16.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCăminul şi sala de sport de la Colegiul Tehnic de Transporturi intră...

Căminul şi sala de sport de la Colegiul Tehnic de Transporturi intră în şantier

• Municipalitatea plăteşte 3,9 milioane lei pentru eficientizarea energetică a celor două clădiri
• Lucrările propriu-zise vor dura 16 luni
Mai multe corpuri de clădire aparţinând unor Colegiului Tehnic de Transporturi din Braşov vor fi eficientizate energetic în următoarele luni. Primăria Braşov a semnat contractul pentru proiectarea şi executarea lucrărilor, câştigătoarea licitaţiei fiind Asocierea SC Just Civil Engineering SRL – lider de asociere cu SC CONCAS SA-asociat și SC Dyrot Impex SRL – Subcontractant. Valoarae intervenţiei se ridică la 3,9 milioane lei fără TVA, aceasta fiind una dintre investiţiile pe care Municipalitatea le are în acest an prin Programul de eficientizare energetică a unităţilor de învăţământ şi a altor clădiri în care funcţionează instituţii publice. „Am semnat contractul pentru eficientizarea energetică a imobilelor de la Colegiul de Transporturi, respectiv căminul pentru elevi și sala de sport. Facem prin acest proiect o reducere substanțială a costurilor de întreținere și a consumurilor, dar realizăm și o îmbunătățire din punct de vedere urbanistic, al calității acestor clădiri și al condițiilor de care beneficiază elevii, pentru că dincolo de eficiența energetică discutăm și de o serie de dotări care sunt luate în calcul la acest obiectiv. Vom elibera foarte rapid și autorizația de construcție pentru Colegiul Dr Ioan Meșotă, unde se desfășoară un proiect asemănător, cu toate etapele parcurse, achiziția făcută, și ne vom apuca de treabă și aici foarte curând. De asemenea, la Andrei Mureșanu avem tot o lucrare pe eficiență energetică, din care s-a executat o mare parte, dar și Colegiul Transilvania, unde am accesat fonduri nerambursabile prin POR și unde vom începe lucrările cât mai curând, după parcurgerea procedurilor de licitație, care sunt în stadiu final“, a spus primarul George Scripcaru.

- Advertisement -

Apa din cămin va fi produsă cu panouri solare

Lucrările de la Colegiul tehnic de Transporturi au în vedere căminul pentru elevi şi sala de sport a unităţii de învăţământ. Termenul de proiectare prevăzut în contract este de cinci luni, iar lucările propriu-zise vor dura 16 luni, astfel că şantierul nu va fi închis mai devreme de un an şi jumătate. La cămiul pentru elevi se va face o termoizolare a pereţilor exteriori, cu vată bazaltică de 12 centimetri, termoizolarea terasei cu strat din polistiren expandat de 25 cm şi termoizolarea plăcii peste subsol la intrados cu un strat din polistiren expandat de 12 cm grosime. De asemenea, se va înlocui tâmplărie existentă, cu una PVC, cu profil pentacameral şi cu geam termozolant triplu low E, se va înlocui şi cazanul de centrală termică, cu unul de condensaţie, se vor înnoi instalaţiile de termoficare şi bateriile sanitare, iar iluminatul spaţiilor comune va fi unul controlat. Apa caldă va fi preparată cu panouri solare.

Pe lângă lucrările de bază, contractul include şi intervenţii pentru siguranţa la foc a construcţiilor

- Advertisement -

La sala de sport a Colegiului Tehnic de Transporturi termoizolarea pereților exteriori se va face cu un strat de polistiren de 10 cm grosime, protejat cu o tencuială subțire, armată cu plasă din fibre de sticlă (termosistem). De asemenea, planşeul de la ultimul etaj va fi termoizolat, tâmplăria va fi înlocuită, iar întregul sistem de termoficare va fi înnoit, folosindu-se un cazan de condensaţie şi robinete de reglaj cu cap termostatic. De asemenea, vor fi înlocuite aerotermenle, iar sistemul de iluminat va utiliza corpuri noi, cu consum redus.
Pe lângă lucrările de bază, în documentație sunt prevazute și lucrări conexe cu privire la reparații tencuieli, finisaje și lucrări pentru respectarea normelor în vigoare pentru siguranţa la foc a construcţiilor.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina