-3.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNea Costică, omul din cort, e pensionar

Nea Costică, omul din cort, e pensionar

• Bărbatul care a trăit în ultimii 5 ani într-un cort pe Dealul Melcilor, a fost salvat de Poliţiştii locali care l-au ajutat să-și facă și dosarul de pensie
După cinci ani în care a locuit sub cerul liber, pe Dealul Melcilor, și ajutat apoi de Poliția Locală să își găsească un adăpost și să își facă actele de identitate, nea Costică, botoșăneanul adoptat de Brașov, a ajuns acum să aibă pensioara lui. Polițiștii locali și reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Brașov nu doar că au reușit să îl ajute să obțină noile documente de identitate, ci l-au ajutat să-și întocmească dosarul astfel să poată beneficia de pensie. De curând, decizia de pensionare a ajuns în posesia lui nea Costică. Este o mare bucurie pentru omul care la 64 de ani ajunsese să nu aibă niciun venit, deși a muncit mare parte din viață într-o uzină brașoveană și pe șantiere.
La sfârșitul lunii aprilie, impresionați de situația extrem de dificilă în care se afla acest om, care trăia cu cortul lângă bazinul de apă, polițiștii locali l-au convins să își mute „locuinţa” la Centrul pentru Persoane fără Adăpost. Din fericire, bărbatul s-a adaptat foarte repede și foarte bine la noile condiții de viață, astfel că nu își mai dorește să ajungă din nou în stradă, iar cei cinci ani petrecuți sub cerul liber au rămas în urmă, ca un coșmar de care nu vrea să-și amintească. Acum, că viaţa pentru el a intrat pe un făgaș normal, nea Costică intenționează să îi invite la un suc pe cei ce l-au ajutat să ajungă la liman. Mai ales că acum are şi un venit stabil.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE