15.2 C
Braşov
AcasăNationalÎn două etape: Ce restaurante vor avea prioritate la redeschidere?

În două etape: Ce restaurante vor avea prioritate la redeschidere?

Premierul Ludovic Orban a declarat că guvernanții își doresc redeschiderea restaurantelor, dar pentru asta este nevoie de o îmbunătățire măcar sensibilă a contextului epidemiologic în țara noastră. Acesta a precizat că înțelege situația dificilă în care se găsește sectorul HoReCa, dar reluarea activității nu se poate face decât dacă există certitudinea că numărul cazurilor de coronavirus nu va crește apoi. Asta înseamnă că toți patronii vor trebui să respecte regulile sanitare. Orban a mai spus că, dacă situația o va permite, vor fi redeschise întâi restaurantele din hoteluri.

- Advertisement -

Întâi, restaurantele din hoteluri

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat ieri că restaurantele vor fi redeschise doar după ce vor fi întrunite anumite condiții: evoluția epidemiei de coronavirus în țara noastră va înregistra o îmbunătățire, va exista certitudinea că toți patronii vor respecta regulile de protecție sanitară și nu va exista temerea că, odată redeschise, va crește iar numărul de infectări. Șeful Guvernului a mai precizat că se poate începe cu redeschiderea întâi a restaurantelor din hoteluri.
„În discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri le-am spus că trebuie să avem un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit și garanția unei cooperări din partea tuturor patronilor în respectarea regulilor de protecție sanitară”, a declarat, joi, prim-ministrul Ludovic Orban.
El a precizat că 80-85% dintre patronii din acest sector respectă regulile anticronavirus, dar „avem încă un procent de oameni care nu respectă regulile și care nu sunt implicați și nici nu-și doresc să asigure respectarea regulilor”.

Reprezentant HoReCa: Industria e aproape de ATI

- Advertisement -

Referitor la acest subiect, ministrul Economiei, Virgil Popescu, declarase miercuri, pentru B1 TV, că este extrem de importantă cooperarea patronilor deoarece ei sunt cei care pot crea condițiile pentru ca turiștii sau consumatorii să poată respecta regulile: „vectorii de respectare a normelor de distanțare socială, a normelor sanitare”. „Eu înțeleg situația foarte dificilă, dar deschiderea trebuie să fie făcută în niște condiții care să nu crescă riscul epidemiologic. Chiar e posibil în două etape, întâi să deschidem restaurantele aferente hotelurilor și ulterior celelalte restaurante” a mai declarat șeful Guvernului. După o discuție cu premierul Orban pe acest subiect, tot miercuri, liderul HORA, Daniel Mischie, a declarat că industria de HoReCa e aproape de ATI și a subliniat că, fără acest sector, nu se poate vorbi despre relansare economică.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii