23.8 C
Braşov
AcasăSportAUTOMOBILISM: Raliul Sibiului, a treia încercare a sezonului pentru „Giri”

AUTOMOBILISM: Raliul Sibiului, a treia încercare a sezonului pentru „Giri”

• Echipierii ProRally Team Brașov așteaptă să concureze pe celebrele „Șanta”, „Cheile Cibinului” și „Călugăru”
Vineri și sâmbătă va avea loc Raliul Sibiului, etapa a treia a Campionatului Național de Raliuri, prilej cu care Dan Gîrtofan și Tudor Mârza revin și ei în circuit după o pauză de câteva săptămâni.

O luptă cu secundele

Cei doi echiperi ProRally Team Brașov vor duce o luptă cu secundele pe macadamul de la Raliul Sibiului și abia așteaptă să concureze din nou pe celebrele „Șanta”, „Cheile Cibinului” și „Călugăru”, dar și să încerce noua probă propusă de organizatori, „Râu Sadului”.
„Nu am apucat să fac recunoașteri decât pe Șanta. Este o probă care, după ce am văzut, nu a suferit schimbări majore față de cum o știam din anii trecuți. Acum se prezintă ok, dar vom vedea cum va rezista și în cursă. Raliul se anunță unul foarte dificil. Sunt multe probe, iar suprafețele de rulare pot suferi modificări de la o trecere la alta. Noi sperăm, ca de obicei, să avem un ritm bun, constant, încă de la început, să fim ocoliți de probleme și să ajungem cu bine la final. Va fi o competiție acerbă pentru primele poziții la final, pentru să sunt mulți piloți cu experiență, dar tocmai asta va face ca raliul să fie unul și mai frumos”, declarat Dan Gîrtofan, înaintea etapei a treia a Campionatului Național.

De 14 curse termină pe podium

Dan Gîrtofan şi Tudor Mârza au confirmat în începutul acestui sezon o regulă pe care reușesc să o mențină de ceva vreme.
Primul raliu din 2020 a fost și primul podium pentru cei doi echipieri ai ProRally Team Braşov, care au demonstrat că au încă multe de spus în peisajul automobilistic autohton. Giri şi Tudor au încheiat pe locul 2 Raliul Argeşului, în iunie, după o evoluţie frumoasă, fără probleme, pe „specialele” senzaţionale de pe Transfăgărăşan şi nu numai.
Apoi, în luna iulie, la Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total, au terminat pe locul 2 și „Raliul Prieteniei” aşa cum a fost numită combinata „de pandemie” a Raliului Harghitei şi Raliului Braşovului, după un debut cu o victorie pe celebra probă Poiana Braşov.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române