24.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCifre grele: 43% din pacienţii care au ajuns la Secţia ATI COVID...

Cifre grele: 43% din pacienţii care au ajuns la Secţia ATI COVID din Brașov au murit

• De la începutul perioadei pandemice, au fost internați la Anestezie-Terapie Intensivă 154 de pacienți, iar 67 dintre ei au murit
43% din pacienții cu COVID-19 care au ajuns în secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov au decedat. Potrivit datelor prezentate de directorul medical al spitalului, dr. Cătălin Mișarcă, în secția ATI-COVID a spitalului au fost internați, de la începutul perioadei pandemice 154 de pacienți, iar 67 dintre ei au murit. La aceştia se adaugă încă 14 pacienţi din alte secţii, care au decedat însă aveau şi infecţia cu SARC-COV-2.

- Advertisement -

10% dintre pacienţii cu COVID-19 intubaţi decedează

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, dr. Cătălin Mişarcă, a declarat că, în ciuda celor 67 de decese din secţia ATI-COVID, situaţia nu este atât de dramatică, dacă e să luăm în considerare faptul că procentul de mortalitate de la nivel naţional se apropie de 60%. „În acest moment avem 12 internaţi cu COVID în secţia specială de ATI, de la parter, dintre care doi sunt intubaţi”, a declarat dr. Cătălin Mişarcă. Secţia ATI de la Spitalul Judeţean Braşov, destinată pacienţilor cu COVID are 15 paturi, dintre care două sau trei rămân în permanenţă neocupate, pentru cazuri de urgenţă maximă. Pacienţii care ajung aici sunt în stadii grave sau severe şi sunt oxigenaţi fie prin oxigen prin mască, fie prin oxigen cu mască CPAP sau, în ultimă instanţă, prin intubare. „În cazul pacienților intubați, mortalitatea este de aproximativ 10% și, de regulă, trăiesc cei mai tineri. De altfel, noi încercăm pe cât posibil să nu ajungem în situația de a intuba pacienții”, a mai spus dr. Mișarcă.

Sectoare pentru pacienţii cu suspiciuni de COVID-19

- Advertisement -

Pe lângă secția de ATI-COVID de la Județean, care se află în cortul din curte, spitalul mai are două sectoare de „suspiciuni”, adică acele zone în care sunt aduşi bolnavii cu alte afecţiuni, dar care ar putea avea şi infecţia cu SARS-COV2. Aceste două sectoare sunt la Staţionarul Tractorul. Pentru pacienţii suspencţi de Infecţie ce au afecţiuni interne există 60 de paturi, iar pentru pacienţi suspecţi de infecţie, dar care au afecţiuni chirurgicale, sunt 20 de paturi. „Toţi bolnavii care intră în Spitalul Judeţean sunt testaţi şi când vine rezultatul ştim unde să îi internăm. Până acum am asigurat şi urgenţe COVID, dar pe circuite separate şi am operat şi pacienţi cu COVID, nu am făcut diferenţe. Avem o ierarhizare a urgenţelor, facem teste şi PCR şi teste rapide. Nimeni nu este internat fără a fi testat”, a spus dr. Mişarcă.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ