23.5 C
Braşov
Acasă Blog

Un șir de abuzuri, de la stână până la vârful Consiliului Județean: Câini de oameni

0
Foto: Inquam Photos - Alexa Pandrea

l După ce un cioban violent a snopit în bătaie cu o bâtă  patru câini,  agresorul a fost reținut și va fi judecat, așa cum prevede legea. Cei patru câini  răniți, în loc să ajungă însă la un adăpost pentru animale abuzate, au fost dați pe mâna hingherilor și probabil vor fi omorâți       
 
O știre publicată de mass-media pe baza informațiilor oferite de poliție sună așa: „Polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor Brașov efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, iar suspectul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Pe data de 8 mai, polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor Brașov au fost notificați că o persoană a rănit mai mulți câini în comuna Hărman, din județul Brașov.  După efectuarea investigațiilor împreună cu lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, autorul infracțiunii a fost identificat în scurt timp. Suspectul este un bărbat în vârstă de 59 de ani, din județul Vrancea, angajat ca cioban la o stână din apropierea localității Hărman. Bărbatul ar fi lovit cei 4 câini fără stăpân cu o bâtă, provocându-le multiple leziuni. Pe baza probatoriului adunat de polițiști, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, iar autorul a fost reținut pentru 24 de ore și plasat în custodia Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Județene Brașov”.
 
Vor fi uciși, pentru că au fost bătuți?

Aparent, dreptatea s-a făcut după lege, iar cel vinovat de această atrocitate a fost dus acolo unde îi este locul, respectiv  în arestul poliției. Ceea ce nu face obiectul nici unui comunicat de presă este subiectul legat de soarta animalelor rănite. Și anume că  acești câini abuzați de ciobanul violent vor avea parte de o soartă cumplită. Și vor plăti cu moartea, deși sunt victime. În loc să fie adăpostiți, cum ar fi fost normal pentru niște animale abuzate, poliția animalelor a chemat hingherii. Asta în loc să solicite ajutorul  unuia dintre cei doi prestatori de servicii acreditați la Brașov, care ar fi urmat să aibă grijă de ei pe durata anchetei penale și le-ar fi găsit apoi un adăpost permanent. În fapt, cei patru câini bătuți  au fost preluați de hingheri și duși probabil în „adapostul groazei” al DPMPA la Codlea, unde probabil vor fi eutanasiați.

Două întrebări pentru oamenii legii

Situația ridică o întrebare importantă: de ce poliția nu a acționat conform procedurilor legale până la capăt, și de ce a chemat hingherii în loc să solicite îngrijiri medicale pentru animalele chinuite. O altă întrebare care își așteaptă răspuns: de ce riscă să fie eutanasiați câinii bătuți de cioban în loc să fie apărați și îngrijiți? Pentru că e mai ieftin pentru buget? Sunt întrebări care trebuie să primească un răspuns din partea autorităților competente. În cazul în care autoritățile nu au nimic de ascuns.
 
Consiliul Județean Brașov are contract cu două adăposturi pentru preluarea animalelor abuzate. Cui folosește?  

 
Condamnând niște animale deja abuzate, poliția animalelor a încălcat prevederile legale, condamnând practic niște animale pe care trebuia să le apere. Iată ce spune Legea: polițiștii din cadrul Poliției Române care constată că un animal se află într-o situație de pericol trebuie să emită de îndată un ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile sau să îl încredințeze unei asociații sau fundații de protecția animalelor care are contract de prestări de servicii medicale veterinare cu un cabinet veterinar înregistrat conform legii. Asta spune articolul 24 al legii.
Consiliul Județean Brașov are în derulare,  pentru soluționarea acestui tip de probleme, un contract cu două adăposturi pentru preluarea animalelor abuzate conform OUG 175/2020, și anume Care for Dogs și Happy Tails, care își oferă serviciile în mod gratuit. Conform acestui contract, animalele abuzate pot fi plasate în aceste adăposturi unde pot primi îngrijiri medicale. Numai că cei patru câini răniți la Hărman au ajuns la hingheri, nu într-un adăpost.
 
Încălcări ale legii și răspunsuri care se lasă așteptate

Întrebările anterioare ridică la rândul lor alte întrebări la care nu am găsit încă răspunsuri oficiale. A fost emis un ordin de plasare în adăpost pentru acești câini sau au fost pur și simplu dați pe mâna hingherilor? A fost asta o neglijență sau o soluție mai ieftină pentru Consiliul Județean? Odată ajunse la hingheri, ce șanse au patrupedele să scape de eutanasiere?
Acțiunea corectă ar fi fost constatarea abuzului, emiterea unui ordin de plasare în adapost conform articolului 24, îngrijirea animalelor și darea lor spre adopție, în paralel cu derularea  anchetei în dosarul penal deschis pe numele ciobanului agresor.
Deși autoritățile au constatat abuzul asupra câinilor și au deschis  dosarul  penal, ei au chemat hingherii, fără să le pese ce se întâmplă cu ,,victimele”. Nu se cunoaște dacă au făcut vreun ordin de plasare a acestor câini în adăposturi, în baza unui contract de colaborare, cum ar fi trebuit să fie procedura legală. A fost anunțat Consiliul Județean despre acest caz, așa cum era firesc și cum erau obligați să o facă?
 
Încă o „treabă chibzuită”

Pe de altă parte, nu e clar dacă  angajații de la poliția animalelor au avut pe cine să anunțe.  E bine de știut  că Adăpostul Regional pentru animale abuzate, care ar fi trebuit să fie construit conform legii de Consiliul Județean, al cărui presedinte este  Adrian Veștea, a rămas în stadiul de proiect, deși bani au fost alocați în buget încă de anul trecut și a fost întocmit chiar și studiul de fezabilitate. Este o situație greu de înțeles și se pare că autoritățile competente sunt departe de a-și îndeplini corespunzător  obligațiile legale și firești în ceea ce privește protecția animalelor. Ca să folosim un slogan binecunoscut, cel puțin în ceea ce privește Consiliul Județean Brașov, pare să fie vorba din nou de o „treabă chibzuită”.

(P) Cum influențează media și publicitatea debutul fumatului la tineri?

0

Dincolo de faptul că suntem expuși în permanență la reclame și spoturi publicitare, atât directe, cât și mai subtile, trăim într-o eră în care suntem conectați în permanență la tehnologie.
Așadar, consumăm conținut media în fiecare zi, iar strategiile de publicitate s-au adaptat și reactualizat tot mai mult, devenind subtile și făcând apel la componenta psihică a comportamentului nostru de consum.
În ceea ce privește fumatul, conform Dampfi Vapes, un rol esențial îl au mecanismele prin care publicitatea și media ajung să influențeze comportamentele tinerilor.
Descoperă câteva moduri privitoare la cum influențează media debutul fumatului la tineri!

Modelarea și fundamentarea comportamentală

Tinerii sunt influențați semnificativ de modele comportamentale prezentate în publicitate și în media.
De exemplu, dacă vedete pe care le urmăresc sau personaje din filme sau emisiuni TV fumează țigări electronice sau consumă tutun normal, acest lucru este prezentat drept acceptat, sau chiar dorit.
Prin urmare, tinerii pot fi tentați să încerce și ei să fumeze, pentru a se conforma și alinia acestor modele pe care le-au văzut la TV.

Țigările electronice – normalizate

Prezența fumatului, atât în formă clasică, cât și sub forma alternativelor moderne (vorbim aici de vapat) poate contribui la ideea de normalizare a acestor tabieturi. Atunci când fumatul se prezintă drept ceva obișnuit, acceptat, într-un context social îndeosebi, tinerii pot considera că este vorba despre un comportament normal, natural, și pot fi mai predispuși să încerce fumatul.

Imagini atractive și asocierea cu un anumit stil de viață

Publicitatea despre țigările electronice, precum și alte tipuri de produse din tutun, include folosirea de imagini atractive, care duc cu gândul la tinerețe, aventură, independență, însă și o stare de bunăstare materială.
Aceste mesaje sugerează faptul că fumatul poate fi asociat cu un stil de viață aparte, care sună atractiv. Tinerii, în special cei în căutarea identității sau care vor să se integreze într-un grup, pot fi influențați să încerce fumatul pentru a se asocia valorilor ce sunt prezentate și promovate în diferite tipuri de reclame.

Publicitatea subtilă, mascată

Chiar și atunci când nu sunt promovate în mod direct țigările și produsele din tutun, acest lucru nu exclude promovarea indirectă a fumatului. Fumatul poate fi prezentat în mod subtil mai ales în filme, prin intermediul imaginilor cu actori care fumează.
Este vorba despre expuneri subtile, care pot avea un impact direct la nivelul subconștientului, asupra percepției și acceptării acestui comportament în rândul tinerilor.

Mesaje contradictorii și confuze

În unele cazuri, tinerii pot fi expuși la mesaje contradictorii despre țigările electronice, în general. De exemplu, în timp ce campaniile de sănătate publică încearcă să aducă și mai multă conștientizare asupra efectelor negative asociate consumului de tutun, publicitatea, mai ales în forme subtile, poate crea un contrast semnificativ, prezentând fumatul ca fiind ceva cool, poate chiar interesant și bun pentru a te relaxa.
Această discrepanță poate genera confuzie, iar tinerii ajung să nu mai știe ce este adevărat și ce nu.
Inclusiv în țara noastră, există reglementări legale privind publicitatea la produsele din tutun și alte produse asociate fumatului. Totuși, influențele subtile persistă și continuă să afecteze tinerii din ziua de astăzi. Educația, promovarea unui stil de viață sănătos, pot juca un rol esențial în a contracara toate aceste influențe negative ale media în debutul fumatului la tineri.

Motan pierdut în zona Poarta Schei. Răspunde la Blu (Bubu). Se oferă recompensă

0

Motanul din imagini a fost pierdut în Brașov, pe la Poarta Schei. Răspunde la Blu (Bubu).
Cine are informații este rugat să sune la nr. de tel. 0725330509.
Se oferă recompensă!

18 ani de Direcția Generală Anticorupție. Acțiuni de informare în Brașov

0
Foto: facebook.com/directiageneralaanticoruptie

La data de 30 mai 2023, Direcția Generală Anticorupție, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sărbătorește 18 ani de la înființare, ca structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.
Începând cu anul 2005, prin operaționalizarea acestei unități, Ministerul Afacerilor Interne s-a angajat într-un proces ireversibil privind asigurarea propriului climat de integritate.
În cei 18 ani de activitate, Direcția Generală Anticorupție s-a consolidat ca instituție și a intensificat eforturile pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dezvoltându-se permanent pe cele două paliere.
Prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea activităților de instruire și informare în rândul personalului MAI, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile.
Prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul ca standarde pentru întreg personalul Ministerului Afacerilor Interne.
În acest context, ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, au desfășurat marți activități de informare în rândul cetățenilor ce au constat în promovarea unor mesaje cu conținut informativ-preventiv anticorupție și prezentarea unor aspecte privind identitatea instituțională a Direcției Generale Anticorupție și competențele acesteia.
La nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Brașov, al cărui sediu se află municipiul Brașov, str. N. Titulescu, nr.28 (în incinta Inspectoratului de Poliție Județean Brașov), telefon/fax 0268.311.624.
Cetățenii județului Brașov care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call-center anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa brasov.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.

Gratuit, jucării, baloane, muzică, fără opriri în stații: ”Autobuzul copiilor”, între 1 și 10 iunie

0

Un ”Autobuz al copiilor” de la RATBV, decorat și colantat pe gustul micuților, va circula pe un traseu special timp de 10 zile, între 1 și 10 iunie.
Pe 1 iunie zona din fața Rectoratului (Livada Poștei) va deveni o zonă de distracție pentru micuții din Brașov, petrecerea cu muzică, face-painting, dulciuri, animatori fiind oferită gratuit de RATBV.
Astfel, în primele zece zile ale lunii iunie, RATBV pune la dispoziția copiilor, și a părinților, dacă vor să-și însoțească micuții, un autobuz care va circula zilnic în intervalul orar 16.15 – 19.45, pe traseul Livada Poștei – Castanilor – Livada Poștei, într-o călătorie gratuită, fără opriri în stații, dar cu multe jucării și baloane amplasate în autobuz, precum și cu muzică pe gustul celor mici. Vor fi câte opt plecări în cursă, în fiecare zi, din Livada Poștei, de la peronul al doilea din fața Casei Baiulescu, la orele: 16.15; 16.45; 17.15; 17.45; 18.15; 18.45; 19.15 și 19.45. Doar la prima cursă, cea din 1 iunie de la orele 16.15, copiii vor fi însoțiți și de Minnie și Mickey Mouse.
Marea distracție, înainte sau după plimbarea cu ”Autobuzul copiilor”, va fi în Livada Poștei, în fața clădirii Rectoratului, în ziua de 1 iunie, între orele 16.00 și 19.00, acolo unde Minnie și Mickey Mouse îi așteaptă pe toți ce vor să simtă cu adevărat atmosfera de sărbătoare a copiilor. În calitate de gazdă, RATBV își așteaptă oaspeții cu muzică, dulciuri, baloane, animatori care își vor arăta măiestria în face-painting, posibilitatea de a face fotografii cu cele două personaje de benzi desenate. ”Cele două evenimente din Livada Poștei, de pe 1 și 10 iunie, precum și întreaga perioadă în care va circula acest autobuz vor fi cu siguranță surprize plăcute, bucurii adevărate, sincere pentru copii. Iar prin demersul nostru, care este o continuare, practic, a acțiunilor începute iarna trecută, cu Autobuzul lui Moș Crăciun, exact acest lucru am dorit să obținem: zâmbete de la cei mai mici dintre călătorii noștri. Atât ei, cât și părinții lor vor înțelege că deplasarea cu mijloacele de transport public din Brașov este plăcută și sigură”, a declarat directorul general al RATBV, Marian Geman.

Așa cum călătoria cu ”Autobuzul copiilor” se prelungește până pe 10 iunie și surprizele pentru ce mici se întind tot până atunci: RATBV inițiază un concurs cu premii constând în jucării, invitații gratuite la Rezervația de zimbri de la Vama Buzăului și diplome. Concret, între 1 și 6 iunie, inclusiv, în ”Autobuzul copiilor” vor fi amplasate două cutii, în partea din față a mașinii, în care concurenții vor putea depune, pe coli A4, eseuri sau desene / picturi având drept tematică transportul public: despre cum își imaginează transportul sau autobuzul viitorului. Desenele sau eseurile (maxim o față a unei coli A4) vor fi depuse în cele două cutii dedicate (una pentru desene, alta pentru eseuri), având grijă ca pe verso să fie înscrise numele și prenumele autorului, precum și un număr de telefon al autorului / părintelui, pentru a putea fi invitat, dacă va fi cazul, la decernarea premiilor. Toate desenele și eseurile vor fi postate pe pagina de Facebook a RATBV în dimineața zilei de 7 iunie, iar câștigătorii vor fi desemnați prin cumularea unui număr cât mai mare de ”like”-uri primite între 7 iunie, ora 09.00 și 8 iunie, ora 09.00. Cei mai buni și mai ”votați” trei desenatori și trei eseiști, desemnați de către vizitatorii paginii de Facebook a RATBV, vor fi premiați în data de 10 iunie 2023, de ”Ziua Transportatorului”, între orele 15.00 și 16.00, în Livada Poștei.

Încep lucrările de reparații străzi și în cartierul Astra. Restricții de circulație pe str. Uranus

0

Marți încep lucrările de reparații străzi și în cartierul Astra din Brașov. Prima este Uranus, unde vor fi și restricții de circulație. Urmează Neptun și Apollo. În Tractorul, din această noapte, începe asfaltarea străzii Independenței. Pe durata lucrărilor circulația va fi închisă, inclusiv pe pasajul Independenței.
Lucrările de reparații străzi programate pentru această perioadă sunt în plină desfășurare. Se lucrează în continuare în cartierele Tractorul, Șchei, Dârste și Noua, iar de marți au început lucrările majore de reparații străzi și în cartierul Astra. Prima stradă pe care se intervine este Uranus, unde vor începe lucrările de decapare mecanizată. Se va lucra etapizat și se vor introduce restricții de circulație, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a tuturor intervențiilor.

În cartierul Tractorul, din cauza circulației intense de pe arterele de circulație, lucrările de asfaltare se vor desfășura pe timpul nopții. Din această seară, după ora 19.00, începe turnarea covorului asfaltic pe str. Independenței, prima zonă fiind cea de la sensul giratoriu Independenței – 1 Decembrie 1918. Deoarece nu se va putea circula prin sensul giratoriu pe perioada derulării lucrărilor, circulația va fi închisă și pe pasajul Independenței, locuitorii din cele două cartiere (Tractorul și Bartolomeu Nord) fiind rugați să evite zona pe timpul nopții.

Conform estimărilor constructorului, lucrările de asfaltare ale străzii și pasajului Independenței vor dura până la sfârșitul acestei săptămâni, desfășurându-se exclusiv pe timpul nopții, iar circulația va fi reluată pe timpul zilei.

După finalizarea acestei străzi, va începe asfaltarea pe 1 Decembrie 1918 și Bronzului.

Odată cu terminarea lucrărilor pe străzile din cartierul Tractorul, în lotul 1, Valdek Impex – compania cu care municipalitatea are contract – va începe reparațiile pe b-dul Griviței, tronsonul dintre pasajul Fartec și intersecția cu Calea Feldioarei.

Pe Lotul 2, de care se ocupă asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ, se lucrează pe strada Cireșului, la lacul Noua și se execută reparații pavaje pe str. Mureșenilor, G. Barițiu și M. Sadoveanu (RS Activ). Recon a început frezarea carosabilului pe strada Uranus și continuă execuția pe str. Traian Demetrescu și Mierlei.

Toate acestea sunt lucrări de reparații majore, care presupun decapare mecanizată a unor tronsoane unde au apărut gropi, crăpături, văluriri sau burdușiri, și turnarea de covoare asfaltice.

În baza evaluării făcute de inspectorii Primăriei, dar și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, pentru anul 2023 s-au stabilit 132 de străzi pe care sunt necesare intervenții, de la decaparea mecanizată (frezare) și reparații, la turnarea de covoare asfaltice, refacere pavaj și reparații trotuare. Lucrările sunt corelate și cu intervențiile deținătorilor de rețele, astfel încât acestea să se facă o singură dată și într-un timp cât mai scurt, atât de rețeliști, cât și de firmele care execută reparațiile asfaltice.

În paralel, pe lângă cele 132 de străzi, se continuă programul de reparații (,,plombări”) pe străzile unde nu există necesitatea unor intervenții majore.

În acest an, Consiliul Local a aprobat, prin bugetul municipiului, alocarea sumei de 37 de milioane de lei pentru asigurarea serviciilor de reparații și întreținere străzi, trotuare și alei.

Informațiile referitoare la programul de reparații poate fi consultat pe site-ul dedicat, https://abc.brasovcity.ro/asfalt, unde pot fi făcute și sesizări referitoare la noi situații ce necesită intervenția sau la calitatea lucrărilor deja executate.

1 iunie 2023, 33 de ani: La mulți ani Muzeul de Artă Brașov!

0

Muzeul de Artă Brașov sărbătorește joi, 1 iunie, între orele 12-20, 33 de ani de existență ca instituție de sine stătătoare. Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21 și va fi marcat printr-o serie de activități creative, tururi ghidate, ateliere, jocuri dedicate familiilor, prezentări de carte ilustrată în prezența autorilor și a ilustratorilor, proiecții.
Cu prilejul acestui eveniment, vizitatorii muzeului sunt încurajați să participe la o serie de activități menite să facă arta și domeniile creative mai accesibile, într-o manieră distractivă și interactivă.

Programul activităților:

12.00 – 14.00: Atelier „Ce pot să fac eu?” cu artista Ana-Maria Gălețeanu
12.00 – 16.00: Desene cu creta pe asfalt cu Sînziana Dumitrescu
14.00 – 17.00: Face painting cu Raluca Cozma (Black Bird Art)
14.30 – 15.30: „Detectivi în artă” pentru echipe de părinți și copii cu Andreea Pocol
15.00 – 15.30: Tur ghidat pentru copii și adulți în expoziția „Predicțiile pământului. Despre gândirea și practica ecologică” cu Alexandra Ilnițchi-Ardelean
17.00: Prezentări de cărți ilustrate pentru copii în parteneriat cu Editura Creator
19.00: Lansarea canalului de Youtube și proiecții video

Partener al acestui eveniment este Editura Creator. Invitați speciali pentru realizarea unor activități sunt artista Raluca Cozma și ilustratoarea Ana-Maria Gălețeanu.
Vizitarea muzeului și participarea la activitățile din 1 iunie vor fi gratuite.

Prezent în rețelele sociale (Facebook, Instagram LinkedIn), Muzeul de Artă Brașov lansează acum și canalul propriu de Youtube. Prin intermediul materialelor video, instituția urmărește familiarizarea publicului cu evenimente culturale, artiști, tehnici și aspecte educativ-creative.

Muzeul de Artă Brașov a fost înființat în anul 1949 ca secție a Muzeului Regional. La 19 februarie 1950 s-a deschis la etajul Casei Sfatului prima expoziție de artă plastică, iar din 1 martie 1970 muzeul funcționează în actuala locație. Clădirea care adăpostește Muzeul de Artă Brașov, aflată în proprietatea Bisericii Evanghelice C.A.din Romania-Parohia Brasov, a fost ridicată în anul 1902 după planurile arhitectului brașovean Moritz Wagner, în stilul neobaroc, pentru Asociația Meseriașilor din Brașov (Kronstadt Gewerbevereinhaus). Muzeul de Artă Brașov s-a constituit ca instituţie de sine stătătoare la 1 iunie 1990, în baza Deciziei nr. 227 din 11 iunie 1990, prin desprinderea din Muzeul Județean Brașov a Secției de Artă.
Muzeul de Artă Brașov organizează tururi ghidate gratuite în Galeria de Artă Românească, în ultima zi de miercuri din fiecare lună. Printre artiștii prezenți în expoziția de bază a muzeului se află Mișu Popp, Nicolae Grigorescu, Elena Popea, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Alexandru Ciucurencu, Hans Mattis-Teutsch și mulți alții. Participarea la un tur ghidat este o ocazie de apropiere a publicului cu istoria artei și de a interacționa direct cu un specialist care să răspundă tuturor întrebărilor. Accesul se face pe baza biletului de vizitare a expozițiilor, tariful pentru bilet fiind de 9 lei, cu reduceri aplicate pentru diferite categorii de vizitatori.

Ziua Internațională a Copilului, la Zoo Brașov

0

Joi, 1 iunie, în intervalul orar 11:00 – 18:00, de Ziua Internațională a Copilului, Zoo Brașov a pregătit o aventură specială în care vizitatorii pot afla curiozități despre numeroase specii de animale răspândite pe aproape toate continentele planetei.
Vor fi prezenți în cele mai importante zone ale grădinii și tineri ambasadori ai Zoo Brașov care vor oferi îndrumări și răspunsuri. Nu vor lipsi atelierele educaționale în care copiii își pot dezvolta cultura generală prin jocuri și activități interactive.
Copiii cu vârste sub 14 ani și persoanele instituționalizate au intrare gratuită.
Evenimentul este realizat în parteneriat cu Voluntariat Brașov.

Poliţiştii de penitenciare, în grevă japoneză

0

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunțat luni că poliţiştii de penitenciare vor fi marţi în grevă japoneză, iar miercuri vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2 – 4 ore, după care vor bloca puşcăriile prin „exces de zel”, informează Radio România Brașov FM.

„Poliţiştii de penitenciare îşi vor desfăşura marţi activitatea profesională, purtând o banderolă albă pe braţ, pentru a atrage atenţia clasei politice cu privire la dezastrul în care se află penitenciarele din cauza proastei guvernări PNL-PSD-UDMR. Greva japoneză de marţi va fi urmată de blocarea la propriu a penitenciarelor. Miercuri, 31.05.2023, poliţiştii de penitenciare vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, deoarece s-au săturat să mai fie bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu şi a lui Nicolae Ciucă. Protejarea pensiilor militare vehement trâmbiţată în spaţiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciună şi o înşelătorie de proporţii, la fel cum este guvernarea PSD-PNL”, se arată într-un comunicat al FSANP.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că poliţiştii de penitenciare vor începe de miercuri blocarea puşcăriilor prin „exces de zel”. Primul penitenciar blocat prin „exces de zel” va fi Craiova, urmat de Bistriţa şi Bacău.

Metoda excesului de zel a fost preferată pentru că poliţiştii de penitenciare nu au dreptul la grevă, precizează FSANP. În schimb, metoda ocolitoare a grevei şi anume „excesul de zel” înseamnă respectarea cu stricteţe a legilor, regulamentelor şi procedurilor interne care blochează poliţia penitenciară. Birocraţia, lipsa de personal şi precaritatea dotărilor pot determina ca prima activitate dintr-o puşcărie şi anume „accesul angajaţilor în penitenciar” să dureze aproximativ 4 ore, activitate care în mod obişnuit durează aproximativ 45 de minute.

„Cetatea Copiilor” și „Sărbătoarea Rusaliilor”, la Feldioara

0

Evenimentele „Cetatea Copiilor” și „Sărbătoarea Rusaliilor”, care pun în valoare istoria și tradiţiile zonei, vor avea loc la Feldioara în perioada 1 – 4 iunie.
Copiii sunt invitaţi ȋn Cetatea Feldioara care devine pentru o zi „Cetatea Copiilor”, la o călătorie ȋn antichitate, pentru a descoperi, ȋn cadrul expoziţiilor și ȋn activităţile interactive pregătite special pentru ei, frȃnturi din vremuri ȋndepărtate. Incursiunea va fi posibilă datorită atelierelor susţinute de membrii Asociaţiei Terra Dacica Aeterna ȋn curtea Cetăţii, participanţii putȃnd modela ȋn lut diferite obiecte asemenea celor descoperite ȋn cercetările arheologice și aflate ȋn expoziţii, vor prelucra fibre textile precum strămoșii noștri, dar vor putea vedea și demonstraţii de lupte antice și vor experimenta tirul cu arcul. Atelierul din Capsula de Cultură va fi susţinut de Lucica Savu – arheolog, graţie parteneriatului ȋncheiat cu Muzeul Judeţean de Istorie. Toţi copiii curioși vor putea afla aici alte detalii interesante despre prezenţa dacilor și romanilor pe aceste meleaguri. Accesul este gratuit pentru copii, iar activităţile pregătite pentru ei se vor desfășura ȋn intervalul 10:00 – 17:00.
Sfȃrșitul săptămȃnii vă aduce ȋncă o invitaţie la Feldioara – Ediţia a XI-a a evenimentului „Sărbătoarea Rusaliilor” care va avea loc dumincă, 4 iunie.

Tradiţiile locului vor fi de această dată readuse la viaţa ȋn cadrul unui eveniment iniţiat ȋn urmă cu mai bine de 10 ani ca parte a Proiectului „Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în comuna Feldioara”, fiind susţinut și în prezent de Primăria Comunei Feldioara, de la bugetul local. Scopul evenimentului este de a ȋncuraja continuarea unei tradiţii frumoase – Bătutul armizinilor, o declaraţie de dragoste care constă ȋn „bătutul” ȋn pămȃntul din faţa casei fetei iubite a unei perechi de mesteceni tineri. Feciorii sunt cei care ȋndeplinesc acest frumos obicei, ȋn cete. Mai multe detalii despre „Bătutul armindenilor” care are loc la Feldioara ȋn fiecare an, ȋn duminica de Rusalii, pot fi aflate vizitȃnd expoziţia temporară din Cetatea Feldioara, pe toată durata lunii iunie.
Ora 11:00 – Centrul Comunei Feldioara: Parada carelor, Bătutul armindenilor – demonstraţie, Muzică de fanfară și Horă
Orele 15:00 – 18:00 – Curtea Căminului Cultural: Fanfara de Juniori Feldioara, Corul de copii al Bisericii Ortodoxe Feldioara, Clasa de dansuri populare a Secţiei Externe Feldioara – Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” Brașov, precum și un program deosebit susţinut de invitaţi – Georgiana Pătrinjel, Ansamblul folcloric Măgura din Codlea și, nu ȋn ultimul rȃnd, Traian și Valeria Ilea ȋntr-un recital extraordinar.

Generația Tech 2023, pentru un loc de muncă în IT, în Brașov

0

l Generația Tech III este gata să înceapă. Organizatorii doresc să asigure cel puțin 1.000 de burse în această ediție

Ediția 2023 a Generației Tech vine cu introducerea unor platforme noi și a unor elemente de inovație în experiența participanților pentru a valorifica atât beneficiile tehnologiei, cât și comunitatea care se extinde cu sprijinul partenerilor strategici

A treia ediție a Programului național Generația Tech, implementat în Zona Metropolitană Brașov, este gata să înceapă. Primarul Allen Coliban a participat luni la o masă rotundă cu unii dintre principalii reprezentanți ai mediului de afaceri brașovean care s-au alăturat Agenției Metropolitane Brașov și Primăriei Municipiului Brașov în acest parteneriat public-privat, pentru a trage concluziile celei de-a doua ediții.

Cu peste 1.800 de înscrişi în mai puţin de o lună în cea de a doua ediție, Programul Generaţia Tech a continuat, pe 7 specializări – Java, JavaScript, Web development începători, Web development avansați, Web design, Digital Marketing și Project Management – să susţină pregătirea tinerilor şi adulţilor din Zona Metropolitană Braşov pentru viitor, confirmând astfel ambiția Brașovului de a deveni pol național în domeniul IT.

Programul Generația Tech II a presupus 16 săptămâni de formare care, pe lângă parcursul din platformele Programului, au inclus întâlniri săptămânale cu mentori pe fiecare specializare în parte și alte 4 întâlniri de lucru online pe săptămână, în care participanții erau parte dintr-un proces dinamic de lucru online în care își puteau oferi suport reciproc, se puteau susține în rezolvarea sarcinilor primite sau puteau interacționa pentru rezolvarea unor provocări practice.

După finalizarea etapei de formare, participanții s-au putut implica în modulul de proiecte reale și angajabilitate implementat în perioada ianuarie – mai 2023, unde au avut șansa să învețe direct de la partenerii programului cum să își pregătească o candidatură de succes pentru noile cerințe din mediul privat, cum să abordeze interviurile tehnice, cum să își gestioneze emoțiile, ce ar trebui și ce nu ar trebui să facă în relație cu un angajator și cum își crește șansele pentru atingerea obiectivelor profesionale. Acest modul a numărat peste 30 ore de interacțiune directă cu partenerii programului, în workshop-uri live, sesiuni de mentorat sau sesiuni practice de lucru.

În paralel, participanții au dezvoltat proiecte reale precum Weather app și Currency converter dezvoltate de exploratorii în Java și JavaScript alături de mentorii BearingPoint sau BusSensus, aplicație de monitorizare a gradului de încărcare a transportului public din zona metropolitană Brașov, microproiect dezvoltat prin implicarea mentorilor din cadrul echipei Pentalog, a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov și a Digital Nation.

Cursanții – sau „exploratorii“, cum sunt denumiți în cadrul programului – au rezolvat 77.000 de sarcini, 819 misiuni tematice (proiecte, teste, quizz-uri), au avut 448 de întâlniri online cu mentorii, au participat la 5 competiţii tematice organizate şi 10 concursuri cu premii, 58 de evenimente de lucru (14 offline şi 44 online), iar cei mai implicaţi participanţi au beneficiat de 8 sesiuni de coaching de grup.

„Ne pregătim pentru a treia ediție Generația Tech, un program care este orientat pe dezvoltarea de competențe în domeniul digital, dar nu numai, competențe pe care tinerii, în primul rând, le pot dobândi în scopul angajabilității, în scopul de a-și găsi un loc de muncă într-un domeniu atât de căutat în zilele noastre. Este un program pe care municipiul Brașov îl susține, un proiect în parteneriat cu Agenția Metropolitană și cu Digital Nation, cu seria de cursuri pe care Digital Nation le organizează la nivel național, dar un program care depinde foarte mult de implicarea mediului de afaceri și mă bucur că forma aceasta este și o formă de activare comunitară în sprijinul mediului de afaceri brașovean. Anul trecut am avut aproape 1.500 de burse, în primul an aproape 500. Este o creștere impresionantă și o creștere care îmi dă speranță pentru o ediție de succes, a treia, în 2023. Vom avea burse pe care să le oferim, în fiecare an am avut burse oferite și sponsorizate de către bugetul local, dar cele mai multe au fost de fiecare dată sponsorizate de mediul de afaceri. Vom merge pe acest model și în anul acesta; lansarea programului se va produce în luna august, până atunci vom avea o decizie de Consiliu Local cu privire la alocarea de sume“, a declarat primarul Allen Coliban.

Înscrierile pentru cea de a 3-a ediție este estimată pentru luna iunie, iar programul efectiv va începe la final de august, după lansarea oficială a ediţiei, la Vibes Fest 2023, eveniment la care Agenţia Metropolitană Braşov invită întreaga comunitate și așteaptă peste 5000 de participanți.

Ediția 2023 a Generației Tech vine cu introducerea unor platforme noi, a unor elemente de inovație în experiența participanților, valorificând atât beneficiile tehnologiei, cât și comunitatea care se extinde cu sprijinul partenerilor strategici.

„Întâlnirea de astăzi (luni – n.r.) a fost despre a întări parteneriatul public privat în cadrul programului Generația Tech. Suntem deja la a treia ediție. În primele două ediții am avut peste 3.000 de înscriși și peste 1.400 de oameni pe care i-am format, în comunitatea brașoveană, în IT, în digital marketing, în management de proiect. Vorbim despre 16 săptămâni în care tineri și adulți din zona metropolitană Brașov se pot forma în aceste abilități practice, după care se pot antrena împreună cu partenerii programului pentru a avea acces la oportunități de genul: o carieră în freelance, locuri de muncă mult mai bine plătite sau, de ce nu, o dezvoltare personală care le va transforma cu siguranță viața. Estimăm lansarea înscrierilor pentru cea de-a III a ediție în luna iunie – iulie, iar începerea efectivă va fi în 24 august, sperăm noi, în cadrul Vibes Fest, un eveniment care va reuni în Piața Sfatului peste 5.000 de oameni din comunitatea noastră. Suntem în procesul acesta de strângere a fondurilor pentru a susține 1.000 de oameni în cea de-a treia a ediție a programului“, a declarat Medeea Katerina Petrovan, managerul programului Generația Tech.

Programul „Generația Tech“ este un program național de dezvoltare a competențelor digitale și IT, lansat în 2018 la nivel național și anul trecut și la Brașov, adresat atât absolvenților de liceu care sunt în căutarea unui loc de muncă și au nevoie de pregătire într-un domeniu de viitor, cât și tinerilor adulți interesați de o supraspecializare sau de o reconversie profesională. Unul dintre marile avantaje ale programului este aspectul practic – competențele se obțin prin practică, de la oameni care lucrează în domeniu și alături de firme care au nevoie de aceste competențe. În plus, cursanții, denumiți „exploratori“, rămân mereu conectați la comunitate și au astfel șansa de a-și împlini proiectele și de a progresa continuu. În luna iunie a anului 2021, Digital Nation, Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiului Brașov au lansat prima ediție a Generației Tech adresată brașovenilor. Programul a fost un succes, cu cele mai bune rezultate la Brașov, comparativ cu celelalte regiuni în care a mai fost implementat.

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.