13.4 C
Braşov
AcasăSportUn fundaș din naționala Franței se alătură lotului „lupilor”

Un fundaș din naționala Franței se alătură lotului „lupilor”

Fundașul canadian naturalizat francez Olivier Dame-Malka (30 de ani) va întări defensiva echipei de hochei Coronei Brașov.
Titular în echipa Franței, acesta a evoluat la două Campionate Mondiale „grupa de elită”, în total purtând tricoul naționalei de 52 de ori.
Fundașul născut la Montreal (Canada) s-a format în hocheiul nord-american (evoluând inclusiv în QMJHL, ECHL și AHL) și este câștigător al campionatului Franței, al cupei Franței, al Cupei Continentale și cu meciuri atât în grupa de elită a Campionatelor Mondiale cât și în Liga Campionilor Europeni.
Sezonul trecut a evoluat pentru Nice, în prima ligă franceză, fiind căpitanul echipei și al doilea marcator în ceea ce privește punctele, cu 27 de puncte în 38 de meciuri (8 goluri și 19 pase decisive).
Olivier a debutat în campionatul Franței în sezonul 2014/2015, la echipa Dijon.
Au urmat două sezoane la Rouen, iar la începutul sezonului 2017/2018 s-a transferat în prima ligă slovacă la echipa HC Banska Bystrica, revenind apoi în prima ligă franceză, la Grenoble.
Sezonul 2018/2019 l-a început în liga nord-americană ECHL la echipa Florida Everblades însă pentru finalul campionatului s-a reîntors în prima ligă franceză (la Nice).

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina