22.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPeste 500 de brașoveni testați cu COVID se află izolați la domiciliu

Peste 500 de brașoveni testați cu COVID se află izolați la domiciliu

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:

- Advertisement -

■ 2221 pacienți declarați vindecați
■ 427 pacienți internați în spitale
■ 536 persoane cu test pozitiv aflate la domicilii, care au consimțit să se izoleze
■ 684 persoane aflate în carantină la domiciliu
■ 0 persoane aflate în carantină instituționalizată
■ 124 persoane decedate

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.
Astfel, în data de 6 august, 147 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și 63 poliţişti locali au verificat peste 700 persoane şi 166 societăți comerciale/PFA cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

La Brașov este în vigoare Hotărârea nr.18/29.07.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, privind noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare. Astfel, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Brașov. De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului Brașov, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și pe toate arterele pietonale intens frecventate și în alte zone aglomerate.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ