9.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPui de urs, omorât pe DN 1, lângă Brașov

Pui de urs, omorât pe DN 1, lângă Brașov

Un pui de urs a fost lovit aseară de o mașină pe DN 1, la Dâmbu Morii, lângă Brașov. Ursulețul a fugit de pe marginea drumului direct în fața unei mașini. Șoferul nu a putut să evite impactul și a lovit puiul în plin . Omul a anunțat accidentul, iar la fața locului au venit o echipă de veterinari, dar din păcate rănile au fost prea grave astfel, că la scurt timp ursulețul a murit.
La marginea drumului național DN1, doar între Timișul de Jos și Timișul de Sus, în județul Brașov, au fost instalat un gard virtual, 60 de dispozitive menite să țină la depărtare animalele sălbatice prin emiterea unor semnale sonore și luminoase. Sistemul face parte dintr-un proiect pilot și funcționează pe timp de noapte, atunci când se înregistrează cele mai multe accidente de acest gen .
Proiectul pilot, primul în România, a fost implementat de Fundația Carpați și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” din România. Astfel de aparate sunt folosite de mai mulți ani cu mare succes în țări precum Austria, Canada sau Australia, anunță DRDP Brașov.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române