10 C
Braşov
Acasă Blog

După Ministerul Afacerilor Interne, Universitatea Transilvania dorește să obțină Cetatea: Cetatea brașovenilor trebuie redată brașovenilor

0


Update:,,Guvernul va retrage de pe ordinea de zi a ședinței punctul legat de memorandumul privind încredințarea Cetățuii Brașov unuia dintre ministere și va exista o consultare atât cu Primăria Brașov cât și cu Consilul Județean pe acest subiect,, afirmația aparține președintelui Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea și a fost făcută într-o conferință de presă

Primăria Brașov consideră că plasarea pe ordinea de zi a ședinței Guvernului a unui punct pentru a încredința cetatea către Ministerul de Interne sau Educației este absurdă și chiar ticăloasă. Ei susțin că Cetatea Brașovului aparține orașului Brașov și că este absurd ca Ministerul de Interne să aibă de-a face cu Cetatea Brașovului. Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, îi îndeamnă pe brașoveni să semneze petiția inițiată de primarul Allen Coliban pentru protejarea Cetății bit.ly/cetateabrasovului.
Nu doar Ministerul Afacerilor Interne dorește să obțină Cetatea Brașovului și să o transforme într-un centru de pregătire. Există și alți doritori pentru monumentul din vârful dealului Blumăna, printre care și Universitatea Transilvania, prin vocea rectorului Abrudan, care dorește să folosească Cetatea pentru a amenaja spații didactice de care Universitatea are nevoie.
I-am reaminti domnului rector ușurința cu care a cedat spațiul fostei Facultați de Mecanică din vecinătatea Teatrului Dramatic, nu cu foarte mulți ani în urmă, din interese doar de domnia sa știute, deși probabil putea negocia o chirie rezonabilă cu foștii proprietari. Facultatea a fost silită să-și mute tot calabalâcul pe Colină, înghesuindu-se în condiții total improprii. Atunci lipsa spațiilor nu a contat.
Solicitarea Universității către Guvern este extrem de argumentată. Sunt invocate centrele culturale pe care le are Universitatea, disponibilitățile bănești ale instituției, ba chiar și modul în care și-a renovat clădirile de patrimoniu. Culmea este că în nota de fundamentare înaintată Ministerului Educației, aprobată de consiliul de administrație al Universității, se susține faptul că în acest mod ,,Universitatea poate reda orașului și turiștilor care îl vizitează un spațiu modern de dialog și inovare culturală, un spațiu prin care să se promoveze valorile locale și naționale, un spațiu pentru tineri și animat de creativitatea lor.”
Cum vor putea beneficia turiștii de acele spații, didactice domnul rector nu spune. Probabil participând la cursuri sau seminarii sau privind prin geamuri în timp ce se vor plimba prin curte când locația este deschisă.
Senatorul USR Irineu Darău a replicat dur că Bode nu poate fi lăsat să ia Cetatea și să o transforme într-un centru de pregătire pentru polițiști și că nu astfel se gestionează un monument istoric, iar rectorului Abrudan i-a transmis că ,,ar face bine să se ocupe de performanțele propriei Universități și să contribuie la ridicarea Brașovului la rangul de adevărat centru universitar, să nu mai facă scut în CNR pentru tot felul de interese nelegitime, să nu mai favorizeze plagiatele și plagiatorii, să nu mai susțină distrugerea CNATDCU sau mandatele nelimitate la rectori. Cetățuia nu are rolul de a „permite rezolvarea unor probleme stringente legate de spațiile Universității Transilvania.”
,,Cetatea Brașovului ar trebui să fie administrată de municipalitate, adică de comunitatea locală. Cetățuia este a brașovenilor. Un asemenea simbol local trebuie pus în valoare pentru a deveni mândria Brașovului: un obiectiv central pentru toți brașovenii și pentru toți oaspeții – atât turistic, cât și istoric și cultural. Orice altă destinație și orice altă utilizare a ei ar fi o nedreptate și o rușine. Nu ne putem permite un astfel de destin nedemn pentru un asemenea monument istoric”, a adăugat senatorul citat.

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Trecerea Spitalului Stejeriș de la Casa de pensii la Consiliul Județean pe agenda Guvernului

0

Potrivit newsbv.ro, unul dintre proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României de astăzi, 22 martie, este de interes pentru județul Brașov. Conform memorandumului care urmează să fie aprobat, domnul Daniel BACIU, Președintele Casei Naţionale de Pensii Publice, va fi împuternicit să demareze măsurile legale necesare pentru înscrierea unor imobile din municipiul Braşov, judeţul Braşov, aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, în domeniul public al Consiliului Judeţean Braşov. Aceste imobile includ clădirea Spitalului de la Stejeriș, care funcționează într-o clădire deținută de Casa Națională de Pensii. Nu se știe încă dacă problema transferului clădirii fostului Spital de Oncologie de pe strada Brîncoveanu, ai cărei 3.700 de metri pătrați, nefolosiți de atâția ani, ar fi mai mult decât utili sistemului sanitar brașovean, va fi inclusă pe agenda guvernului.

Primăria Făgăraș este bună de plată. Ea a pierdut procesul cu ISO Mediu Brașov

0

Conform Monitorul de Făgăraș, primarul din Făgăraș Gheorghe Sucaciu a dat în judecată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, ISO Mediu Brașov, dar după doi ani de ședințe de judecată și plata onorariilor avocațiale, cazul a fost pierdut. Primarul va scoate 17.850 de lei din bugetul local, care reprezintă banii locuitorilor din Făgăraș, pentru a plăti cheltuielile de judecată impuse de judecători în dosarul nr. 19147/197/2021. Aceasta se adaugă la taxele plătite avocaților numiți să apere Făgărașul în acest caz. Primarul a contestat în instanță decizia ADI ISO Mediu Brașov de a închide filiala Făgăraș a Asociației pe care a înființat-o în 2018, când era și președintele asociației. A angajat la filială apropiați de-ai săi și le plătea peste 16.000 de lei net pe lună.
Apel respins de instanța de judecată
În septembrie 2022, Tribunalul Brașov a respins cererea din partea Făgărașului, prin primar, de a da în judecată Asociația ISO Mediu Brașov, dar Primăria Făgăraș a depus un apel de către Primăria Făgăraș. La 17 martie 2023, instanța a considerat apelul ca nefondat. Solutia pe scurt: ,,Respinge cererea de apel formulat de apelanta – reclamantă Municipiul Făgăraş, în contradictoriu cu intimata-pârâtă Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,ISO Mediu“ Brașov în domeniul salubrizării localităților din județul Brașov, ca neîntemeiată. Obligă apelanta-reclamantă la plata către intimat-pârâtă a sumei în cuantum de 5950 lei reprezentând cheltuieli de judecată în apel, constând în onorariu avocat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 17.03.2023. Document: Hotarâre 293/2023 17.03.2023“
Cerere de chemare în judecată respinsă

Reamintim că primarul a cerut consilierilor locali printr-un proiect de hotărâre să aprobe angajarea unui avocat (Burcuţa Paraschiva), cu un onorariu de 3000 de lei pentru a continua procesul cu ADI ISO Mediu la Tribunalul Brașov, după ce instanța respinse cererea inițială. Solutia pe scurt: ,,Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtă, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Mnicipiul Făgăraş, reprezentat legal prin primar în contradictoriu cu pârâta Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ,,ISo Mediu“ în domeniul salubrizării localităţilor din judeţul Braşov, reprezentată legal prin preşedinte Butnariu Liviu-Călin, ca neîntemeiată. Obligă reclamantul să plătească pârâtei suma de 11.900 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cerere care se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 06.07.2022. Document: Hotarâre 5732/2022 06.07“. Nu mai este președinte la ADI ,,ISO Mediu“ din 2021 De când membrii Asociaţiei Intercomunitare ,,ISO Mediu“ Brașov, întruniţi în adunarea generală la 20 aprilie 2021 în sala de spectacole a Casei de cultură Făgăraş, au votat o nouă conducere a asociaţiei, respectiv preşedintele şi componenţa consiliului director, primarul de la Făgăraș recurge la acțiuni care să afecteze activitatea asociației. Acest proces este unul dintre exemple, dar și refuzul de a se amenaja la Făgăraș un centru de selectare a deșeurilor în cadrul SMID. Primarul Făgărașului nu a mai primit un nou mandat la cârma acestei asociații, iar în urma votului a fost ales în funcţia de preşedinte Butnariu Liviu Călin, primarul Râşnovului, cu 32 de voturi, primarul Făgărașului fiind dorit doar de 18 votanți.

Olimpia CSU Brașov – Rapid București, în sferturile de finală a Campionatului Național de Baschet Feminin

0

Olimpia CSU Brașov va juca în prima rundă a play-off-ului Ligii Naționale de Baschet Feminin împotriva Rapid București. Prima partidă din seria celor mai bune trei meciuri va avea loc astăzi la Sala Sporturilor D. Colibași, începând cu ora 17.00.

Brașovencele au reușit să se claseze pe locul patru în sezonul regulat, chiar înaintea echipei din București, ceea ce le oferă avantajul terenului propriu în această fază a competiției.

Prestația jucătoarelor de la Olimpia a mulțumit antrenorul Dan Calancea, în ciuda problemelor pe care le-au întâmpinat pe parcursul sezonului.

„A fost un sezon extrem de dificil, plin de probleme. Trei jucătoare și-au părăsit echipa noastră, așa că apreciez cu atât mai mult efortul și angajamentul acestor minunate jucătoare”, a declarat Dan Calancea.

În celelalte meciuri din sferturile de finală ale campionatului se vor întâlni CSU Constanța împotriva KSE Tg. Secuiesc, Sepsi SIC Sf. Gheorghe împotriva Universității Cluj-Napoca, respectiv FCC Baschet Arad.

Adrian Veștea nu a confirmat oficial zborurile Dan Air

0

O surpriză a fost cauzată administrației județene de către o compania Dan Air care a anunțat deja că va opera curse de pe Aeroportul Internațional Brașov către mai multe destinații europene, inclusiv Bruxelles, Barcelona și Londra amănunte . Cu toate acestea, într-un interviu acordat ieri Pulsul Zilei cu Florin Pop, la Radio România Brașov FM, președintele CJ Brașov, aici.. „Intenția lor m-a luat prin surprindere, fără a avea o discuție și fără a face o conferință de presă împreună cu directorul Regiei Aeroportul Brașov, deoarece toate aceste lucruri trebuie prezentate în comun”, a declarat el. Veștea a mai spus că destinațiile cu plecare de pe Aeroportul Brașov vor fi stabilite în funcție de cereri și bilete vândute, astfel încât companiile aeriene să poată face profit. Până în prezent, singurele destinații confirmate sunt cele către Turcia și Grecia.

Un săcelean beat și-a lovit calul cu toporul. Acum este cercetat de Poliția Animalelor

0

Un bărbat din municipiul Săcele, Brașov, a fost implicat într-un incident violent în urma căruia un cal a fost grav rănit. Potrivit informațiilor, în timp ce era băut, individul s-a certat cu membrii familiei sale și a recurs la violență împotriva animalului nevinovat, lovit cu toporul în gât. Poliția a fost alertată în legătură cu această situație și a trimis o echipă de cercetare la locul indicat. Proprietarul calului, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit în stare de ebrietate și a fost identificat ca fiind agresorul.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Brașov, subcomisarul Florentina Manolache, calul prezenta o plagă profundă la nivelul gâtului, confirmată de examinarea clinică efectuată de un medic veterinar. În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că agresiunea asupra animalului a fost cauzată de neînțelegerile pe care bărbatul le-a avut cu familia, sub influența consumului de alcool.
În prezent, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor continuă cercetările în acest caz, urmând ca procurorul de pe lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov să coordoneze soluția legală la finalizarea acestora.

Mai multe burse în străinătate pentru masterat, doctorat, postdoctorale și de cercetare. Concurs pentru studenții români

0

Studenții români pot obține burse în străinătate pentru studii universitare de masterat, doctorat, postdoctorale și de cercetare printr-un concurs organizat de Ministerul Educației.

Ministerul Educaţiei, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii, organizează concurs în vederea acordării burselor în străinătate pentru studii universitare de masterat, de doctorat, dar şi pentru stagii postdoctorale şi de cercetare.
La concursul naţional pot participa cetăţenii români, cu domiciliul stabil în România, din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat şi particular acreditate, din Academia Română şi din institutele de cercetare din subordinea sau din structura acestora, care se încadrează în una din următoarele categorii:
• studenţi în ultimul an la studii universitare de licenţă,
• studenţi la studii universitare de masterat,
• studenţi – doctoranzi,
• cadre didactice titulare din instituţiile de învăţământ superior de stat şi particular acreditate,
• cercetători.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, vor fi acordate mai multe burse, durata cumulată fiind:
• 340 de luni pentru stagii de studii universitare de masterat şi de doctorat;
• 200 de luni pentru stagii postdoctorale şi de cercetare.
„Concursul naţional pentru acordarea acestor burse se desfăşoară conform Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului naţional de acordare a burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat şi de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare, aprobat prin ordinul nr. 3.790/2023”, afirmă sursa citată.
Înscrierea la concursul naţional se face prin depunerea unui dosar de candidatură la Registratura Agenţiei de Credite şi Burse de Studii, prin transmiterea acestuia prin poştă, curier sau online, la adresa dosare.candidatura@roburse.ro, până la 2 mai 2023.

Brașov: Un pensionar din Noua și-a aruncat canapeaua pe geam

0

Un pensionar din cartierul Noua din Brașov și-a aruncat canapeaua pe geamul balconului de la etajul 2, informează newsbv.ro.
Locuitorii din zonă au sunat la poliție. Oamenii legii au trimis un echipaj de la Secția 4 și un echipaj de la Poliția Locală pentru restabilirea ordinii.

Condiții mai bune pentru persoanele cu dizabilități de la Centrul de zi „Casa Soarelui” Brașov

0

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov va implementa proiectul privind modernizarea și dotarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Casa Soarelui” Brașov.
Proiectul a fost propus spre finanțare în urma selecției publice de proiecte necompetitive din cadrul Componentei C13 – Reforme sociale a Planului Național de Redresare și Reziliență al României.
În perioada următoare va avea loc semnarea contractului de finanţare, autoritatea finanțatoare fiind Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.
Bugetul proiectului este de 1.107.608 lei.
Obiectivele propuse în cadrul proiectului sunt modernizarea și dotarea Centrului de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități „Casa Soarelui” Brașov – care face parte din Complexul de Servicii Cristian, în scopul creșterii calității vieții adulţilor instituționalizaţi în locuințele protejate aflate în subordinea DGASPC Brașov și în ideea prevenirii situaţiei în care persoane cu dizabilități din comunităţile județului Brașov ajung să fie preluate în sistemul public de asistenţă socială.
Astfel, proiectul urmăreşte şi dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru o viață independentă și integrarea în comunitate a adulţilor cu dizabilităţi.
Beneficiarii Centrului de zi „Casa Soarelui” sunt atât persoane adulte cu dizabilități din comunitate, cât și persoane adulte cu dizabilități asistate în instituții de tip rezidențial, respectiv în locuințele protejate aflate în subordinea DGASPC Brașov.
Durata de implementare a proiectului este de 24 luni, fără a depăși data de 31.12.2024.
În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări de izolare a acoperișului, finisaje interioare, reparații la instalaţiile electrice şi de alimentare cu agent termic, înlocuirea caloriferelor și montarea de panouri voltaice cu rețea, precum şi accesibilizarea spațiilor pentru persoanele adulte cu dizabilități: baie adaptată, mână curentă, marcaj tactil pentru nevăzători, sirenă.
Totodată, sala de kinetoterapie va fi dotată cu echipamente de specialitate şi vor fi achiziţionate un autoturism pentru transportul beneficiarilor, echipamente de birotică, aparatură tehnologică-electrocasnică, dotări specifice (echipamente) pentru activități, mobilier și cazarmament.
„Acest proiect pe care îl va implementa DGASPC Braşov a fost în prealabil aprobat în plenul Consiliului Judeţean. Vorbim despre cel de-al doilea proiect destinat domeniului asistenţei sociale accesat la nivelul judeţului Braşov şi având finanţarea asigurată prin PNRR, după cel privind reabilitarea energetică a internatului din Codlea, al cărui contract de finanţare este în valoare de 8.492.947,24 lei. Ne-am propus să facem investiţiile necesare în toate imobilele care aparţin DGASPC Braşov, astfel încât să asigurăm beneficiarilor condiţii civilizate de trai şi servicii de asistență socială de cea mai bună calitate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Marian Ivan, dezamăgit de faptul că FC Brașov joacă în play-out: „E mult prea puțin“. Fostul atacant vrea modelul Farul și la Brașov

0

Fostul mare atacant al Brașovului, Marian Ivan (53 de ani), este dezamăgit de parcursul lui FC Brașov din acest sezon al Ligii a 2-a, unul în care echipa lui Dan Alexa nu a reușit să prindă play-off-ul. „Eu sunt aproape de echipa mea de suflet, din păcate FC Brașov nu s-a calificat în play-off. Brașovul merită echipă în Liga 1, nu în play-out-ul Ligii a 2-a. E mult prea puțin“, a spus Marian Ivan la emisiunea „Stop Pe Piept”, realizată de jurnalistul Horațiu Ciornei.

Vrea modelul Farul și la Brașov

Marian Ivan vede ca o soluție la Brașov modelul Farul după fuziunea dintre Viitorul și Farul. „Brașovul trebuie să ajungă cât mai rapid în Liga 1, dar pentru asta trebuie să fim uniți. Avem FC Brașov în Liga 2, SR Brașov în Liga a 3-a. La Constanța s-au unit forțele și acesta este modelul de urmat și la Brașov și asta cât mai rapid. E momentul să ne dăm mâna și să susținem o echipă care să ajungă rapid în Liga 1. Asta îmi doresc eu“, a mai spus Marian Ivan, care de ani buni este observator LPF la meciurile din SuperLigă.

„Brașovul e ocolit de CNI“

Marin Ivan spune că la Brașov sunt mulți copii talentați, însă infrastructura sportivă este marea problemă a orașului. „La Brașov avem toate ingredientele pentru a face performanță. Avem copii foarte talentați, însă, din păcate, suferim crunt la infrastructură. Nu avem un stadion nou, nu avem baze de antrenament. Ionuț Pîrvu, fostul meu coleg de la FC Brașov, e antrenor la SR Brașov și se confruntă cu aceleași probleme pentru pregătirea echipei. Autoritățile locale sunt responsabile pentru insfrastructura sportivă a orașului. Eu, mereu, am tras un semnal de alarmă pe această temă. CNI construiește stadioane la Constanța, la Pitești… Văd că Brașovul e ocolit. Din nou. Stadionul Municipal a fost demolat, acolo se face o sală Polivalentă. Foarte bine, dar este loc și de un stadion modern de fotbal, dar și de o bază de antrenament. Eu vă garantez că Brașovul va scoate fotbaliști. Urmează un an electoral și poate, poate…“, a mai spus fostul internațional.

Prețurile RCA vor fi plafonate pentru șase luni

0

Prețurile maxime la RCA vor fi stabilite de fiecare asigurător la nivelul propriilor tarife de primă practicate la data de 1 martie 2022, iar în situația în care aceste tarife sunt mai mari decât cele practicate la data de 1 martie 2023, asigurătorii RCA vor aplica cel mai mic tarif de primă dintre cele două, se arată în proiectul de HG trimis la Guvern și obținut de HotNews.ro.

Proiectul obținut de HotNews.ro arată că și comisioanele de distribuție aferente contractelor RCA se limitează la maximum 8% din prima brută încasată pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

O altă prevedere vizează acoperirea costurilor de înlocuire temporară a vehiculului avariat.

Iată proiectul de HG privind prețurile maxime la RCA în următoarele 6 luni:
Art. 1.

(1) Prezenta hotărâre stabilește tarifele de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule și de tramvaie, denumită în continuare asigurare RCA, ce urmează a fi aplicate de către societățile de asigurare care practică asigurarea RCA, denumite în continuare asigurători RCA, în condițiile art. 4 alin. (3) din Legea concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Tarifele de primă maxime prevăzute la alin. (1) se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022 și sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2), în situația în care tarifele de primă practicate de către asigurătorii RCA la data de 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele practicate la data de 1 martie 2023, asigurătorii RCA aplică cel mai mic tarif de primă dintre cele două.
(4) Asigurătorii RCA aplică tarifele de primă maxime prevăzute la alin. (2) sau (3) începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
(5) Tarifele de primă maxime se aplică în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
(6) Comisioanele de distribuție aferente contractelor RCA se limitează la maximum 8% din prima brută încasată pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
(7) Supravegherea practicării tarifelor de primă maxime de către asigurătorii RCA stabilite conform prevederilor prezentei hotărâri se exercită de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, denumită în continuare A.S.F.
Art. 2. – Tarifele de primă maxime se stabilesc pentru clasa de bonus/malus B0; în funcție de istoricul de daună al asiguratului, asigurătorii RCA aplică clasa de bonus/malus în care se încadrează acesta, conform prevederilor legale.

Mai mult puteți citi pe HotNews.ro.

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.