16.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovIeri, 60 de noi cazuri în județ: Primarul din Sânpetru are COVID...

Ieri, 60 de noi cazuri în județ: Primarul din Sânpetru are COVID 19

• Primăria din comună este închisă până când măsurile de siguranță vor permite accesul publicului
• În județul Brașov, 427 pacienți sunt internați în spitale, 503 persoane care au fost testate pozitiv se află la domicilii, în izolare
Toți angajații Primăriei Sânpetru vor fi testați pentru Covid, după ce primarul Marcel Rusu a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Testul a ieșit pozitiv și la repetare. Direcția de Sănătate Publică a deschis o anchetă epidemiologică în urma căreia se va stabili sursa de infectare și contacții. Astăzi, Primăria Sânpetru este închisă publicului și va fi făcută o dezinfecție generală. ,,Vor fi întreprinse demersurile necesare pentru a se asigura oprirea răspândirii virusului și siguranța cetățenilor. Continuarea activității cu publicul va fi decisă în consecință, prioritare fiind măsurile de siguranță“ anunță Primăria Sânpetru.

- Advertisement -

124 de morți la Brașov

Instituția Prefectului a informat ieri că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
■ 2271 pacienți declarați vindecați
■ 427 pacienți internați în spitale
■ 503 persoane cu test pozitiv aflate la domicilii, care au consimțit să se izoleze
■ 750 persoane aflate în carantină la domiciliu
■ 0 persoane aflate în carantină instituționalizată
■ 124 persoane decedate
Ieri, 1145 noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România, din 13.968 de teste prelucrate și au fost raportate 41 de noi decese. Patru pacienți fără comorbidități se numără printre decedați. 7.640 de persoane sunt internate, dintre care 458 pacienți sunt la Terapie Intensivă. La Brașov, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns ieri la 3639.
2700 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în țară până ieri. În intervalul 08.08.2020 (10:00) – 09.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 41 de decese (30 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Vaslui, Vrancea și Municipiul București. Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani. 36 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbitidăți, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate până în prezent comorbidități.

TelVerde 0800 800 165, la Brașov

- Advertisement -

La Brașov, este în vigoare Hotărârea nr.18/29.07.2020 a Situaţii de Urgenţă Braşov, privind noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare. Astfel, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Brașov. De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului Brașov, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și pe toate arterele pietonale intens frecventate și în alte zone aglomerate. La linia telefonică TelVerde 0800 800 165 cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina