0.3 C
Braşov
Acasă Blog Pagina 974

Fata lu’ tata: Ana Baniciu, aprope goală la piscină

0

Ana Baniciu și-a surprins fanii cu o postare foarte provocatoare. Ana Baniciu a postat, pe pagina sa de facebook, două fotografii în care apare la piscină. Vedeta stă cu spatele la obiectiv, acoperită în partea de jos cu un halat alb, dar lasă să se vadă că nu poartă sutien. Ipostaza i-a cucerit pe internauți, postarea adunând peste 11.000 de like-uri, conform tacataca.prosport.ro.
Ana Baniciu e fiica celebrului component al trupei Phoenix Mircea Baniciu. Ea spune că a trebuit să fie mereu atentă la ceea ce face pentru a nu-și pune tatăl, Mircea Baniciu, într-o situație jenantă. „M-a deranjat și cred că mă mai deranjează faptul că în perioada în care am avut tot felul de apariții în presă eram fata lui Mircea Baniciu și când ești fata lui Mircea Baniciu, este evident că ai un bagaj destul de important în spate. E vorba de o carieră de 50 de ani a tatălui meu, pe care nu vreau să o batjocoresc în niciun fel. Atunci miza e mai mare. Dar evident că nimeni nu se gândește la asta. Eu aș fi preferat să se spună lucruri despre Ana și atât decât despre fiica lui Mircea Baniciu. Când apare și numele tatălui meu, nu mă joc, pentru că e muncă de foarte mulți ani”, a declarat Ana Baniciu pentru libertatea.ro.
Ana Baniciu a afirmat că numele pe care îl poartă reprezintă o mare responsabilitate pentru ea, astfel că este foarte atentă la toate deciziile și lucrurile pe care le face. „Spre exemplu, eu nu aș putea să pozez niciodată în Playboy. Nu că mi-aș dori, dar zic așa ca idee. Dar dacă mi-aș dori să pozez într-o revistă de genul, deșucheată, nu aș putea pentru că ar fi un mare haos și ar fi numele tatălui meu în joc. Exagerez acum, dar asta se întâmplă în general. Nu pot să fac lucruri wow, trebuie să fiu conștientă că totuși îl pot face de râs”, a mai spus artista.

Carmen Brumă se dă divă pe plajă

0

Carmen Brumă s-a arătat pe litoral chiar în ultimele zile de vacanță. Pentru că e una dintre cele mai sexy femei din showbiz-ul românesc nu se sfiește să pozeze curajos. În ultima apariție, în bikini minusculi i-a lăsat pe mulți cu gura căscată. „Septembrie la Marea Neagră”, a scris Carmen Brumă în dreptul fotografiei. Dacă unii fani au criticat-o, alții au admirat curajul și au felicitat-o pentru felul în care se pune în valoare. Mircea Badea nu a fost scandalizat de fotografiile partenerei sale. „Mircea e foarte relaxat la capitolul acesta şi aşa a fost tot timpul. El îmi face multe dintre pozele la care te referi, dar cele de la munte au fost făcute de o prietenă. Nu percep nici un fel de schimbare de atitudine din partea mea. Pozez în costume de baie de foarte mult timp. Sunt o femeie care se simte bine în corpul ei şi care are o meserie care presupune şi acest gen de expunere pe care o consider necesară atunci când vinzi programe de slăbit şi transformare corporală”, a povestit Carmen Brumă pentru click.ro.

Andreea Bălan se răsfață cu noul iubit

0

Andreea Bălan și Tiberiu Argint s-au răsfățat într-un resort de lux din Bulgaria. Mămica perfectă, în timpul săptămânii, vedeta s-a lăsat prinsă într-o escapadă de weekend. Chiar dacă nu s-au fotografiat împreună, toată lumea știa că Andreea și Tiberiu sunt împreună. „Au plecat în luna de miere… Așa glumeau. Chiar dacă stau puțin acolo, în Bulgaria, într-un resort de lux, și Andreea Bălan și Tiberiu Argint erau nerăbdători să petreacă singuri câteva zile”, au spus apropiați ai celor doi, potrivit wowbiz.ro. Până acum, Andreea și Tiberiu nu au confirmat, dar nici nu au negat că ar avea o relație. „Andreea Bălan nu căuta un bărbat care să o consoleze, în niciun caz. Dar, l-a cunoscut pe Tiberiu Argint și între ei a fost o chimie. Apoi, din vorbă în vorbă, Andreea a fost cucerită de blândețea lui, dar și de faptul că, deși lucrează într-un mediu stresant, reușește să rămână copil, să se distreze, să uite de stres, iar felul lui tonic de a fi a fost pe placul ei”, au mai spus apropiații artistei.

Cugetări

0

Proverb japonez: „Când nu ești sigur de caracterul unui om, privește-i prietenii”

Calendar religios: 15 septembrie

0

Ortodox
†) Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoş, mitropolitul Banatului; Sf. M. Mc. Nichita Romanul; Sf. Ier. Visarion, ep. Larisei
Greco-catolic
Sf. m. Nichita Gotul. (Sf. Fecioară Maria În­­­durerată).
Romano-catolic
Sf. Fc. Maria Îndurerată

S-a întâmplat la 15 septembrie

0

1486: Din ordinul lui Ştefan cel Mare, domnul Moldovei (1457-1504), a început construcţia unui nou palat domnesc la Hârlau
1521: Domnitorul Ţării Româneşti Neagoe Basarab moare şi este urmat de fiul său, Teodosie
1911: Se naşte Emil Botta, actor şi poet român (d. 1977)
1927: Se naşte Fărâmiţă Lambru, lăutar român (d. 1974)
1947: Se naşte Adrian Ivaniţchi, compozitor şi cântăreţ român de muzică folk şi pop
1959: La Braşov se încheie procesul scriitorilor germani. Cinci scriitori transilvăneni de limbă germană, Andreas Birkner, Wolf von Aichelburg, Georg Scherg, Hans Bergel şi Harald Siegmund sunt condamnaţi pentru „infracţiunea de instigare împotriva ordinii sociale şi agitaţie” la un total de 95 de ani de muncă silnică, confiscarea averilor şi anularea drepturilor civile
1976: Se naşte Alexandru Tomescu, violonist român
2009: Moare Nicu Constantin, actor român de teatru şi film (n. 1939)
2015: Moare Dan Nasta, actor român (n. 1919)

Rețeta zilei

0

Mousse au chocolat

Ingrediente: 700 gr. ciocolată, 2 ouă, 2 plicuri zahăr vanilat, 200 gr smântână, un păhărel de coniac sau lichior, alune simple.
Mod de preparare: Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul vanilat şi cu smântâna, albuşurile se bat spumă şi se adaugă la gălbenuşurile amestecate împreună cu ciocolata topită şi cu coniacul. Se amestecă bine şi se lasă la frigider 4 ore. Mod de servire La servire, se pun deasupra alunele bine prăjite.

O carte pe zi

0

Pablo, the alpaca. Scrisoarea, de Marian Godina

Marian Godina, celebrul poliţist de la Brașov, a lansat o nouă carte: Pablo, the alpaca. Scrisoarea. Lumea animalelor este o lume cinstită, lipsită de răutate, invidie și lașitate, caracteristici foarte des întâlnite la oameni. Paradoxul e că, atunci când un om e rău, se spune despre el că are „ieșiri animalice“, iar când un animal e blând se spune că are „instincte umane“.
În această carte, animalele sunt cele care vor face binele, reparând astfel răul făcut de…oameni.

Bancul zilei

0

– Tăticule, zice Bulişor, e adevărat că după Anul Nou suntem cu un an mai bătrâni?
– E adevărat…
– Şi tu?
– Şi eu…
– Şi mămica?
– Nu, mămica ta va fi cu 10 ani mai tânără!

Este bine să știți: Mierea naturală e bună și de leac

0

În această perioadă a anului tot mai mulţi căutăm să folosim leacuri naturale împotriva răcelilor şi gripei. De asemenea mai toţi dorim să ne pregătim organismul pentru ieşirea din iarnă.

Mai toate reţetele conţin şi miere

Pentru un apicultor cu experienţă, nu este deloc greu să identifice, între zecile de persoane care vând miere care sunt producătorii adevăraţi şi care sunt cei care comercializează doar produse apicole 100% naturale. Iată zece sfaturi pentru a putea deosebi mierea naturală de mierea falsificată.

Ambalajul şi etichetarea

O miere de calitate este ambalată igienic, are capacul curat, la fel ca şi suprafaţa borcanului. Nu cumpăraţi miere dacă vedeţi că nu este perfect curată, prezentând impurităţi ce nu au ce căuta într-un produs de calitate. O mare atenţie trebuie dată şi etichetei (obligatorie pe fiecare borcan!) şi care trebui să conţină informaţii despre tipul de miere, cantitatea, datele de contact ale stupinei unde a fost produsă, perioada de valabilitate şi condiţiile în care trebuie păstrată.

Culoarea

În funcţie de tipul mierii, aceasta are o culoare specifică. Astfel, dacă este vorba despre mierea de salcâm, aceasta trebuie să fie cât mai aproape de culoarea incoloră. Dacă este prea galbenă, atunci poate fi vorba despre un amestec de miere (albinele nu au cules doar de la salcâm în acea perioadă) sau, deloc de dorit, este vorba despre un produs „îmbunătăţit“ artificial.

Densitatea

Deşi, în mod normal, densitatea mierii se măsură cu un refractometru, pentru cei care nu au la îndemâna un astfel de aparat există căi mai puţin tehnice pentru a descoperi mierea de calitate. Se poate răsturna borcanul cu capacul bine închis, observând modul în care bula de aer din interior se ridică. Dacă mişcarea este lentă, atunci avem o densitate bună. Totuşi, această tehnică este „combătută“ de falsificatori cu ajutorul unui truc: borcanele sunt umplute până la refuz, nelăsând loc formării acelei bule de aer!

Gustul

Degustarea mierii se face într-un mod similar cu al vinului. Se foloseşte o paletă de unică folosinţă, apoi se plimbă mierea în gură pentru a-i simţi toate aromele. Dacă nu ne putem da seama imediat de gust, înainte de a încerca din nou, putem mânca o bucăţică de măr sau putem bea puţină apă. Din păcate, degustarea mierii este o tehnică pe care o stăpânesc doar cei cu experienţă sau cu un simţ al gustului foarte dezvoltat. Dacă gustul mierii este caramelizat, poate fi vorba despre o miere încălzită pentru a fi fluidizată sau amestecată cu zahăr ars.

Gradul de cristalizare

Orice miere cristalizează la un moment dat, dacă este o miere naturală. Totuşi, la unele produse – mierea de salcâm, spre exemplu, cristalizarea se face după o perioadă mai lungă, acest lucru fiind şi un atribut care îi ajută pe stupari să îi pună un preţ mai mare.

Testul şerveţelului

O altă metodă de testare a mierii poate fi şi „murdărirea” unui şervet alb de bucătărie cu o lingură de miere. Cea autentică nu pătează, pe când cele mai multe tipuri de miere artificială lasă pete gălbui.

Testul sugativei

Se poate turna o linguriţă de miere pe o hârtie de sugativă sau de filtru de cafea, iar dacă mierea se absorbe imediat, atunci ea nu este 100% naturală. Cea care este produsă doar din munca albinelor nu va fi absorbită de sugativă.

Testul paharului cu apă

Mierea autentică nu se dizolvă imediat dacă este pusă într-un pahar cu apă. Ea se va duce la fundul paharului. Dacă mierea este falsificată, se va dizolva imediat şi nu se va depune. Se poate folosi, de asemenea, şi metanol. În acest alcool, mierea contrafăcută se dizolvă extrem de uşor şi îi dă lichidului un aspect lăptos.

Preţul

Dacă preţul unei mieri este cu mult sub ceea ce ştişi că se practică pe piaţă, atunci acesta este un semn care trebuie să vă ridice un semn de întrebare. Din păcate, însă, acesta nu mai reprezintă un indiciu clar, întrucât unii falsificatori au ajuns să pună chiar preţuri mai mari, motivând clienţilor ca un produs de calitate…costă! Analiza de laborator. Dacă doriţi să testaţi mierea pe care aţi cumpărat-o, puteţi trimite o mostră la un laborator de specialitate. Aici sunt analizaţi mai mulţi parametri care pot confirma sau infirma falsificarea mierii respective.

sursă: www.andreilaslau.ro