20.3 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

„Ziua Pietrei”, sâmbătă și duminică. Un eveniment pentru iubitorii de artă și de natură!

0

În zilele de sâmbătă – duminică, 20-21 august 2022, Asociaţia Carpaterra împreună cu partenerii săi organizează „Ziua Pietrei”, eveniment ajuns la cea de-a cincea ediţie, care are ca scop promovarea comunității Racoș și a Complexului Geologic Racoș. Festivalul „Ziua Pietrei” a devenit o tradiție în zona Racoșului.
Abordarea inedită, care combină vulcanismul zonei cu activitățile culturale şi modul de viață al racoșenilor, l-au transformat într-un festival frumos şi special, atractiv şi inediat, care consolidează poziţia Racoșului între destinaţiile turistice importante din judeţul Braşov.
„Ziua Pietrei” a crescut de la o ediție la alta, aducând cu fiecare ediţie noi experiențe culturale în premieră.
De această dată vor fi două zile de weekend pline cu evenimente remarcabile, dintre care amintim excursia în premieră la Geositul Mateias „La vulpi”, concertul Filarmonicii Braşov din Vulcanul Stins şi expoziția „Poveştile Pământului” din Castelul Sükösd-Bethlen.
Evenimentul este realizat de către Asociația Carpaterra prin proiectul „Vulcanul Racoșului – resursă de dezvoltare culturală”, cofinanţat de către Consiliul Județean Brașov.

Brașov: Condamnați la ani grei de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc și ucidere din culpă

0

La data de 11 august 2022, Curtea de Apel Brașov a admis apelul formulat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împotriva sentinței penale pronunțate de Tribunalul Brașov și a dispus condamnarea la pedepsele de 10 ani de închisoare, respectiv 2 ani de închisoare, a două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, ucidere din culpă și efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În fapt, la data de 19 septembrie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pentru 24 de ore a două persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, ucidere din culpă și efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, reținându-se faptul că persoanele au comercializat droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori din municipiul Braşov.

La data de 17 februarie 2021, un tânăr, în vârstă de 21 ani, din municipiul Brașov, ar fi fost transportat, în stare gravă, la o unitate medicală, în cele din urmă, survenind decesul acestuia.

Din cercetările efectuate în cauză de către polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, a rezultat faptul că tânărul, în vârstă de 21 ani, decedat, era consumator de noi substanțe cu efecte psihoactive, iar în cursul dimineții de 17 februarie 2021, ar fi consumat astfel de substanțe, pe care le achiziționase de la una dintre cele două persoane.

În urma efectuării autopsiei a rezultat faptul că între decesul tânărului și consumul de substanțe psihoactive ar fi existat o legătură directă de cauzalitate.

La data de 19 septembrie 2021, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au efectuat două acțiuni de prindere în flagrant delict a celor două persoane, acestea fiind depistate în timp ce dețineau asupra lor substanțe psihoactive, pe care intenționau să le comercializeze.

La data de 20 septembrie 2021, Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă a celor două persoane, pentru 30 de zile.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, Direcției Generale Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale și cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Literele de pe Tâmpa, iluminate în culorile drapelului magiar, sâmbătă, de ziua Ungariei

0

Sâmbătă seara, literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în culorile roșu, alb, verde, specifice drapelului național maghiar, pentru a marca Ziua Națională a Ungariei. Se subliniază astfel importanța comunității maghiare în dezvoltarea orașului nostru, care de-a lungul istoriei a fost nu numai un important centru economic și cultural, ci și un exemplu de bună înțelegere între cele trei etnii care locuiau în spațiul actualului oraș, în afara zidurilor „Cetăţii” (Kronstadt, Brassó): românii din „Şchei” (Obere Vorstadt, Belgerei, Bolgárszeg), maghiarii din „Blumăna” (Blumenau, Bolonya) și sașii din „Orașul Vechi” (Altstadt, Óbrassó).
În urma deciziei Parlamentului de la Budapesta, din 1991, Republica Ungaria are trei sărbători naționale. Ziua Națională este sărbătorită pe 20 august, fiind sărbătorită și de etnicii maghiari din Transilvania și Banat.
Potrivit datelor recensământului din 2011, în Brașov locuiesc în jur de 23.000 de maghiari, adică aproximativ jumătate din numărul total al maghiarilor din Județul Brașov.
Din motive tehnice, nu este vorba de o redare fidelă a drapelului, ci de o preluare verticală a culorilor, conform normelor oficiale referitoare la drapelul Ungariei.

Primarul i-a trezit pe consilierii locali degeaba azi dimineață, pentru ședință de urgență : angajații primăriei s-au mișcat cam greu! Alte 469 de primării s-au mișcat mai bine !

0

Azi dimineață la ora 8, primarul Allen Coliban a convocat o ședință de urgență a Consiliului Local, pentru a cere aprobare ca Municipalitatea să se înscrie în Programului Iluminat Public, care începea astăzi…la ora 10 ! Prin acest program, Brașovul putea să primească 6 milioane de lei, fonduri nerambursabile pentru înlocuirea elementelor de iluminat public din Brașov cu aparatură LED. Consilierii Locali au aprobat demersul, dar…angajații primăriei nu au reușit să încarce aplicația la timp. Fondurile puse la dispoziție pentru primării s-au terminat la ora 10.07, mult prea repede pentru serviciile din primăria Brașov…
”Municipalitatea a depus astăzi proiectul aprobat de Consiliul Local. Linia de finanțare a fost deschisă la ora 10.00, iar la ora 10.07, când a fost încheiată aplicația municipiului, fondurile erau deja epuizate ”, au transmis reprezentanții primăriei . Adică…adio fonduri !
Ce a pierdut Brașovul cu această ocazie ? 6 milioane de lei ( nerambursabili) care erau destinați unui ”program care vizează înlocuirea a aproximativ 8.500 de corpuri de iluminat, cu o valoare totală estimată la 25.7 milioane lei (inclusiv TVA). Programul este împărțit în trei faze. Pentru prima fază, sunt vizate aproximativ 2.200 – 2300 de corpuri de iluminat, valoarea estimată fiind de 6,6 milioane lei. Valoarea include achiziția și montarea corpurilor de iluminat cu tehnologie LED, a consolelor, conductorilor pentru conexiuni, accesoriilor, punctelor de aprindere și sistemelor de telegestiune zonale, care vor completa sistemul de telegestiune existent”, conform comunicatului transmis de primărie. Obiectivele acestei acțiuni :”reducerea consumului anual de energie în iluminat public; îmbunătățirea calității iluminatului stradal prin aducerea sistemului la nivelul prevederilor standardelor și normativelor în vigoare; diminuarea costurilor municipalității legate de energie electrică și întreținerea aferentă a serviciului de iluminat public”.
În procedură de achiziție se află și proiectul de extindere a iluminatului public pe străzile noi din Bartolomeu Nord și Stupini, o investiție de aproape 15 milioane de lei fără TVA, de la bugetul local, și care înseamnă extinderea rețelei de iluminat public pe 38 de străzi sau tronsoane de străzi noi, majoritatea din cartierele Bartolomeu Nord și Stupini, la care se adaugă instalarea sistemului de iluminat pe str. Carpaților și Zizinului (tronsonul între Gemenii și pasaj) și pe celălalt trotuar, precum și modernizarea iluminatului pe str. Berzei și Sitarului, inclusiv coborârea în subteran a rețelei electrice, și iluminatul perimetral al cimitirului Șprenghi. În total, această investiție presupune instalarea a aproximativ 22 de kilometri de rețea, 871 de stâlpi noi, 917 corpuri de iluminat tip LED și 917 module de telegestiune. La acestea se adaugă iluminatul suplimentar al trecerilor de pietoni.
Lucrările se vor executa pe următoarele străzi: str. Candid Muslea, str. Valeriu Braniște, str. Constantin Lecca, str. Iulius Romer, str. Brădetului, str. Căliman, str. Coștila, Aleea Cioplea, str. Defileului, str. Cercelușului, str. Garofiței, aleea Cornișei, Cimitir Sprenghi – iluminat perimetral de siguranță, str. Capra Neagră, str. Cavalului 2D1-2 D10, str. Pârâul Rece, str. Dascălul Costea, str. Parcul Verde, str. Lânii zona Ocolitoare – pârâul Ghimbășel (tronson principal și tronson secundar), Drumul de SE – (Pasaj CFR – Ocolitoare), str. Zizinului tronson Gemenii – pasaj rutier (1 latură), str. Lemnarilor, str. Nicovalei 33, str. Carpaților – Urban Plaza, str. Molidului nr.43A (parcare imobile bloc A, bloc B, bloc C), str. Camil Petrescu – etapa a II-a, str. de legătură între str. Turnului și str. Camil Petrescu, str. Tismana, str. Plugarilor 3A, str. Plugarilor, str. Surlașului, str. Nicovalei 42-92, str. Carpaților, str. Colonia Metrom, str. Lotusului, str. Salciei, str. Sitarului, str. Nicolae Orghidan, str. Fluierașului, str. Morarului, str. Berzei.
Se află în pregătirea procedurii de achiziție și un proiect de înlocuire a peste 300 corpuri de iluminat în cartierul Stupini (străzile Albinelor, Fagurului, Fântânii, Morilor, Nicovalei, Oițelor, Pășunii, Surlașului, Târgului), cu o valoare totală de aproximativ 1 milion de lei, dintre care 90% sunt fonduri nerambursabile.

Asta doar dacă funcționarii din primărie se vor mișca așa cum trebuie, pentru că fondurile nerambursabile nu vin din cer…

Șansa următoare va fi curând :

”Imediat după deschiderea înscrierilor în aplicația informatică dedicată Programului Iluminat Public 2022, fondurile alocate au fost solicitate integral de un număr de 469 de UAT-uri. Acest lucru ne demonstrează că există un interes deosebit la nivel național pentru accesarea proiectelor care vizează eficientizarea consumului de energie. În acest sens, voi face toate demersurile necesare, astfel încât la rectificarea bugetară din perioada imediat următoare, bugetul programului să fie suplimentat cu încă 500 de milioane de lei, pentru organizarea unei noi sesiuni la sfârșitul lunii septembrie.” a transmis preşedintele AFM, Laurențiu-Adrian NECULAESCU.

56 de accidente cu bicicliști și trotinetiști în județul Brașov, de la începutul anului! Două decese și 57 de răniți!

0

În perioada 01 ianuarie – 14 august 2022, la nivelul județului Brașov au fost înregistrate 56 accidente rutiere, în care au fost implicați conducători de trotinete electrice și biciclete, dintre acestea 11 accidente rutiere grave, soldate cu 2 persoane decedate și 9 persoane rănite grav și 45 de accidente ușoare, soldate cu 48 persoane de persoane rănite ușor. Dintre cele 56 de accidente rutiere în care au fost implicați conducători de trotinete electrice și biciclete, 21 de accidente rutiere au fost înregistrate pe raza municipiului Brașov, 4 dintre acestea fiind accidente rutiere grave, soldate cu 1 persoană decedată și 3 persoane rănite grav.

Abaterile săvârșite de către conducători de biciclete sau trotinete electrice reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrată la nivelul județului Brașov.

Polițiștii brașoveni atrag atenția asupra necesității respectării normelor legale în vigoare, în vederea prevenirii victimizării din accidente rutiere:

”În conformitate cu prevederile articolului 161, alin. (1) din Anexa la H.G. nr. 1.391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în vederea informării cu privire la prevederile legale ce trebuie respectate, de către conducătorii de biciclete sau trotinete electrice, după caz:
(1) Se interzice conducătorului de bicicletă sau trotinetă electrică, după caz:
a) să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificaţia «Accesul interzis bicicletelor»;
b) să înveţe să conducă biciclete sau trotinete electrice, după caz, pe drumurile intens circulate;
c) să circule pe trotuare, cu excepţia cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete;
d) să circule în paralel, cu excepţia situaţiilor când participă la competiţii sportive organizate;
e) să circule în timp ce se află sub influenţa alcoolului ori a substanţelor psihoactive;
f) să se ţină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt vehicul sau împins ori tras de o persoană aflată într-un vehicul;
g) să circule pe partea carosabilă în aceeaşi direcţie de mers, dacă există acostament practicabil;
h) să transporte sau să tragă orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic;
i) să circule pe aleile din parcuri sau din grădini publice, cu excepţia cazurilor când nu stânjenesc circulaţia pietonilor;
j) să circule fără îndeplinirea obligaţiilor prevăzute la art. 14 şi 15;
k) să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă;
l) să circule cu deficienţe tehnice la sistemele de frânare sau cu un vehicul care nu este prevăzut cu avertizor sonor;
m) să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă sau trotinetă electrică, după caz;
n) să circule pe alte benzi decât cea de lângă bordură sau acostament, cu excepţia cazurilor în care conducătorii de bicicletă, înainte de intersecţie, trebuie să se încadreze regulamentar în funcţie de direcţia de deplasare;
o) să circule în interiorul localităţilor în care nu funcţionează iluminatul public, precum şi în afara localităţilor fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă;
p) să conducă vehiculul fără a menţine contactul roţilor cu solul;
q) să circule fără a ţine cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale, în cazul conducătorului de bicicletă, respectiv fără a ţine ambele mâini pe ghidon, în cazul conducătorului de trotinetă electrică.
(2) Se interzice conducătorului de bicicletă să transporte o altă persoană, cu excepţia copilului în vârstă de până la 7 ani, care poate fi transportat pe bicicletă, de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.
(3) Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorul de bicicletă sau de trotinetă electrică, după caz, este obligat să aibă asupra sa actul de identitate.”

În vederea prevenirii cauzelor generatoare de evenimente rutiere în care sunt implicați participanții la trafic, care se deplasează pe două roți, polițiștii brașoveni transmit:

”În ceea ce privește circulația pe drumurile publice a bicicliștilor, aceștia trebuie să poarte casca de protecție și vesta reflectorizantă, pentru a se proteja și pentru a crește vizibilitatea în deplasările pe drumul public, traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni se realizează deplasându-se pe lângă bicicletă, după ce, a fost realizată o asigurare temeinică asupra faptului că intenția de deplasare a fost observată de către conducătorii de autovehicule și că aceștia pot opri în condiții de siguranță.
Reamintim obligațiile legale pentru bicicliști, referitoare la limita legală pentru bicicliști, respectiv vârsta de 14 ani, pentru deplasarea pe drumurile publice.
Celor care învață mersul pe bicicletă, în special copii, le recomandăm să utilizeze exclusiv trasee special amenajate sau în afara drumului public. Copiii cu vârste mici să fie sub atenta supraveghere a părinților, pentru a fi instruiți și a se obișnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.
Asigurați-vă că nu vă aflați în postura de a crea surprize în trafic, respectiv orice manevră sau schimbare a direcției de deplasare să fie realizată doar după o asigurare temeinică.

Utilizatorilor de trotinete electrice li se recomandă să utilizeze casca de protecție și elemente de luminare și reflectorizante în echiparea trotinetei, pentru a se proteja și pentru a fi vizibili în deplasările pe drumul public.
Și în cazul trotinetelor electrice, circulația cu acestea pe drumurile publice este permisă doar începând cu vârsta de 14 ani.
În cazul în care un sector de drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa unei astfel de piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteză maximă admisă este de 50 km/h.”

Covid-19, Brașov-24 de ore : 185 cazuri noi, niciun deces

0

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:

■ Număr de cazuri confirmate de la începutul pandemiei: 120.265, dintre care 185 de cazuri de la raportarea de ieri, 18.08.2022

■ În ultimele 24 de ore au fost raportate 748 teste efectuate, dintre care 185 teste RT-PCR și 563 teste rapide antigen

■ 118 pacienți internați în spitale, dintre care 4 persoane internate la ATI

■ 2.047 persoane decedate de la începutul pandemiei; nici o persoană decedată de la raportarea de ieri

■ Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în județul Brașov este de 5,11/1.000 de locuitori, iar în municipiul Brașov de 6,73/1.000 de locuitori

■ La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.854 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 631 mai puține față de ziua anterioară. 808 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Junii Dorobanți ies la Jocul Strămoșesc de la Crucea Dreptății

0

Grupul Junilor Dorobanți, va invita la Jocul Strămoșesc de la Crucea Dreptății . „Este un eveniment anual care are loc în prima duminica după Sfânta Maria, în Scheiul nostru drag, în capătul străzilor Pajiștei și Fântâniței.
În trecut Jocul Strămoșesc avea rolul de a fi un mijloc de socializare între tinerii din cartier. În cadrul Jocului, aveți ocazia să admirați costumele Junilor Tineri și mai ales ale junițelor din Schei. Evenimentul este realizat cu ajutorul Junilor Tineri, Uniunea Junilor din Schei Brașovului și Brașovul Vechi. Se poate ajunge cu mașina din Piața Unirii, apoi pe strada Pajiștei. În caz de vreme nefavorabilă, jocul va fi reprogramat pentru duminica următoare”, se arată în invitația Junilor Dorobanți.
Evenimentul va începe la ora 10.00, cu Hora Junilor jucată în Piața Unirii.Cel mai important moment al sărbătorii va fi în jurul orei 14.00, atunci când sunt aduse la jocul de la Crucea Dreptății junițele îmbrăcate în spectaculoasele costume din Șchei. În jurul orei 14.30 vor fi prezentate, de către Junii Tineri și junițe dansurile tradiționale din Șchei: breaza, ardeleana, sârba, brâul, brașoveanca. Petrecerea se va încheia în jurul orei 20.00.

S-a tras la sorți programul noului sezon de Liga 3, 2022-2023. ACS Kids Tâmpa Brașov – SR Brașov, în prima etapă din Seria 5

0

După ce joi, FRF a anunțat componența nominală a seriilor noului sezon al campionatului Liga 3, ediția 2022-2023, astăzi, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți a programului noului sezon. Echipele brașovene, Cetate Râșnov, SR Brașov, ACS Kids Tâmpa Brașov și Olimpic Zărnești, au fost repartizate în Seria a 5-a din care mai fac parte KSE Tg. Secuiesc, Sepsi OSK 2, AFC Odorheiu Secuiesc, CS Blejoi, CSO Plopeni și CS Păulești.


Seria 5, programul primei etape – 27 august 2022

ACS Kids Tâmpa Brașov- SR Brașov
KSE Tg. Secuiesc – Olimpic Zărnești
Sepsi OSK 2- Cetate Râșnov
CSO Plopeni- CS Păulești
CS Blejoi – AFC Odorheiu Secuiesc

Meciuri amânate pentru FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova în etapa 6 din Liga 1

0

Liga Profesionistă de Fotbal a acceptat cererile cluburilor FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova privind amânarea meciurilor din Liga 1 programate la finalul acestei săptămâni. Potrivit Digi Sport, LPF și deținătorii de drepturi TV au acceptat solicitarea făcută de cele trei cluburi participante în play-off-ul pentru grupele Conference League. CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova ar fi trebuit să joace duminică, 21 august, în etapa 6 din Liga 1. FCSB ar fi trebuit să joace în deplasare cu FC Botoșani, CFR Cluj avea meci la Mediaș cu FC Hermannstadt, iar Universitatea Craiova trebuia să o înfrunte pe Chindia Târgoviște, la Ploiești. În Conference League, FCSB a pierdut pe teren propriu cu Viking Stavanger, scor 1-2, CFR Cluj a remizat în deplasare cu Maribor, scor 0-0, iar Universitatea Craiova a remizat pe teren propriu cu Hapoel Beer Sheva, scor 1-1.

Accident cu doi răniți la ieșirea din Făgăraș spre Brașov

0

Un accident rutier a avut loc, vineri dimineață pe DN 1, în județul Brașov. Două persoane au fost rănite după impactul dintre un utilaj agricol și o mașină. Potrivit IPJ Brașov, accidentul rutier s-a produs pe DN1, la km 231 + 400 m, la ieșirea din municipiul Făgăraș către municipiul Brașov.
În eveniment au fost implicate un autoturism și un utilaj agricol. În urma producerii accidentului rutier au rezultat două victime, care au fost transportate la spital, pentru investigații medicale.
La testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0. Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentului rutier.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în rezim hotelier Brașov.
Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.
Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.
Lux și bun gust
Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.
Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului. 
Electocasnice hi-tech în bucătărie
Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești. 
Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.
Dormitor cu parfum de somn ușor
Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.
Baie mare cu produse de igienă
Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.
Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș mută câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.
Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.
Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.
În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.
Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.
Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.
Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar
Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.
Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.
Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.
Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.
Brazi tăiați livrați la domiliu
Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).
Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…
Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.
Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.
De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.
Brazi în ghiveci pentru Crăciun
De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.
Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.
Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.