ca şi cel de reamenajare a curţii de fotbal de la Şcoala gimnazială nr. 1. Aceeaşi sumă de 50.000 de euro va fi pusă la dispoziţie pentru proiectul de educaţie rutieră în învăţământul preuniversitar, în timp ce proiectul pentru realizare a unui „Joc urban în centrul istoric”, care să se mute în diferite locaţii din Braşovul vechi are la dispoziţie 10.000 de euro (50.000 lei). De asemenea, tot prin bugetare participativă se vor amenaja şi curţile unor imobile din Centrul vechi, care la finalul lucrărilor vor intra într-un circuit turistic. Pentru acestea, de la buget a fost alocată o sumă de aproape 100.000 de euro, respectiv 474.000 lei.

Pentru Monumentul eroilor Revoluţiei, Municipalitarea caută o altă variantă de bugetare

- Advertisement -

Unul dintre proiectele depuse pentru implementare prin Programul de Bugetare Participativă, respectiv cel pentru amenajare a unui monument destinat eroilor Revoluţiei din 1989, nu a obţinut susţinerea necesară prin voturile publicului. Cu toate astea, Municipalitatea caută o variantă pentru a elabora acest proiect propus de Elena Vlase, mama lui Nicuşor Vlase, unul dintre braşovenii care şi-au pierdut viaţa în urma evenimentelor din 1989. Familia Vlase a venit inclusiv cu o propunere de monument, desenat de artistul plastic Marius Necşoiu, constând într-o stratuie de bronz înaltă de trei metri, pe un soclu de marmură având sursa de inspiraţie zeiţa victoriei Nike din Samotrace.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina